Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pane Kvapile, děkuji za Vaše příspěvky.

A ty nožičkovy reakce - stejné bláboly jako jeho blogy.

2 1
možnosti
JN

Pište lepší blogy. Nebo umíte jen kritizovat?

0 1
možnosti
Foto

Já se na Moravcovo vystoupení nedívám, právě kvůli jeho aroganci k jedné skupině lidí a benevolenci k té druhé.

Adam Vojtěch byl jeden z nejlepších ministrů, který udělal velký kus práce a jeho odchod je přímoúměrný tlakům, který na něj všichni vytvářeli.

Pan Prymula, který začíná dělat tvrdší opatření, byl jeden z těch, kteří v dubnu volali po rozvolňování, z důvodu většího promoření společnosti. Pan Vojtěch se snažil vyhovět a ocitl se na pranýři, tedy se nedivím, že rezignoval i když je to škoda, byl umírněný ve vyjadřování a nevznášel mezi lidi paniku.R^

3 1
možnosti
JK

Proč papouškujete, co o Vojtěchovi říkal Babiš? Moravec dělá svou práci. Avšak když se na něj nedíváte, jak můžete vědět, že je arogantní k jedné skupině lidí a k jiné benevolentní. Kromě toho, můžete nějak specifikovat ty skupiny? Myslím si, že jej hodnotíte prizmatem svých sympatií a antipatií. Nenapadlo vás nikdy, že když se dožaduje důrazně odpovědí především od lidí spojených s vládnoucí garniturou, zatímco oni mlží a kroutí se jak žížaly na pánvi, je to proto, že oni mají moc, kterou zneužívají a odpovědnost, které nejsou s to dostát? Vláda a moc musí být kontrolována a její činy konfrontovány se skutečností.

3 2
možnosti
OS

Každý člověk by měl mít svoji hrdost. Pokud Adam Vojtěch přistoupil na svoje ponižování za cenu ministerského postu, tak jen ukázal míru své hrdosti. Není mě ho líto. Každý je strůjcem svého štěstí.

7 0
možnosti
JK

Samozřejmě, je to tak. Kromě toho se mu nic nestalo. Fakt, že přestal být ministrem, není přece žádná tragédie nebo neštěstí. Ostatně proto jsem napsal tento článek, abych upozornil na to, že se lidé dojímají nad osudem ministra, ale skutečná neštěstí lidí je nechávají lhostejnými.

2 0
možnosti
Foto

R^R^R^

Karma

Maškaráda pro "jednodušší voliče" pokračuje. Málem jsem se rozplakal dojetím, když pan premiér označil Adama Vojtěcha za "nejlepšího minstra všech dob ;-D;-D

12 0
možnosti
JK

No, to byla komedie. Doufám, že mu ten Prchalem napsaný projev nepomůže.

9 0
možnosti
TL

Trefně napsáno. Vojtěch je dospělý člověk a všechna rozhodnutí udělal na základě vlastního úsudku. Spojil se s tím nejhorším, co zatím českou politiku potkalo a skončil přesně tak, jak se dalo předpokládat. Babiš jde přes mrtvoly a kromě jeho samého, ho vůbec nic nezajímá. Nicméně nějakou trafiku mu jistě jeho guru zařídí. Minimálně na dobu, kterou bude u moci, což doufám, že nebude trvat déle, než do voleb do PS.

17 0
možnosti
JK

To také doufám. Jinak děkuji.

3 0
možnosti
DS

Naprostý souhlas, pane Kvapile. Nepatřím k Vojtěchovým obhájcům, odpůrcům, ale ani ho nelituju. Má, co si vybral. Ba dokonce si troufám říci, že mohl tušit, do čeho leze. Dokud si za éry covidu nechal radit od erudovaných, byl alespoň trochu úctyhodným zastáncem svého úřadu. Jakmile se nechal veřejně zostuzovat a diktovat si svým buranským nadřízeným, změnil se v poklonkujícího pitoreskního panáčka. Jak píšete, dostal za to bohatě zaplaceno a nejspíš vyfasuje nějakou "trafiku". Pokud mu to stálo za ztrátu respektu a sebeúcty, je to jeho boj.

21 2
možnosti
JK

Děkuji. Je to, jak píšete. Opravdu nechápu běžné lidi, kteří ho nějak litují.

4 0
možnosti
JZ

Obětí bych ho nenazval, ale ani není tak úplně pravda, že věděl, do čeho jde. Ano, určitě na začátku tušil, že sem tam bude v případě potřeby Babišův otloukánek, ale že se mu to bude dít permanentně více než půl roku (kvůli koronaviru), to tušit nemohl. A když zjistil, že na podzim to neskončí a naopak začíná druhá kapitola, tak se rozhodl, že mu to za to prostě nestojí, ani za ten nadstandardní ministerský plat. Není se co divit.

3 2
možnosti
JK

Proč mi tu vykládáte, co Vojtěch mohl a nemohl tušit, na základě čeho se rozhodl rezignovat apod.? Vy jste nějaký jeho mluvčí a vidíte mu do hlavy? Kromě toho to byl jeho boj, že do toho šel. Jestli ale nepředpokládal, že bude Babišův poskok, pak je naivní až hrůza. To bylo přece naprosto jasné, že to tak bude, když se dá do holportu se sebestředným bossem, jako je Babiš.

11 3
možnosti
JN

V některých věcech máte nepochybně pravdu - třeba v tom, že Vojtěch své včerejší vystoupení v OVM nezvládl (ovšem jak dnes vyšlo najevo, Babiš o Vojtěchově rezignaci věděl již od pátku), že za svou práci pobíral velmi slušný plat (ovšem ten pobírají i např. poslanci či senátoři a na rozdíl od ministra žádnou odpovědnost nemají), atd.

Ovšem je nesmysl říkat, že Vojtěch není žádná oběť - je, protože byl obětován kvůli tomu, že vládě se boj proti koronaviru vymknul z rukou a vládnímu ANO začínají před blížícími se volbami klesat preference. O oběť by nešlo, pokud by stejně jako Vojtěch rezignovali i Babiš s Prymulou plus pár dalších lidí. Tečka.

4 1
možnosti
JK

Babišova oběť možná byl. Jenže do toho šel dobrovolně a nechal si to dobře zaplatit. A co je do toho vám nebo mně, že se takzvaně "obětoval" na oltář ANO, respektive Babiše? Mně je to naprosto jedno, čím dřív půjde toto šílené vládní uskupení do háje, tím lépe. Nechápu obyčejné lidi, kteří jsou tak zblblí, že litují vládnoucí figury, jak je k nim někdo zlý o ony trpí. To rozhodně nedělají, a hlavně těmto vládnoucím figurám jsou lidé úplně ukradení.

Jak jste přišel na to, že poslanci a senátoři žádnou odpovědnost nemají? Ale ani nikoho z nich by mi nebylo líto.

4 1
možnosti
MK

Adam Vojtěch nebyl žádný ministr. Byl to mopslík, který skákal a stěkal tak, jak jeho pán písknul. Je mi záhadou, jak to mohl tak dlouho vydržet.

10 2
možnosti
JK

To je pravda, ale za ministerský plat.

3 2
možnosti
MV

cekal(-i) jsme to vsichni mnohem drive, takze zadny prekvapeni

ale vubec se mu nedivim po vsem tom, jakse po nem Babis vozil jako po prodejny holce (bohuzel)

6 1
možnosti
JK

Překvapení to nebylo.

1 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik