Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J83a88n 45D24o20u50š55e94k

27. 9. 2020 2:11

Jéžiši, ty clickbajty fakt fungují. Ve výběru článků strašíte neustále.

0 0
možnosti
Foto

Vážená paní Šichtařová, sundejte prosím ty brýle, kde na místě skel máte jen bankovky a v klidu se rozhlédněte kolem sebe. Uvidíte nádherný obzor bez ekonomické šedi.

1 1
možnosti

Paradoxně RVHP tady vzniká, ale trochu jinde. Nejhorší výsledky v potlačování Covidu má pás východoevropských zemí, tj. bývalé RVHP. Tyto země také zavedly na jaře nejdrastičtější opatření a ohrnovaly nos nad prohnilým západem. Dnes mají hluboký propad ekonomiky, vysoce rostoucí infikovanost a jejich slabé národní měny se znehodnocují.

0 0
možnosti

Přímá úměra mezi COVID - 19 a nehodnoutou peněz je docela úsměvná! Ale autorka ji použila, protože se jí to hodilo do krámu.

2 0
možnosti

Vážená paní Šichtařová.

Vaše ekonomické články mám rád, s většinou zpravidla souhlasím.

Ale pozor, jak se začněte pouštět do vod, kterým zcela jasně nerozumíte, typicky zdravotnictví, je to tragédie.

Přestaňte se prosím ke zdravotním problémům vyjadřovat včetně epidemiologie a budete i nadále mít můj obdiv. Nesnažte se získávat obdiv davů za rétoriku podobných tvz. samozvaných epidemiologů i z řad některých lékařů - viz Pirk, Śmucler, Beneš apod.

Zrovna imunizace u Covid infekce bude probíhat špatně, podobě jako klasická chřipka či různé formy infekční "rýmy", ale to je na delší vysvětlování proč.

6 0
možnosti

Že není do čeho investovat? Kdo před rokem investoval do zlata je vysmátý. Ale tupá ekonomická teorie říká, že zlato je umrtvený kapitál. Haha.

0 0
možnosti

Ti, co mají hodně peněz, mají do čeho investovat. Chudí lidé však ne. Chudí jsou odsouzeni k tomu, aby zůstali chudí. A bohatí budou dále bohatnout.

A jak dlouho to takhle půjde, než dojde k rozvratu společnosti? Rozumíte, lidi jsou ochotní tolerovat boháče, pokud věří, že se o to sami zasloužili – ale všechno má své meze.

1 0
možnosti
Foto

Výkřiky o tom, že EU je RVHP, může pronášet jen ten, kdo neviděl zblízka rozhodovací struktury RVHP. Rozumný Evropan (včetně toho britského) se snaží o zefektivnění Unie.

3 3
možnosti

Rozumný evropan (ten britský), z unie utíká, co mu nohy stačí, protože EU není reformovatelná

2 0
možnosti
Foto

Po bitvě jekaždý generál. Při první vlně nebylo vůbec jasné, co se bude dít. Přehnaná opatření byla na místě ...

1 1
možnosti
Foto

Ne nebyla... byl jasně znám průměrný věk oběti z Itálie...

Postup měl být jako při chřipkové epidemii - izolace starých a nemocných + respirátory pro ně...

3 0
možnosti

Zaujal mě uvedený výrok, co řekl Warren Buffett svým akcionářům: „Doufáme, že v nadcházejících letech přesuneme velkou část naší nadbytečné likvidity do podniků, které bude Berkshire trvale vlastnit.“

Ano, to dnešní šílenství jaksi nemá logiku, pokud nejde o další kolo koncentrace kapitálu a vlastnictví (za každou cenu ......).

Tak jako je dnes zahraničním kapitálem, bankami "rozebrané" Řecko, proč by se tak nemohlo stát se zbytkem světa, když se to už osvědčilo, ne?

Jako by rozdávat - rozhazovat peníze, nadělat obrovské dluhy, dostat lidi a zemi do tlaku neúnosné zadluženosti, a potom je všechny zachránit začleněním pod svá ochranná křídla (a nemusí padnout ani jeden jediný výstřel).

:-)

4 1
možnosti

J49a86n 90R60á34ž

24. 9. 2020 18:31

Myslím, že toto byl původní plán architektů globální ekonomiky. Čína do toho hodila vidle a nechce jít s nimi do party. Proto už není nepřítelem č. 1 principiálně socialismus , ale Čína jako taková. Že se jedná o zemi, kde zatím funguje hybrid socialismu a tvrdého kapitalismu, je naprosto sekundární a slouží to jen k poltickým hrátkám a antipropagandě. Cíle "globalistů" , aby relativně úzká skupina finančníků ovládla celosvětovou ekonomiku, právě kvůli Číně a díky tomu, že ukázala třetímu světu, že se nic nestane, když si někdo pojede po svém mimo ně , už dosaženo nebude.

0 0
možnosti

Hodně povrchní komentář na úrovni nekvalifikovaných novinových pisálků. Nemám rád záporné úrokové sazby a současnou bezohlednou měnovou expanzi vidím jako asociální a hloupou. Nicméně implikace že ze záporných úrokových sazeb vyplývá záporná cena peněz neplatí a je hloupou zkratkou. Záporné úrpokové sazby znamenají, jen a pouze, že dnešní peníze jsou na účtu více hodnotné, než peníze v budoucnosti, nic víc, nic méně. Tvrzení o korelacích, nedejbože příčinných souvislostech ohledně covidu jsou už zcela vybájená. Pro důkaz sporem stačí Slovensko, Japonsko, Čína či Tchajwan....

1 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články