Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Cetli vase blogy a rozhodli se vas vynechat.

3 0
možnosti
Foto

Invalide dostávají rentu od státu a to je právě ta cílená pomoc, kterou dostávají ti, kteří ji opravdu potřebuji, nic více, nic méně. Státní kasa, vybrakovana Covidem a Miroslavem Kalouskem více neumožňuje Rv

7 13
možnosti
MB

Miroslave, jak dlouho bude své voloviny zveřejňovat ?

2012 bylo na rezervním fondu ministerstva 140 miliard korun ! Rozpuštění rezerv tak dokázalo pokrýt schodky hospodaření vlády AB. Rezervy byly vytvořeny za ministrování Miroslava Kalouska a samozřejmě opticky zvyšovaly státní dluh.Miroslav Kalousek, tak nechal v kase 140 miliard pro Babiše, který s nimi nyní sehrál poutavé maňáskové divadlo pro voliče ... Miroslave, můj dotaz - Kde, prosím jsou ? Děkuji, Váš Miroslav za Miroslava k Miroslavovi ... :-)

14 4
možnosti
MB

Opravdu se nechci stát člověkem,, který ráno vstane a jde kritizovat vládu. Její neuvěřitelné konání mne už ovšem vede ke křečovitému úsměvu. Starší lidé - důchodci, "Jsou stálým předmětem zájmu". Cílená skupina, od které se tolik očekává !

Asi obdržím 5 bobů. To chápu jako kompenzaci navyšování životních nákladů + inflace. Beru to, jako omluvu kabinetního konání. Lití peněz do koloběhu - na dluh - papírky, nepodpořené produktivitou práce. Překvapivě se dozvídám, že jde o "Rouškovné" ! Asi si za ty prachy mám pořídit ochranu - hygienu. Kompenzační příspěvek teprve asi dojde poté ? ...

Pojem "Staroby", je oficiálně stanoven na 65 roku věku. Z neznámých, dárkových popudů je - 60 let ? Ve schránce se objevuje zmuchlaný - i potrhaný balíček , dokonce s anglickým návodem. Půjdeme-li do důsledku, jde o 2 porušení - Výrobek má mít návod český + hygienicko-ochranné prostředky mají být ve stavu sterilním ... !

Já tomu rozumím, při masové expedici, dojde k popisovanému. Proč ovšem vláda nesdělí, že dělá další populismus ? Evidentně se zbavuje předražených čínských zakázek ! Fakt, že zároveň může jít o ty nekvalitní kusy, jejichž dodání ministr zdravotnictví reklamoval ! Drahé, neodpovídající, kontaminované ! Čína to neuznala. Proto, ani já počin pana Bureše neuznávám - Svým způsobem jde o urážku staršího člověka ... :-)

7 4
možnosti
MB

Aleši, opět . Lidé státu odevzdali své prachy. Ten za ně bez výběru nakoupil mizerné, předražené zboří, které MZ reklamuje. Když neuspěje, tak je pošle do schránek. Dodané zboží zákazníkovi neodpovídá předepsaným parametrům 2x! Vy asi budete ideální zákazník, k Vám je pak možno i vyslat cokoliv ... :-).

7 1
možnosti
JK

Sveřepí obhájci komunistické strany ANO oslavují volební dárečky věrným starouškama, na druhé straně se rozčilují ti co nedostali a chtěli by taky a na třetí straně jsou tu ti, co to všechno zaplatí a budou platit ještě mnoho let. Babišova propaganda umně zneužívá předvídatelné reakce. Důchodci komunisty vychovaní k sobeckosti a povinnosti víry ve vůdce, stranu a vládu jsou postaveni zejména proti osobám, které platí daně a malým, pro volební výsledek, nezajímavým skupinám. Vykopou se hluboké příkopy, které už nikdo nepřeskočí a obě strany se přes ně vzájemně ostřelují nadávkami. Obdarovaná skupina je početně slabší, dárečky vyjdou celkem levně, ale zato s vysokou volební účastí, což stačí na cca 20-25% volebního zisku. Lze očekávat ještě obdarování (aspoň slibem) skupiny naštvaných radikálů a bezmocných dlužníků bez životního východiska. To by mohlo hodit dalších 5-10%. No a pro sichr jsou tu zaměstnanci s tou superhrubou mzdou se váhá, až jak dopadnou průzkumy. Ono to totiž vypadá, že značná část důchodců má mozek a na úplatek jen tak neskočí, naopak se urazí, migrant terorista se neobjevil žádný a slabší radikálové najednou jihnou a ti dlužníci už slibům nevěří a tuší, že exekutorský byznys je mnohem silnější.

