Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bývalý švédský hlavní epidemiolog Johan Giesecke, řekl, že v zemích, které se téměř hermeticky uzavřely a zavedly až drastická opatření: „Budou mít více nakažených.“ Důvod? Žádný stát se nedokáže na dlouhé měsíce uzavřít tak, aby virus zmizel. Proto stoupala čísla právě tam, kde se opatření rozvolňovala. A ty země se nyní nacházejí tam, kde byly už před svým prvním uzavřením. Covid lze udržet pod kontrolou i bez omezení vycházení či plošného zavírání škol. S odstupem pěti měsíců mu dává za pravdu Evropa a i německý ministr zdravotnictví Jens Spahn, který připustil: „Tvrdá opatření s dnešními zkušenostmi by nebyla nutná.“

0 0
možnosti

Lituji, ale vidím to jinak. Porovnejte si laskavě smrtnost Švédska a ČR. Nejsem odborník jako Vy, ale považuji za jednoznačné, že postup, který byl v ČR v boji s koronavirem splnil základní cíl a to připravit všechny složky na dobu, kdy dojde k enormnímu nárůstu nákazy.

0 0
možnosti

J11a56n 53H33a81r98v25a54n

22. 9. 2020 8:12

Ano, správně! To už komunisti měli plány na pětiletky a Babiš ho na koronavirus furt nemá :-/

0 0
možnosti

Co tady pořád šíříte za paniku ? Brilantní strategií pane Velkouzenáře jsme na špici ! Všichni se od nás učí. Všeho je dostatek a sýpky zásobami praskají. Jeden za druhým se uplatňují plány staveb a tak se proinvestováváme z krize ! Hala Martiny Sáblíkové je toho důkazem ! I Hrad se vydal na pomoc ! Požádal o zvýšení svého rozpočtu o 223 milionů Kč ! Další dobrá investice na pomoc ČR !

Všechno kvete a hýbe se. O to záhadnější, kdy stavebnictví ohlásilo (v létě, teple), svůj pokles o 10% ! V zimě se ještě přidá na tempu - Nekonečné km dálnic, tras rychlovlaků - Vše podpořeno digitalizací státu ! Bude další pokles úředníků - nebude jich třeba. O páteř moderního digi - státu se pak snadno opře "Chytrá karanténa" a další vychytávky ! Co furt panikaříte ? Úkol a plán je jasný, je dodržován a překonáván ! - Bude lépe ! ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a karmu. Netřeba být odborníkem v oblasti virů, aby bylo nad slunce jasné, že problém se vůbec neřeší z odborného pohledu, ale ryze populisticky se základním kritériem, kterým jsou hlasy ve volbách. A tak máme vedení státu nejen nezodpovědné, ale i hloupé, krátkozraké a trestuhodné.

7 0
možnosti

Pane Machačeku, byl byste tak laskav a poradil tedy vládě co musí udělat v prosinci 2020, to bylo řešení z odborného pohledu?

0 2
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2059x
Zajímám se o aktuální dění v naší společnosti a rád bych nějak přispěl svou troškou do mlýna. Dva a půl roku jsem žil v Anglii, takže jsem měl šanci poznat jinou zemi a kulturu. Díky tomu mohu porovnat, jak dané problémy řeší v jedné z nejdůležitějších zemí světa a jak je řešíme u nás doma.

Seznam rubrik