Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D26a37v82i66d 68H33o31r36á58k

17. 9. 2020 12:48

Já si naopak myslím, že nejsem méněcenný, když mě většina Vašich zdejších blábolů které jste tu s námahou vyplodil nijak zvlášť neoslovila.

:-)

0 0
možnosti
ND

Každý má právo na svůj názor, vyslovit se co se mu líbí, a jistě jsou i tací, kteří se nad vámi vofrněj, protože pro ně jsou zase Menzlovy filmy jednička.

Já jsem moc ráda, že jste zmínil Čonkina, považuji ten film za jeden z nejlepších z české filmové tvorby, i když ho recenzenti

při jeho vstupu do kin sepsuli. Ani mě Hrabal tak neoslnil až na pár věcí..

Menzlovy filmy jsou ale pro mě to lepší co tu vzniklo, i když i ony mají někdy výkyvy. Já mám ráda Postřižiny, což je sice Hrabal, ale skvělý Hrabal.

Tak to bychom měli.

3 0
možnosti
Foto

Ony i Slavnosti sněženek jsou hodně ze života, možná nejvíc...

3 0
možnosti
Foto

Pokud si méněcenný připadáte, tak vlastně méněcenný jste, protože to není nic jiného než jen pocit z toho, jak na vás někdo domněle či skutečně nahlíží. Obecně není důvod cítit se méněcenně z důvodu minoritního názoru. Frustruje-li vás to, problém máte vy, ne vaše okolí, či společnost.

7 0
možnosti
Foto

Ten výraz "méněcenný" jsem samozřejmě myslel jako nadsázku (nebo možná ironicky), prostě že ze mne udělal méněcenného český tisk a způsob, jakým Menzela po jeho smrti oslavoval. Měl jsem z jeho psaní dojem, že kdo tohoto člověka nepovažuje za největšího našeho filmového režiséra uplynulých padesáti let (žijícího zde, ne v USA), je úplný idiot.

1 0
možnosti
ZS

Na toho jsem musela "dozrát" a vrátit se k jeho filmům za několik let.

0 0
možnosti
Foto

Míříte dost vysoko. Zkuste dotaz na Mrazík. :-)

1 0
možnosti
JL

Myslí, že Menzel byl nadprůměrný režisér, ale zda se jeho filmy líbí nebo nelíbí, je věc vkusu. Nejzábavnější je Rozmarné léto, myslím, že to taky natočil, i když tam hraje. Ale je to spíše zásluhou Vančury, Hrušínského a Brodského...Menzel byl jako film.režisér spíše dobrý realizátor než že by něco objevil. Jako herec vynikl svým telecím hlasem a chlapeckým zjevem, to je asi vše.

1 3
možnosti
JK

Film je syntetické umění - záleží na hercích, předloze, scénáři, hudbě, střihu atd., ale tvář mu dává režisér. Je velké režisérovo umění syntetizovat práci všech, ale hlavně dát hercům prostor, aby mohli tvořit a zároveň je přimět, aby realizovali jeho představy. Navíc se často herci a režisér inspirují navzájem.

6 0
možnosti

To je tedy otázka ve Vašem titulku, cpát do toho méněcennost. Jinak to máte trošku popletené, protože třeba spíš to Vaše oblíbené Ucho se odehrává v jednom prostředí, než Skřivánci.

2 0
možnosti
Foto

Viz má odpověď panu Kvapilovi.

0 0
možnosti
JK

Zřejmě si tímto blogem léčíte frustraci z toho, že vám někdo řekl nebo naznačil to, co uvádíte v titulku. Je přece jasné, že vás nemusí oslovovat něco, co oslovuje většinu. Vlastně jste si odpověděl sám - nemáte rád ve filmu lyriku, i když jste vzápětí dodal, že někdy ano. Samozřejmě, že Menzel netvořil samé klenoty, jako ostatně nikdo. Kromě toho, jestliže byl Menzel skvělý režisér, nijak to nevylučuje, že byli skvělými režiséry také Kachyňa, Krejčík, Kadár, Klos a spousta dalších...

13 0
možnosti
Foto

Tu méněcennost ve mně vyvolalo obrovské vyzvedávání tvorby pana Menzela v našich médiích, tedy alespoň ve srovnání s tím, kolik prostoru věnovala Jiřímu Krejčíkovi poté, co před několika lety zemřel.

0 1
možnosti
MM

Nikdo vás neoznačuje za méněcenného když vás Menzelova tvorba neoslovila a nikdo vás nenutí aby vás oslovila abyste nebyl méněcenný

Smysl vašeho blogu nechápu. :-(

10 0
možnosti
Foto

Vesničko má středisková, film na který se dívám ráda, protože se bavím a směji se vždy a znovu. Ostatní jeho filmy podrželi vynikající herci, kteří v nich vesměs účinkovali, tedy nepřepínám, dívám se do konce a většinou opět krásný zážitek.R^

1 0
možnosti
KT

Vy toho o režii moc nevíte, že?

3 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
novinář (politika, ekonomika, kultura) a překladatel (literatury faktu z angličtiny) na volné noze

Seznam rubrik