Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snad jsem nečetl dostatečně pozorně. Výjimku na nošení roušky máte proto, že jste psychicky nemocná? V tom případě váš článek chápu, ačkoli s ním nemohu souhlasit.;-)

0 2
možnosti

jsem těžká alergička a astmatička - pokud si natřu ruce desinfekcí - následně mě popraská kůže až do krve. A v roušce se dusím - dostávám záchvaty kašle a lapám po vzduchu. To se vám to pěkně kecá - když nevíte jaké problémy má ten druhý a jak vážně si může těmi vašimi vymyšlenostmi ublížit.

1 2
možnosti
Foto

Bože můj, kdy už lidem jako vy dojde, že cestou z epidemie je pouze to, že nemoc proděláte, váš organismus si na ni vytvoří obranné látky, a že se tedy jednou musíte nakazit.

5 2
možnosti

Otázka nestojí či sa nakaziť, alebo nie, ale KEDY sa nakaziť. Pokiaľ má človek rakovinu a pomaly na ňu zomiera v bolestiach, tak pre neho je rýchle nakazenie COVID-19 možno aj vítaná eutanázia. Ak má niekto ťažkú astmu, ALE má napriek tomu chuť žiť, tak nakazenie dnes, keď neexistuje overená liečba je pre neho pravdepodobne rozsudok smrti... Nikto nemá istotu ako bude na vírus reagovať (od bez príznakov, cez teploty a komplikácie až po masívne zlyhanie organizmu - najmä keď len málokto si môže byť istý že je úplne zdravý) - takže dobrovoľne riskovať v čase keď neexistuje účinný liek môže naozaj len blázon, ktorý si neváži život. To že si niekto neváži VLASTNÝ život mám niekde, ale to že títo ľudia vedome riskujú život a zdravie svojich blízkych (ak nie sú bezdetné siroty) a aj úplne cudzích ľudí chápať odmietam. Pre mňa osobne patria do rovnakej kategórie ako tí, čo napr. vedome idú po diaľnici v protismere.

0 0
možnosti
Foto

Autorka pravděpodobně dosáhne určitého stupně spokojenosti, až budou na neposlušný lid v ČR nekompromisně uplatněny středověké tresty, běžně nedávno používané v Orientu, protože peněžité pokuty dosud u nás nezabírají. K tomu stačí na místním náměstí /například na Václavském/ postavit dřevěnou lavici a na ni položit provinilce s obnaženou zadnicí směrem nahoru. Potom stačí do kýble s vodou namočit kožený bič a provinilci s ním jeho zadnici za občasného solení a pepření rozsekat na cucky. Z historických pramenů je známo, že tyto poměrně kruté tresty byly velmi účinné a fungovaly i na ty nejvíce zatvrzelé darebáky. ;-( Počítám s tím, že co do počtu minusů, zde možná od těch "největších demokratů a lidumilů" vytvořím rekord.;-O

1 2
možnosti

A nebo třeba taková inkvizice. Taky si mučením a za zabíjením vynucovala víru a bezmeznou poslušnost, že?

1 0
možnosti

Roušky uvnitř dodržuji. Venku kromě míst s větší kumulací lidí (zastávky MHD apod.) mi to přijde jako nesmysl. Úplný nesmysl je to někde v lese nebo v parku. Rozestupy se snažím dodržovat, ale bohužel to leckdy není technicky možné ani reálné.

5 0
možnosti

V ČR niekto požaduje rúška v lese a v parku? V SR sú rúška povinné v interiérových verejných priestoroch a v dopravných prostriedkoch. Vonku sú odporúčané len na verejných priestoroch, kde nie je možné dodržať sociálne rozostupy (nejde len o vzdialenosť medzi ľuďmi, ale aj čas ktorý s nimi človek strávi) a v prostriedkoch hromadnej dopravy. Takže ani bežne na ulici nie sú rúška povinné, nieto ešte v lese. Je pravda že na jar to bolo iné, ale tie časy sa už nevrátia.

2 0
možnosti

Můžete se všichni čertit jak chcete, ale je pravda, že na rozdíl od třeba seveřanů, kteří jsou schopni se chovat zodpovědně bez příkazů, tak u nás to funguje tak napůl. Bohužel i včera jsem viděl davy lidí na nějaké akci. Proč si to nedokážou odpustit na nějakou dobu? Kvůli takovým lidem, pak se pak zavádí zbytečně tvrdá opatření, děti musí celý den sedět v roušce, do domovů důchodců nemůžou návštěvy. Těch dětí a seniorů je mi pak líto, jenom kvůli sobcům, kteří si prostě nedají říci. Ještě to dovedu pochopit u mladých puberťáků, ale ne u 30-40ých, ale očevidně stále nevybouřených.

4 2
možnosti

To je jednoduché - lidi tato viróza nezajímá a chtějí normálně žít, s normálním rizikem nemoci. To, že z toho vlády a média dělají takové haló, většina lidí nepovažuje za správný přístup, nehodlá kvůli tomu šaškovat.

4 2
možnosti

Místo psaní se raději věnujte sexu.

1 3
možnosti

Dobrý den,

docela by mnme zajímalo jakou máte vyjímku ne nenošení roušky. Jako "osoba s poruchou intelektu, s poruchou autistického spektra a kognitivní poruchou nebo se závažnou alterací duševního stavu, jejichž mentální schopnosti či aktuální duševní stav neumožňují dodržování tohoto zákazu" mi rozhodně nepřipadáte.

Já jsem nemocný, obtížně se mi dýchá i bez roušky, s rouškou se dusím a po třech krocích musím odpočívat (když se nikdo nedívá, nazvednu roušku a nalokám se kyslíku) a o zádné vyjímce pro sebe nevím, asi není. Tak se připravuji na domácí vězení jako na jaře.

0 1
možnosti

Taky mě to napadlo. Protože u třeba zmíněného autismu se vyjímka netýká všech. Jestliže je autista schopný pochopit, že je rouška důležitá a nebude dělat scény, když si ji má vzít, musí ji nosit.

0 0
možnosti

Bohuzel je to tak. Cesky lid je zvykli narizeni porusovat a jeste se tim chlubit. Jedine reseni je kontrola a sankce.

2 9
možnosti

"Řešením"? Čeho, prosím?

1 0
možnosti

P70e94t19r 16H70o71j11z46á43k

21. 9. 2020 10:06

myslm, ze vsem "anti-covid" pravidlum nepomaha hlavne jejich porusovani ze strany ustavnich cinitelu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->