Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, budu tolerantní a pojmu to jako důsledek COVIDu.:-)

1 0
možnosti
BD

mnoho lidí myslí jinak.I pan Macháček

0 0
možnosti
Foto

"A nikdo z uživatelů virtuální měny nemá morální zábrany a utrácí tyto fiktivní peníze za věci a služby reálného světa" - V obecné rovině pokud mám nějaké peníze, proč bych měl mít morální problém je utratit? Záleží snad jak jsem k těm penězům přišel, zda poctivě či nepoctivě, ne co to je za měnu. U Bitcoinu je samozřejmě ten morální aspekt který jsem již zmínil, že nejde vysledovat a proto je oblíben ve zločineckém podsvětí. Proto Bitcoin nepoužívám. Takže morální zábrany ano, ale z jiného důvodu.

"Zlobou posedlí výrobci virů chtějí současný svět zlikvidovat" - no, neříkám že se občas nemůže vyskytnout šílenec, ale v drtivé většině případů je to mnohem prostší - chtějí prostě jen rychle a bez práce zbohatnout a mít se dobře. Takových lidí je mraky. A nemusí to být géniové, škodlivé kódy se již dnes obchodují, jsou k mání na darknetu, takže vyrobit si vlastní vir není až tak obtížné.

Následuje úvaha o chytrých zlodějích a podvodnících - nu, ty vždy byli a vždy budou. Někdo dá svoji chytrost do služeb společnosti, a někdo ji využije ke svému obohacení, to je staré jako lidstvo samo.

O covidu nebudu spekulovat, nejsem virolog a tak to raději přenechám odborníkům.

Víte, s těmi konspiracemi a fabulacemi bych byl raději opatrný. Řádně fungující demokracie je jedinou skutečnou obranou před nadvládou elit, protože logicky tam kde nerozhodují voliči, tam musí rozhodovat nějaká ta elita. Hezký den ;-)

1 0
možnosti
Foto

Pěkný den, trochu jste smotal několik různých věcí dohromady, tak to zkusím vzít jedno po druhém :-)

Kdo vytváří viry - no samozřejmě v dnešní době to jsou již v drtivé většině případů ti, kteří se snaží nelegálním způsobem vydělat velké peníze. Vydíráním (ransomware), prodáváním odcizených informací, bankovními podvody ...

Pohádky o tvůrcích antivirových řešení infikujících programy již ale opravdu patří do říše bajek. Antivirové firmy dlouhá léta budují svůj kredit, a opravdu by byli blázni kdyby ho měli ohrozit takovou pitomostí, která by jim navíc mnoho nepřinesla - proč vytvářet další viry když lidé zmínění v předchozím odstavci vytváří pilně takové množství nových virů, že autoři antivirů tak tak stíhají reagovat.

Virtuální měny, typicky Bitcoin - na pohybech virtuální měny se dá samozřejmě vydělat i prodělat, je to komodita se kterou lze obchodovat (a spekulovat, samozřejmě). Že se nic nevytváří není podstatné, je to platidlo. Rozdíl je v tom že příjemce finančních transakcí u virtuálních měn většinou nejde vysledovat, proto jsou oblíbené u zločinců všeho druhu, včetně těch počítačových. To je důvod proč nemám virtuální měny rád, jinak bych proti nim celkem nic neměl.

1 0
možnosti
BD

Máte pane Karbane jiné vidění světa. Na spekulacích se nedá nic vydělat. Dá se jedině něco ukrást.Stejně tak se nedá nic vydělat v hře v karty a nebo v loteriích. Pořád to musí někdo zaplatit a nic se nevytvoří.Původní myšlenky měnového systému již dnes neplatí. Je to jen jakási informace a stavu věci. Určitě nemá jakákoliv měna svoji fyzickou hodnotu. jde jen o virtuální potvrzení čehokoliv.A u těm virů je to podobné. Buď mají tvůrci virů podobné motivace jako ničitelé čehokoliv a to je psychická nemoc. A nebo je to jen využití možností ke kriminální činnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........