Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J81a49n 55S93o70u11č34e37k

22. 9. 2020 6:53

Velice pěkný článek a nemám vůbec co dodat R^

4 5
možnosti
RH

R94a18d16e96k 97H18o44r90á83k

21. 9. 2020 22:22

Na celé situaci je nejlepší to, že až Covid vyšumí do ztracena (hysterie pomine a oficiálně se uzná, že je to běžná respirační choroba), bude jedna strana říkat 'vidíte, roušky nás ochranily' a druhá strana bude říkat 'vidíte, my říkali že je to jen taková chřipka'...

4 1
možnosti
Foto

Njn...a jak do toho Vašeho článku spadají zákony na ochranu zdraví, trestné šíření nakažlivých nemocí a svoboda těch, co se nechtějí nakazit? odpovím si sám...nijak...jaksi to neřešíte...

16 3
možnosti
JP

"Njn...a jak do toho Vašeho článku spadají zákony na ochranu zdraví, trestné šíření nakažlivých nemocí a svoboda těch, co se nechtějí nakazit? odpovím si sám...nijak...jaksi to neřešíte..."

Pane Boháčku, co VY děláte proto, abyste se nenakazil? Kromě přehazování odpovědnosti na druhé?

7 9
možnosti
AK

Článek mě inspiroval k myšlence, že veškerá lékařská péče je zbytečná, protože dříve či později stejně nakonec všichni umřeme. To je skvělé. Ušetříme spoustu prostředků, zlepší se genetický fond lidstva a Ti šťastnější se budou moci třeba více bavit.

10 4
možnosti
DT

R^ S vaším dovolením budu sdílet na sociálních sítích. Výborné úvahy, které nás, laiky, které se kdosi snaží vyděsit k smrti, hned ani nenapadnou.

Podobný a velice konzistentní názor má Prof. Dr. med. Sucharit Bhakdi, sám pochází ze země, která svobodná není a od samého začátku kritizuje nejen způsob, jakým se k banálnímu viru chováme, ale hlavně rychlost, se kterou se vzdáváme drahocenných svobod.

Díky za ten blog. R^

11 11
možnosti
AK

V článku se hodně argumentuje svobodou. Můžete mi prosím sdělit, které sociální sítě máte na mysli. Rád bych našel takovou, která neomezuje právo na svobodný názor. Dozajista byste nepoužívala tu, která tato práva upírá.

3 0
možnosti
TK

"Němci mají v Ústavě, v prvním článku, pregnantní větu: „Důstojnost člověka je nedotknutelná"

Ale tihle Němci už mají několik měsíců přísnější a "nesvobodnější" opatření, než my. Proč? Protože společný zájem všech Němců zabránit epidemii s možnými vážnými následky považují logicky za nadřazený.

26 1
možnosti
JJ

Přesně tak tihle Němci na naší straně hranice, tedy v místech, kde neměli povinnost nosit roušky, před vstupem do obchodů roušky nasazovali. A sundavali je až po opuštění vnitřního prostoru. Zrovna tak si desinfikovali ruce, případně použili připravený ubrousek, nanesli desinfekci a otřeli madlo nákupního vozíku nebo košíku. Jak lidé důchodového věku, tak i mladí sotva dospělí. A nemuseli. U nás v létě ta povinnost nebyla. Že by šlo o vystrašené ovce?

10 0
možnosti
TK

Přiznám se, že jsem nepochopil ty vaše řeči o spravedlnosti. Jako příklad uvádíte placení daní a zdravotního a očekávání za to něco dostat. Ale tam přece není ani náznak spravedlnosti, k lékařské péči má stejný přístup ten, kdo neplatí nic, stejně jako já, s dost vysokými odvody z hrubé mzdy cca 80 k. Takže kde je ta spravedlnost? No a s těmi hospodami je to podobné, žádná automatická spravedlnost není a být nemůže. Když se tedy podržím vašeho trochu divného přirovnání, mnozí doplácejí na jiné celý život, hospodští teď dopláceli na opatření jen pár měsíců. Podobně třeba srandovně nízké příjmy někerých ludí vykonávajících těžkou práci a naopak vysoké příjmy lidí, kteří se o ně nijak nezasloužili. Tam nikde spravedlnost nenajdete a přitom se na rozdíl od koronaviru jedná o dlouhodobý "problém". Tak si nehrejme najednou na nějakou superspravedlnost dopadů koronaviru, když žijeme ve světě mnohem hlubších nespravedlností.

19 0
možnosti
JH

J96a37n90a 58H73o73r42k45á

21. 9. 2020 6:53

Skvělé!

Jak tento názor dostat k politikům a přesvědčit je, že tohle je ta jediná správná cesta? Je vůbec šance tenhle boj mezi jednotlivcem a kolektivem vyhrát?

Nejhorší heslo: Společně to zvládneme - nic horšího už vymyslet nešlo....

A ještě jen dodám, že mě děsí, kolik jedinců (doteď inteligentních lidí) by si právo omezilo ještě více a odevzdali jej kolektivu.

No, je to hodně smutné a světlo na konci tunelu nevidím. Už taky nic neplánuji, jen případnou emigraci - ale tentokrat se zbláznili všichni na světě.

9 9
možnosti
KS

Lidi kolem mě začínají být nemocní především psychicky.

5 1
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2030x
Dětský lékař, teolog, bioetik.
Akademický pracovník Ústavu etiky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze.
Věnuje se etickému poradenství v medicíně a v sociálních službách (http://jaromir-matejek.webnode.cz/).