Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

M84i74l56a96n 87N24o58v50á75k

19. 9. 2020 17:50

Tak ještě chybí jedno R - používat rozum.

26 0
možnosti
Foto

J51a12n 28S68v58a40t94e80k

19. 9. 2020 17:24

Fascinuje mě, jak tady mnozí odsuzují autorku za napsání článku, ve kterém jsou předloženy informace, které jim "nevoní" a nejsou v souladu s jejich "nazíráním na svět"...

Uvědomujete si, vážení, že jsou skutečně mezi námi lidé (jinak zcela naprosto zdraví), kteří mohou mít poruchu imunitního systému a pro které může mít koronavirus skutečně až fatální následky?

Jsou určité činnosti, které opravdu mohou pomoci v boji proti šíření koronaviru (ano, patří mezi ně autorkou zmiňovaná 3R) a které jsou přitom poměrně snadno realizovatelná.

Je to podobné jako s kuřáky... tam taky platí, že tím, že nekouřím (analogicky - nosím roušku a snažím se dodržet sociální distanc), neohrožuji druhého - kuřáka (nenosiče roušky). Naopak, pokud kuřák kouří v blízkosti druhého člověka (někdo nenosí roušku a nedodržuje sociální odstup), potom ohrožuje druhého člověka - nekuřáka (člověka, pro kterého může mít nákaza fatální následky).

Je to celé o vzájemné ohleduplnosti a na nebazírování jen a jen na svých právech!

11 12
možnosti
PK

Ono jde hlavně o to, že paní poruchu imunitního systému nemá, a také o to, že spousta věcí, o kterých píše, že dělá, a rozčiluje se, že to nedělají ostatní, je vážně nesmyslná. Už jsem to vysvětloval níže. Např. to, že rouška vás nijak nechrání. Rouška pouze snižuje rychlost částic při mluvení či kašlání (tedy musí být použita protistranou), ale nezabrání ani nesníží vnikání částic s viry při vdechování skrz roušku.

6 6
možnosti
KS

Já ty dezinfekce používal asi týden. A ruce jsem měl úplně rozežrané jak od kyseliny. Machát si ruce čtyřikrát denně asi není nejlepší nápad.

16 2
možnosti
Foto

A počkejte, až budete v příštím životě hospodyňka, to vam z věcného umývání něčeho ruce upadnou.

3 9
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 1
možnosti
MK

A rozkazovat můžete vojákům a policistům, tedy zeleným gumám a švestkám, ne rozumným lidem.... o rouškách se pořád debatuje, protože je to zaklínadlo a placebo bez 100% efektu. Například já je ale nenosím z donucení, ale tam, kde mají smysl.

13 5
možnosti
MK

jestli ono to není tím, že se jen mele o rouškách a ta ostatní, důležitější opatření, NIKDO nevysvětlují a pořád se jen zaklíná rouškami....

Kdybych za každé lezení důchodce po zádech v obchodě den nenosil roušku, tak mám do jara vystaráno.....

17 0
možnosti
JP

J43i35r55i 79P75r80a59j51z

19. 9. 2020 15:43

Je to o nezodpovědnosti. Všichni mají plnou pusu Práva, ale zodpovědnost nikde.

15 1
možnosti
HV

H74o49n82z23a 49V32r55á37n62a

19. 9. 2020 15:16

Co z toho koronašílenství na jaře vzešlo dobrého byly rozestupy u pokladen. Bohužel, s opadnutím se mi začaly opět lepit na záda důchodkyně, které nutně spěchají, najíždějí vozíkem na paty (jak popisuje autorka) a občas musím být hnusnej na babu, která mi sahá na nákup ve snaze ho šoupnout dopředu, aby honem, honem začala skládat své věci na pas. Hrozný. To mě dovádí k šílenství!

15 0
možnosti
PK

"Tak ji nosím, abych se aspoň trošku ochránila."

Nerozumím. Rouška vás vůbec, ale vážně vůbec nechrání. Rouška má pouze ten smysl, že zpomaluje proud vzduch s částicemi při kašli či hovoru, takže se nedostane od takového člověka až k vám. Jiný význam fakt nemá a vaše rouška vás skutečně nijak nechrání.

"Když s rouškou chodím po městě (a je jedno, jestli jdu centrem nebo na okraji města, kde míjím desítky lidí v hloučcích), lidé se na mě dívají jako na blázna."

Samozřejmě. Kdybyste se zajímala více o fakta než o pocity, věděla byste, že venku nákaza skutečně nehrozí. Navíc pokud jen míjíte lidi. Nemluvě o tom, že rouškou se nijak nechránítě. Divil bych se, kdyby se na vás jak na blázna nedívali.

Řekl bych, že vy musíte být v permanentní depresi a stresu, pokud tuto virózu berete tímto způsobem. :-/

42 8
možnosti
IM

Když paní říká,že ji nosí,aby ji aspoň trochu ochránila,tak je to jako ve vtipu,že je trochu těhotná.

5 4
možnosti
VP

Rozestupy v MHD? Paní to nemyslí vážně.

10 0
možnosti
MK

V metru (viz Londýn) to jde - přelepí se sudá sedadla, aby si lidé nesedali..

Ale samozřejmě, efekt je jasný - narváno k stání....

5 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,62
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->