Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Virus chřipky a virus SARS-CoV-2 (vyvolávající onemocnění COVID-19) se přenáší kapénkami. Rozdílem mezi chřipkou a koronavirem je rychlost přenosu. Chřipka má kratší průměrnou dobu inkubace (čas mezi infekcí a projevem prvních příznaků) i kratší sériový interval (čas mezi dvěma pacienty v řetězci přenosů) než SARS-CoV-2. Sériový interval koronaviru se odhaduje mezi 5-6 dny, chřipka má interval 3 dny. Čili chřipka se šíří rychleji než COVID-19. Projevy nemocí jsou si podobné. většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Pro COVID-19 má 80 % lidí průběh asymptomatický (bez příznaků) či jen jako lehké nachlazení, 15 % nakažených má závažný průběh, kdy potřebují nemocniční léčbu a kyslík, a 5 % nemocných prodělá kritickou formu, při níž je nutná plicní ventilaci. Zatímco projevy nemocí jsou si podobné, liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Nejvíce ohroženi závažným průběhem chřipky jsou děti, těhotné ženy, starší osoby, osoby s chronickým onemocněním či s oslabenou imunitou (nemluvíme zde o oslabené imunitě po konci zimy, ale o lidech s rakovinou, transplantací a podobně). Pro COVID-19 zřejmě platí, že závažným a kritickým průběhem jsou ohroženi spíše starší lidé či pacienti s už existujícími zdravotními problémy (diabetes, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění.

0 0
možnosti
Foto

Zásadně s vámi nesouhlasím - kratší inkubační doba neznamená rychlejší šíření, ovlivňujících faktorů je více.

U COVID-19 jste zapomněl na riziko trvalých následků a to i u lehčích průběhů choroby.

0 0
možnosti

Lucie Bílá je přeci jen mladší, tak měla lehký průběh. Dnes proběhl rozhovor se Simonou Stašovou, je asi o deset let starší a jak uvedla procházka růžovou zahradou to její onemocnění Covidem to vůbec nebyla.

1 0
možnosti
Foto

A to jí ještě hrozí trvalé následky.

0 0
možnosti

Nevím, proč si tady hrajete na odborníka, když totéž (a mnohem fundovaněji) jsme se dozvěděli z obsáhlé přednášky pana Duška na tiskové konferenci.:-P

1 3
možnosti
Foto

Není důležité, na co si já hraju, nebo nehraju, důležité je, jestli jste si z informací, ať už ode mě, nebo od pana Duška, něco vzal...

4 0
možnosti

https://www.statista.com/statistics/1110186/increase-in-the-number-of-deaths-in-selected-municipalities-in-italy/

Jen tak pro ilustraci – tahle rýmička zvedal úmrtnost v Itálii místy o 2000% oproti jiným letům...Můžete tu argumentovat přestárlou populací, ale tu měli loni také...prostě realita...

5 1
možnosti

P32e33t92r 46N72o78v48á81k

22. 9. 2020 14:45

Z toho grafu někde níže je jasné, že rok 2019 zemřelo málo lidí. JE třeba to srovnávat s průměrem. Spíš to vypadá, že teplá zima 2019 lidem přála a 2020 se vše vrátilo k normálnu, jak tomu blo 2018 a 2017.

0 0
možnosti
Foto

Nářky socialistů na špatný socialistický systém zdravotní péče je opravdu směšná. Jsou to oni, co takový systém chtějí, protože si neuvědomují, že tento systém nemůže fungovat, tak jak si představují, že by fungovat měl. Proto budou lidi raději omezovat, zavírat je do karantén, zavírat jim podniky, zakazovat jim shromažďovat se a jiné nemravnosti, než aby dopustili změnu socialistického zdravotnictví na nový volnotržní systém.

3 1
možnosti
Foto

Mohl byste zkusit uvést příklady několika zemí, kte je systém podle Vašich představ zaveden?

2 0
možnosti

Mimochodem, podle průzkumu veřejného mínění například nošení roušek podporuje drtivá většina lidí (aby bylo jasno, průzkum, kde rozptyl pět procent, jako je tento, nehraje roli, je relevantní, průzkum, kde hraje roli rozptyl jednoho procenta jako jsou průzkumy volební moc relevantní neneí). Je tedy pozoruhodné, že pod novinovými články i blogovými názory se to jen hemží vzteklými lidmi, kterým někdo rouško vzal svobodu. Celkem zřejmě to ukazuje, jak malá část v médiích křičících lidí stačila k tomu, aby Babiš zbaběle couvnul z připraveného schématu rozšíření nošení ochrany úst a nosu od prvního září a z případných dalších omezení. Výsledek zde nyní máme. Takže takto nám naši svobodu tyto nervní lidičky ochránili. Fakt moc díky.

8 0
možnosti
Foto

Nevím, jak je to v Česku, ale v Nizozemsku se ukázalo, že:

koronavir častěji a silněji zasahuje obézní lidi. Jsou mnohem častěji než jiní přijímáni na jednotky intenzivní péče.

Zdroj: https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749288

V Česku je také hodně obézních lidí. Zatím jsem si nevšiml, že by se o tom v Českých médiích psalo. Nebo je to jinak, čeští tlouštíci jsou odolnější?

4 0
možnosti
Foto

V Nizozemí mají řádově větší množství mrtvých na/s COVID. U nás je to 47 z milionu, v Nizozemií 366 z milionu.

Dost možná to u nás ještě lékaři statisticky nezkoumali.

1 0
možnosti
Foto

K79a69r41e12l 77C34a96c55h

22. 9. 2020 11:21

Doporučuji všem přečíst si na Parlamentních listech rozhovor s Lukášem Pollertem. Myslím, že pro pochopení celého šílenství kolem koronaviru je ten rozhovor přínosnější, než tento článek.

3 1
možnosti
Foto

x tá variace na téma

5 0
možnosti
Foto

Napsal odborník na všechno. ;-D

2 1
možnosti
Foto

Vyvraťte mi mé názory argumentačně, vytlemený smajlík je jen vytlemený smajlík...

10 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám