Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KO

K90a19r55e63l 90O24r66l13í72k

23. 9. 2020 11:38

Písmo zná kolektivní vedení sborů,i Petr byl "jen" jedním ze starších. Sami nepřátelé evangelia uznávali za HLAVU křesťanů apoštola Pavla, který na poslední poradě se staršími v Efezu všechny starší svěřil Bohu a Jeho slovu. Když se poruší Písmo v jednom bodě, navalují se na něj další neposlušnosti. Už za života apoštolů zrušil Diotrefés kolektivní vedení sborů a choval se jako diktátor. Žel, má v dnešních sborech některé své následovníky, kteří nechtějí být prvními tím, že budou služebníky všech, ale chtějí být prvními svou arogancí a bezohledností.

0 0
možnosti

R^

Dík za velmi poctivé shrnutí faktů!

Pokuste se vžít do role P.P.Františka, který se pokouší navrátit Církev k Ježíši Kristu bez pozdějších lidských nánosů. Pokouší se o nadlidský výkon v důvěře Ježíši Kristu. V interkonfesním dialogu jsme na začátku! Bůh je jediný. Katolíci, evangelíci, pravoslavní, muslimové, hinduisté... mají stejného Boha, jen si jej různě představují. Bude to trvat dlouho, moc dlouho, než se zbavíme jednotlivých případností a přijmeme Boha sui generis.

0 0
možnosti
LT

Existuje jeden Bůh... a kolik to nadělalo problémů...

0 0
možnosti
Foto

Kdyby existoval, tak by s těmi flanďáky už dávno pěkně zatočil. ;-D

1 1
možnosti
MS

Shodneme se, že rozdíly v chápání jsou příliš velké pro interkomunio. Malé upřesnění: v katolickém chápání nejde o opakování, ale zpřítomnění Kristovy oběti na kříži.

Přijímání pod jednou či pod obojí není nepřekonatelný problém. V řadě zemí jako UK katolíci pod obojí přijímají. U nás kdokoli může o přijímání pod obojí požádat. Pod obojí se podává obvykle několikrát ročně, někteří kněží to dělají stále.

Interkomunio může být tíživý problém u smíšených manželství. Pokud vím, lze udělit výjimku, pokud protestant přijme za své katolické chápání eucharistie.

1 0
možnosti
JJ

J83a72n 41J58a49n34u20š64k34a

23. 9. 2020 11:35

neochota k prijimani pod oboji spociva v nedostaku mesniho vina pro vsechny zajemce

1 1
možnosti
AL

V Čechách se považuje za kvalifikaci vyjadřovat se ke složitým teologickým otázkám fakt, že dotyčný objevil vzadu mezi půlkama dírku...škoda že autor nezavolal do Vatikánu, mohl by jim poradit :-))))

0 6
možnosti
  • Počet článků 4807
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal