Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jsem obdržel kandidátky pro náš kraj a už mě to trochu přestává bavit. U zavedených stran pořád ty samé ksichty - náměstek hejtmana, naměstek primátora, krajský zastupitel. Oni snad mají ty funkce propachtované doživotně. Ještě jsem žádné volby nevynechal a tak letos poprvé vsadím na nové uskupení.

1 1
možnosti
JK

Co to znamená vybírejme pečlivě? Každý se rozhodne sám podle sebe. A ne že někdo bude druhému přikazovat koho má volit.

1 0
možnosti

Nevíte, co je to vybírat pečlivě? Volit člověka, který ctí pravdu, který ctí druhého člověka, který ctí svobodu, který ctí demokracii, demokratickou dělbu moci a právní stát. Nechápu, proč byste měl volit podle nějakých příkazů! :-)

0 0
možnosti
MB

K volbám chodit ! Odmítám - "Můj hlas nerozhodne". Bez 1 hlasu jich není 10 - 100 - 1000. Vložením lístku, člověk zároveň symbolicky přebírá odpovědnost. Komický model "Hádky u piva v krčmě" - Nakonec vyjde najevo, že diskutér se zásadně nezúčastňuje. Žvaní pouze nad pěnou ... (Všechno ví, dělal by lépe) ...

Jsem středo-pravicový volič. Střed jako nepopírání rozumu, solidarity, ochoty spolupracovat. Pravicovou orientaci, jako základ odpovědnosti. Za sebe, za svou rodinu, její členy. Za základ solidarity - Především vyřešit sám sebe ! Nebýt závislý na dávkách, platit daně a být pro společnost přínosem. Teprve poté mohu jít pomáhat druhým ...

Pokud se dostanu do stavu nemohoucnosti - Nemoc, důchodový věk ap., teprve pak očekávám pomoc státu. Nic zázračného neočekávám, jsem si vědom, že mi pouze vrací zlomky toho, čímž jsem jej dříve předzásobil ...

Současnou vládu pak hodnotím jako jednu z nejhorších, od 1989. Není možné, aby ji vedl agent Stb - co hůře, v kolosálním střetu zájmů. Za úplně nejhorší považuji to - že absentují výsledky. Nejsou reformy, (především důchodová), podobně, není nic koncepčního založeného pro nad-generační užitek. Tato vláda, podobně jako kdysi KSČ se neuvěřitelným způsobem projedla. Vybuzuje pocit úspěšnosti a mnozí se s tímto ztotožnili. Žijeme přece nyní a teď - Rychle a zběsile. Hodí se bonmot z "Marečka" - Sovák u tabule. prof. Hrbolek - A jak zní báseň dále ? Sovák poctivě odpověděl, což dnes chybí ! - "A dál to neumím" ... :-)

2 0
možnosti
LH

Takže ODS a ve chvilce prozreni TOP 09....;-D

1 3
možnosti
LH

Jednoduché vy budete volit ODS jako vždycky... A vznešené řeči jsou úplně na nic..

0 2
možnosti
OU
ZK

Pane Šimku, já jsem vaší úvahu dočetl, a těšil jsem se na tip, koho volit. K tomu jste se ale neodvážil. Každou stranu zastřešuje nějaká tvář. A tak prosím o tip koho, také mám velké dilema. Bartoše, Rakušana, Fialu, Jurečku? Z Topkou nepočítám, tam by můj hlas propadl a "Milionkáře", těm nějak dochází dech. Díky za konkrétní odpověď.

1 0
možnosti

Nikdy jsem se nestyděl říci známému, koho budu volit nebo koho jsem volil. Ale sám dobře víte, že sdělit zde svoje úmysly se nevyplácí. Pokusím se vyjádřit k Vašim návrhům.

Milion chvilek pro demokracii je nyní paralyzován rozhodnutími vlády v koronavirové krizi. A navíc jde o akci občanské společnosti a nikoliv akci politické strany.

Ivan Bartoš je chytrý, mladý, vitální muž a jeho ansámbl vystupuje často moudře a váží si pravdy. Piráti jsou perspektivní.

Vít Rakušan je zkušený, věcný politik a jeho STAN má řadu schopných, poctivých a pravdivých politiků. STAN má budoucnost.

Petr Fiala je slabý leader a špatný politolog. Před posledními volbami udělal kardinální politologické chyby, kterých se nesmí politik dopustit. Tradičně má ambivalentní vztah k Evropské unii a nezbavil se kmotrů a mafiánů v pozadí.

Marian Jurečka je zkušený politický harcovník, který vede KDU-ČSL velmi dobře, ctí pravdu, je věcný, ale šanci na premiéra nemá. Lidovci jsou orientovaní na úctu k Bohu, což snižuje jejich úspěšnost v politice, ale bez této orientace bychom je v parlamentu nepotřebovali.

Markéta Pekarová Adamová je velmi chytrá dáma, ctí pravdu a má vůdcovské schopnosti. Bylo dobře, že Miroslav Kalousek v zájmu strany ustoupil do pozadí. Zbytečně předem vyřazujete tuto stranu z voleb.

:-)

2 2
možnosti
LC

Nebudu volit strany, které pohrdají jednotou evropských států ...

Nebudu volit strany, které dávají přednost socialistickému inženýrství před svobodnými, přirozenými vztahy ...

Tak to máte docela prekérku. Taková strana neexistuje a už z principu fungování EU existovat nemůže.

4 0
možnosti

Stačí jen dočíst článeček a budete mít odpověď! :-)

0 0
možnosti
Foto

raději k těm volbám nechoďte, ještě tam chytnete Covid-19 Rv

0 2
možnosti
JH
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti

Také jste článeček nedočetl! :-)

0 0
možnosti

Tak nám to prozraďte - KOHO BUDETE VOLIT? Já jsem to ve vašem textu prostě nenašel.

2 1
možnosti
Foto

To je naprosto jedno, protože to nic neovlivní.

Je třeba vrátit stát lidem a zde je směr uvažování:

https://www.youtube.com/watch?v=ITFjUQPofTU

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!