Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel, naše média nedopřávají sluchu daleko příčetnějším a pravděpodobnějším vyjádřením, například profesora Pirka. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Tohle-vam-v-TV-nepovi-Profesor-Pirk-ke-covidu-Za-opatrenimi-je-jeste-jiny-umysl-636627

V nedělní Partii jeho slova nepřímo potvrdil šéf nemocnice, jehož jméno jsem si bohužel nezapamatoval.

Přikláním se názoru, že neadekvátní mediální masáž ohledně covidu, je dílem nadnárodních společností, které vycítily příležitost vydojit z ní i pro ně nadstardandní výdělky. https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/evropa-karty-na-stul.A200920_101707_p_zahranici_wag

1 3
možnosti
Foto

Tak jak jinak nepochybně je kardiochirurg kompetentnější než epidemiolog.

0 1
možnosti
Foto

Zřejmě jste si nevšiml, že profesor Pirk je špičkový kardiochirurg, který strávil celý život v praxi v nemocnici, kde se mimo problémy svého oboru potýkal také s epidemiemi, které za několik desetiletí postihly naši zem a ke kterým se musel nějak postavit aby chránil své oddělení. Je to lékař a lékař má infekce a epidemie jako jedny ze základních disciplín svého oboru.

Pan Prymula je už delší dobu pouhý úředník, byť je vzdělán jako epidemiolog a pan Flegr je vědec, který je ale celý život zalezlý ve své laboratoři. Může odvozovat své doměnky z výsledků laboratorních výzkumů, ale každodenní praxe obvykle přináší jiné výsledky.

Kompetence má, bohužel, ve svých rukách Prymula. To, že ho politici někam jmenovali, z něj nedělá člověka chytřejšího a osvícenějšího. Na každodenních vyhlášeních je velmi dobře vidět, že ani lékařská obec se vůbec neshodne v hodnocení koronavirové pandemie a jejích důsledků. Naprosto každý vaří z vody a.....ze svých praktických zkušeností, kterých má Pirk nepochybně mnohem více, než ti, co chodí denně bubáčkovat do televize.

2 1
možnosti
Foto

Dobře opakujete až papouškujete. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Bavíme se o epidemií ne onemocnění srdce. Pan Pirk není expert na epidemie ale má srdce.

Prymula je naopak expert na epidemie,jejich šíření s jejich prevenci. Stejně jako pan Flegr.

Pokud se podíváme na vývoj tak ten dává za pravdu jak Flegrovi tak Prymulovi.

Ti co se opravdu věnují Virům a jejich šíření se shodnou, to že si toho mají tendenci "kafrat' zubaři, kardiologove a další je jen ukázkou jejich arogance.

Navíc zrovna Pirk pokud se nepletu své stanovisko o rymičce přehodnotil

1 0
možnosti
Foto

Nic nepřehodnotil, přečtěte si článek v odkazu.

1 1
možnosti
Foto

Už jsem vám jednou napsal, že je rozdíl být expertem v kanceláři nebo laboratoři a být praktikem. Jste přesně takovým teoretickým chytrolínem, jako jsou oni.

1 1
možnosti
VB

najít si mezi hromadou lékařů a odborníků názor, který chci slyšet není až tak složité, vzhledem k tomu, že se jedná o téma značně neprobádané (a tímpádem se i názory dost liší)

zdůvodnit, že tomu čemu chci věřit je to správné lze pak různě

a přesně to děláte, našel jste si názor, který Vám vyhovuje a pokusil jste se zdůvodnit, tak aby se jevil že je to ten správný

pravdou však je, že dokud vědci tento virus a jeho dopady na člověka řádně neprobádají, tak jsou veškeré takové názory jen pouhým tlacháním

0 0
možnosti