Nechci naskočit na háček propagandě a dál kopat příkopy, přilepšení důchodcům (12-15 mld) je prkotina proti megadíře ve státní kase, roušky je jen snaha zmírnit propad České pošty a oddálit propouštění a obdobně je to s dalšími dárečky. Nechovám zášť k důchodcům, není to jejich vina, že z nich udělal Babiš terče, pro posměch a jízlivosti.

Ukázalo se jak je jakýkoliv despotický vůdce nemožný, vypnout ekonomiku šlo snadno, zákaz a šmitec, k tomu netřeba rozumu. Jenže ekonomiku znovu zapnout to je jiná, tady rozkaz nestačí, chce to vysoké znalosti trhu, různých odvětví výroby a financování, prostě široký tým odborníků. Kdepak se asi objeví, když nevětší "odborník" je vůdce, což je zakázáno zpochybnit. Proto se v tom plácáme a ostatní nás předbíhají. Tak co?

10 4
možnosti
PV

P39a55v12e53l 59V63é36b40r

18. 9. 2020 7:35

Důchodci dostali roušky jakožto, z hlediska možnosti nákazy, riziková a přitom zpravidla finančně slabá, skupina. Že je někdo např, bez nohou nezvyšuje jeho riziko nákazy.

Aby bylo jasno, já, jakožto důchodce, i když patřím mezi "obdarované", si o celé téhle propagační akci myslím svoje, a není to nic lichotivého.

3 2
možnosti
PK

Taky si myslím, že invalida z hlediska rizikovosti nijak nevybočuje z běžné populace. Nechápu, proč by měl dostat respirátor ke své ochraně, když není rizikový. Proč ho nedostanou děti, když nevydělají ani korunu? Proč jej nedostanou nezaměstnaní či lidé na dávkách, když dostávají jen minimum k životu? Proč ne matky samoživitelky? Takto přeci není možné přemýšlet. Ostatně ani ti důchodci nemají žádný důvod, pořídit si občas roušku za 3,50 s výší důchodů nijak nesouvisí.

0 1
možnosti
PK

No když to neklaplo od eráru, zkuste Ježiška, ten nikdy nezklame..;-D

4 1
možnosti
Foto

Asi jste zlobil.

Třeba dopadnete 5.12. večer lépe....;-)

3 1
možnosti
LC

Nedostal jste roušky a ještě k tomu máte z těch protikovidových opatření v hlavě chaos, že?

6 1
možnosti
Foto

Chaos? Rizikovou skupinou jsou staří a nemocní. Na ty nemocné se zapomnělo, to je opravdu chaos, ale někoho jiného....

0 1
možnosti
AN

A44l42e18š 60N26o37v81á75k

17. 9. 2020 22:01

Roušky jsou pro osoby starší 60 let. Není to těžké pochopit.

0 1
možnosti
Foto

To je přece chyba, kterou kritizují. Na mladší, kteří jsou nemocní a jsou také rizikovou skupinou se zapomnělo. Co na tom nechápete...?

2 0
možnosti
Foto

Ach jo, nějaké roušky dnes přišly... ;-(

Nacpané do chatrné obálky, která ani náhodou nesplňuje elementární požadavky hygieny, neřkuli bezinfekčnosti. :-(

Jestli si "soudruzi" z ANO myslí, že si tímto naženou voličské hlasy, pak je to tragédie jejich totální odtrženosti od života lidí naší země. A pokud si "soudruzi" z ANO myslí, že tím někoho ochrání, (čemuž nevěřím, že by si to vůbec mysleli, protože jim vůbec nejde o lidi, ale jen o prvoplánový zisk volebních hlasů), pak je to jejich lidská katastrofa. Fuj! .

Kdo máte zájem, najděte si prosím reakci Evy Kolmanové

15 13
možnosti
JK

J57a10n 50K23o52z45á43k

17. 9. 2020 22:23

Takže si myslíte, že roušky ušité doma, byly šité v bezinfekčním prostředí? Když byly na jaře přikázány, tak lidi jako vy, řvali, že když stát něco přikáže, tak má zajistit i jejich dostupnost. Nenapadá vás, že těmito žvásty si můžu myslet, že chcete nahnat hlasy opozici? Tu obálku s rouškami jsem dal do botníku a vůbec mě nenapadlo, že bych kvůli tomu měl volit Babiše. To je pouze vaše zoufalost.

12 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.