Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J45a39n 61D39o76u21š16e33k

22. 9. 2020 19:56

Já spíš za pokřivenou osobu považuji toho který se na mě zesměšňuje nebo mě uráží jen kvůli tomu že roušku nosím a obecně vládní nařízení dodržuji. Podle nich jsem ovce, přitom za tím stojí jen fakt že mi rouškové opatření nevadí. Jenže zkuste jim to říct, hned je ze mě ovce, babišovec a podporovatel totality. Naprosto směšné.

0 0
možnosti
ŠŠ

Kamarád, který v roušce projel jižní Evropu s děckama v létě udělal pro šíření covidu víc než Franta, který nenosí roušku ve své sociální bublině doma/v obchodě/hospodě.

Kdyby lidé v létě seděli na prdeli a nepotřebovali na zahraniční dovolenou do promořenějších států jižní Evropy, mohlo to být lepší.

1 2
možnosti
KK

To si myslíte, že něčeho dosáhnete, když ty lidi budete urážet s zesměšňovat?

Tuplem bych to nenosil, už kvůli takovým jako vy.

Za vaše zdraví si nesete odpovědnost jen vy sama.

2 3
možnosti

No když těm "opatřením" věříte a věříte i ve strašlivé nebezpečí nemoci...

Pak se s vámi snadno manipuluje....i kdybyste napsala x článků.

6 1
možnosti
KS

Lidé umírali vždy a vždy umírat budou. A protože covid není žádná metla lidstva, není třeba kvůli tomu ničit civilizaci.

7 1
možnosti
JK

Zatím nedosahuje ani zdaleka úrovně těch cca 12 epidemií za posledních 40 let.

1 0
možnosti
PN

P39e86t83r 62N67e55d74o33m11a

20. 9. 2020 10:08

jaky je rozdil mezi "morálně pokřivenou osobou" a "politováníhodnym individuem"?

2 0
možnosti
ZD

Autorka na to má čich.

1 0
možnosti
MN

Rouškománie téměř nic neřeší - zpocená a poslintaná rouška je za několik minut k ničemu a jen zvyšuje riziko infekce a kožních chorob. Covid se šíří při delším bezprostředním kontaktu lidí, a k tomu právě během prázdnin v ČR zcela zbytečně a nesmyslně docházelo. Přecpané české hotely, penziony a kempy, v minulých letech poloprázdné, spolu s rekreačními poukazy v ČR přinesly svoje ovoce.

7 3
možnosti
VV

Čtu vaši polemiku ohledně názorů pana profesora Pirka a musím se zastat autorky blogu.

Že je teď virus méně nebezpečný není nic víc než pouhá iluze. Jednotky ARO v ČR se plní a některé nemocnice už jiné než covid pacienty nepřijímají. Tvrzení vlády, že naše zdravotnictví je připravené, má asi tak stejnou relevanci jako lednové tvrzení, že ochranných pomůcek máme dostatek. Z tiskových konferencí by se mohlo zdát, že všechno klape jak má, v reálu ale nefunguje skoro nic. Nemocnice sice nejsou na hraně svých kapacit počtu lůžek, hraně organizačních a personálních kapacit jsou ale nebezpečně blízko. Zdravotnictví máme totiž sice kvalitní co se týká poskytované péče, ale poddimenzované a podfinancované. Jinými slovy, pacienty na těch lůžkách nebude mít kdo ošetřovat.

Pan doktor Pirk je nezpochybnitelně špičkový kardiochirurg. No a co? Nechali byste si vrtat zub gynekologem nebo operovat žlučník psychiatrem? To jsou přeci také lékaři, odborníci. Kardiochirurgie a infekční nemoci mají spolu asi stejně společného jako dějepis a jaderná fyzika. V dějepisu se také učí o jaderné bombě. Pan doktor Pirk prezentuje svůj osobní názor, nikoli názor odborný. Že je lékař na tom nic nemění.

Opatření, která děláme teď, se projeví až v horizontu dvou tří týdnů. Do té doby jedeme na klouzačce a bude to divoká jízda. Jestliže teď je na intenzivní péči 500 pacientů, vypadá to, že se nic vážného neděje. Ale jsou to lidé, kteří se nakazili začátkem měsíce, kdy byly přírůstky nízké. Teď jsou pětinásobné. V říjnu narazíme na kapacitní limity zdravotnictví.

Upřímně, stejně se každý musí ochránit sám. Ale ostrakizace lidí, kteří nosí roušku, nazývání je svědky covidovými, stoupenci covidového náboženství a podobně je nefér.

Tak hlavně ať všichni budeme potřebovat ventilátor až příští léto, až nám bude horko.

8 1
možnosti
JK

A co budete dělat, až přijde nějaká skutečně vážná nemoc ? Třeba i ta "chřipečka" typu A , jako v 90. letech ?

1 1
možnosti
PK

Myslíte si, že lidi budou takto kvůli této viróze šaškovat už navždy? Tomu sama nevěříte. Stejně jednou (a nebude to dlouho trvat) naznají, že to je jen jedna z méně závažných viróz, a tu komedii ukončí. A také jistě nevěříte, že většina lidí se nechá očkovat, viďte?

2 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.