Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

ach, ano. v Brně jsme z baletní situace smutní. onehdy nebyla Editka, je otázka, jak to letos bude s Louskáčkem. jo, dělátě i kurzy pro starší a v jazzovém duchu?

0 0
možnosti
JP

Takových kurzů pro starší je spousta, v Brně určitě, to je město plné tance. Já jsem v tanečních pro mládež nikdy neučil, ale 35 let jsem vedl taneční soubor. A před odchodem na kyčelní odpočinek jsem přeci jen kurzy pro starší a pokročilé vedl, včetně výuky retrotanců. Byli to velice vděční frekventanti, tančili s obrovskou chutí. I menuet jsem jim nabídl, nepohrdli ani zaprášenou Horečkou sobotní noci.

1 0
možnosti
Foto

P84e53t50r 57F63a23b82e26r14a

24. 9. 2020 14:39

Pane kolego, já bych považoval za směrodatné vyjádření ministerstva prezidentu SUT, ve kterém se jasně píše, že tanečníci jsou postaveni na roveň sportovcům a je-li v sále do 100 lidí, roušky nosit netřeba. Naše taneční se tedy konají bez roušek a pokud by přišla nějaká kontrola, rád jí vyjádření ministerstva na mobilu ukážu.

Jinak máte pravdu v tom, že ti "podivíni", co rádi tančí, jsou biti. Značná část gaučových sportovců, kteří zvládnou maximálně jeden univerzální krok na vše, dívá se na tanečníky s despektem, stejně jako na herce a jiné umělce. Pro takové lidi je umění čehokoliv zbytečnost. Holt, musíme si navzájem držet palce a doufat, že v dohledné době skončí šílenství a budeme na covid pohlížet jako na jedno z mnoha běžných respiračních onemocnění a začneme žít normálně.

3 0
možnosti
JP

Zdravím, pane Fabero. Z vyjádření ministerstva zdravotnictví panu prezidentu Plamínkovi včetně nepovinné roušky pro tančící, jsem citoval, jsme tu ve shodě. Přesto už dnes roušky i při tanci někteří kolegové praktikují. A když ne, pokud začnete počítat, dodržení limitu 100 osob znamená cca 20 párů v kurzu. Tj. 40 osob, i když jako garde dovolíte vstup jen jedné osobě(tak to dnes někteří kolegové nařizují- jen jeden na gardenku), je to dalších 40 lidí (ti už roušky mít musí i podle ministerstva), jste na osmdesáti, zbytek doplní taneční mistři, asistenti, obsluha. Kde jsou např. spojené kurzy pro prodloužené či věnečky? Vyloučeno. Zaplatit z příjmu 20 platících párů jakýkoli velký sál, nemluvě třeba o Lucerně v Praze, je nemožné. A článek je hlavně samozřejmě o nejistotě na zítřek. Co dnes platí, zítra může být zakázáno. Zvláště v “červené” Praze, kde lokální limity shromažďování mohou být omezeny drasticky již velice brzy. Přeji vám i dalším kolegům, abychom to, byť se ztrátou květinky, přestáli, ale jsem skeptický. Nebo realistický?

0 0
možnosti
KT

Když to máte tak Josefe, tanec je zbytečný, divadla i s herci a ostatními profesemi taktéž. Kultura je vůbec k ničemu a měla by se zrušit. Kupidovu není úplně zbytečný sport, obzvláště některý.

Potřebujeme jen to nejdůležitější, odplazit se do práce v potřebných profesích a nacpat těřich. Všechno ostatní je zbytečná nadstavba. To jsem vyčetla ve zdejších článcích, nějak se kultury dotýkajících.

3 1
možnosti
Foto

J94a17n95a 70M43a39j87o92v39á

23. 9. 2020 23:06

Taky nerozumím tomu, proč sport ano a kultura ne...

0 0
možnosti
Foto

Takže mazurka nebude?8-o;-(

0 0
možnosti
JP

Mazurka búdět, i kogda chlieb něbúdět, taváryš Tůmová. A když nebude mazurka, bude mourek Mazourek.:-)

3 0
možnosti
Foto

Taky moc držím palce, kvalitní balet je pro mě nejlepší umění. R^

1 0
možnosti
JP

Děkuji, my to dáme, respektive mí taneční kolegové, protože já už působím jen jako taneční porotce.

1 0
možnosti
MJ

MnohoR^ za blog i choreografii. Pustila jsem si Židlovačku už dvakrát... Pořád věřím, že bude líp.

2 0
možnosti
JP

Doporučuji si záznam Židlovačky pustit na celou obrazovku, tj. přepnout na youtube a zvolit Celá obrazovka. Televizní záznam totiž hrozně "žere" výraz, což je zrovna v tomto případě velká škoda, o puštění na mobilu ani nemluvě. A za zdvižené palce děkuji.

0 0
možnosti
Foto

J72a78n94a 82M70a38j92o40v45á

23. 9. 2020 13:47

Píšeš mi z duše. Jsme jedni z těch desítek tisíc lidí, kteří nehrají volejbal, ale tančí... Pěkně v neděli, v pondělí a ve středu.

Tedy... Teď asi netančí, neb můj milý choť nemá pocit, že v roušce tomu zůstává kouzlo. Tak zatím doma krčíme rameny a je nám smutno...

2 0
možnosti
JP

Nekrčit rameny, tančit v obýváku, Jano!

Někteří ředitelé škol dokonce rozhodli o tom, že v "jejich" tělocvičně žádné aktivity kromě jejich žáků provozovány nebudou. Protože by do školy zanesli virus. Přitom školní tělocvična je v některých místech jediný prostor v obci, kde se dá provozovat taneční kroužek, kurz nebo cvičení. Dokonce to jde tak daleko, že zde nechtějí ani poškolní aktivity jen "svých" dětí, protože by se zde "promísili" žáci z různých tříd. Že po sobě v tělocvičně nastupují jedna třída za druhou, jistě bez totální dezinfekce prostoru každou hodinu, to nevadí. Leccos jsem ochoten pochopit, ale tohle ne. Tobě, Jano, srdečný pozdrav v rytmu tanga.

1 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik