Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J85a66n 55K79o30z26á60k

24. 9. 2020 0:44

Pane Zieglere, ale kurzarbeit není výmysl Česka. Už podle názvu byste to měl poznat. Takže byste měl poslat někam ty, kteří tu zhovadilost vymysleli. Zeman a komunisti to nebyli.

1 0
možnosti

Dobře, ale nemusí jej přijímat. Jenomže v Německu se nejedná o trvalý kurzarbeit

0 0
možnosti
Foto

Trvalý kurzarbeit tady panoval 1948-1989. Jen historickou náhodou byl na chvíli přerušen. Teď se vrací, protože socialismus většině voličů vyhovuje.

1 0
možnosti

J17a54n 64K96o23z65á93k

24. 9. 2020 0:48

To se musíte obrátit na jiné státy, které tenhle nesmysl uvedly v opětovný život.

0 0
možnosti

To, že KSČM a ČSSD chtějí nesmysl zvaný trvalý kurzarbeit, ještě nic neznamená. Důležitý bude postoj ANO a to jej doufám nepodpoří. :-)

1 0
možnosti
Foto

Zkuste se ale vžít do role někoho komu je na hraně 60 let, má třeba i nějaké zdravotní omezení a moc toho neumí a ani už se vzhledem ke svému věku nenaučí (pokročilejší znalost cizího jazyka, počítače, apod.) a nyní by měl kvůli nějaké vymyšlené korona krizi přijít o práci - tzv. "za pár" před důchodem. Tzn. dostane nějaké odstupné (snad, proti tomu pravičáci taky strašně bojujou, nevím proč), a pak se bude střídavě trmácet mezi pracákem a sociálkou než mu vznikne nárok na starobní důchod....protože ho prostě vzhledem k jeho věku a situaci už nikdo nezaměstná!! A stát bude ho stejně živit až do důchodu (a vlastně i v důchodu ...). A takových lidi, které tyto krize ohrožují, jsou tisíce možná desetitisíce...pokud je má kurzarbeit nějak ochránit před vyhazovem (byť tomu moc nevěřím), tak je to jen dobře.

2 1
možnosti

Naštěstí o tom, jestli ten či onen bude táhnout do pekel, budou rozhodovat voliči a nikoli blogeři.

4 1
možnosti

Ano voliči a nikoliv Daník Rozsívalů, který má v sobě zřejmě hodně zažrané komunistické myšlení a rád by diktoval, co kdo smí nebo nesmí psát. Naštěstí ty neblahé doby jsou pryč.

3 1
možnosti

do pekel by měli táhnout ti, co mi nařizují, že solidarita s teroristy bude závazná, zeman a komunisté mi až tak neškodí

1 3
možnosti

Komunisté prosazují solidaritu s teroristy už desítky let, pravda eufemisticky jim říkali bojovníci za svobodu. A stále podporují palestinské teroristy včetně islamistických radikálů v teroristických útocích proti Izraeli.

2 0
možnosti
Foto

Je třeba podeprit krachujici ekonomiku, kdyby nebyl ten kurzarbeit, muselo by se znarodnovat, takže v rámci zachování status quo je nutno věc akceptovat, sklopit uši a mlčet R^

2 3
možnosti

Máte to hodně pomotané Macku, kurzarbeit ekonomiku neoživí, ten ji akorát pošle do kytek. A mlčet můžete vy.

4 0
možnosti

Po delší době musím (a rád) karmovat. Jinak ale Zeman má na to, zda kurzarbeit bude, jak dlouho, či vůbec nebude, velmi malý vliv. Může sice obstruovat, spíše jen zdržovat, ale to je, vzhledem k rozložení mandátů v PS, asi tak vše.

3 1
možnosti

R^

Tak už máme sociální dávky i za to, že někdo nepracuje! Před krachem Římské říše prý také byly vysoké sociální dávky...

:-)

3 1
možnosti
Foto

I81v67a13n 75M87a83r92e55k

22. 9. 2020 20:15

"Kurzarbieit". . . . Zeman & Filip? Nepřipadá mi, že by to opatření vymysleli na východ od nás?. . . . .A Německo už nám není vzorem. 8-o;-(

4 2
možnosti

Ivane, to opatření je nesmírně kontraproduktivní. Jako všechna levicová opatření - Tomu ještě živoucímu a produktivnímu se odebere a šoupne se to nebohým. Klasika socialismu - zahyne i to živé, proč vlastně robit a platit daně ? Tady je spíše zajímavé, proč se do toho montuje pan Zeman ? Proč nesehrává svou roli, necestuje po světě, aby podpořil dobré jméno ČR? Např. proč není v USA, kde by třeba putoval po tamních univerzitách ? Aby mladé lidi varoval před Ruskem, Čínou, KSČm a agenty Stb bez lustrací ? :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS