Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J42a24n 53R38á70ž

16. 9. 2020 15:30

Příběh z české reality:

Dějství první: Spolupracovnice neteře začala kašlat, ztratila chuť na jídlo, měla potíže s rovnováhou, zašla k lékaři a ten diagnostikoval běžné respirační onemocnění s nímž může chodit s použitím roušky do práce - dělá prodavačku. Až když po pár dnech dostala horečku, byla odeslána do FN, kde ji seřvali, proč není v karanténě, že mohla nakazit desítky lidí. Tvrzení o postupu praktika jí nevěřili a hygiena jí karanténu nařídila aniž by čekal na výsledky testu, který později konstatoval nakažení.

Dějství druhé: Neteř začala tři dny po tom, co byla její spolupracovnici nařízena karanténa pokašlávat, ztrácela chuť na jídlo, ale registrovala jen málo zvýšenou teplotu. Zašla k lékaři, který konstatoval to samé jako u její kolegyně. Neteř trvala na tom,aby jí poslal na koronatest, což lékař striktně odmítl s tím , že je pátek a do pondělí to "nachlazení" určitě vyleží. Chtěla si nechat udělat test jako samoplátce a nejbližší termín dostala za čtyři dny. Teď čeká na výsledky testu a dál chodí do práce, kde se denně setká s desítkami lidí.

Zkrátka, nefunguje vše v našem zdravotnictví tak bezvadně, jak se nám to pan Vojtěch snaží namluvit.

PS. Žaloba na lékaře se už u mého právníka připravuje a bude okamžitě podána, zjistí-li se u neteře přítomnost SARS Cov2..

1 0
možnosti
Foto

pokud je člověk nemocný čímkoliv, měl by udržovat odstup od lidí, nejbližší nevyjímaje. Co se změní, pokud je příčinou potíží coronavir? Lék neexistuje a tak bude léčení stejné jako u chřipky, pokud nedojde ke komplikacím.

6 0
možnosti
DS

Nevím. Jestli jste z jihočeského kraje, volte Kubu. Bohužel dokonce i lidé, kteří stáli za jihočeskou studií na protilátky, už jsou dnes krajně unaveni mediální masáží proti nim a bojem s extrémními názory jako na jedné straně vyhubení celých kontinentů prof. Flégra a 0,4% nakažených horníků doc. Hajdůcha. Byl by to směšné, kdybych za tím neviděl nárat do období 1968-1989. Vzpomínal jsem dnes, pro své mladší spolupracovníky, na všechna ta léta kdy jsme si v rodině vždycky na vánoce promítali diapozitivy z Francie 1968 a 1969. Už je to zpátky.

0 0
možnosti
JR

J11a64n 35R85á34ž

16. 9. 2020 15:39

Byl-li bych voličem z jihočeského kraje, volím MUDr Martina Kubu, který se mi jeví, jako jeden z mála členů (asi z šesti) Výkonné rady ODS jako příčetný.

Bohužel jsem z jiného kraje, kde se mi volit ODS nejeví jako dobrá volba.

0 0
možnosti
Foto

Moc děkuji R^:-) Přesně tohle mě nejvíc zajímá.

1 0
možnosti
DS

Shrnuto:

1) Skutečně nakažení Covid 19 jsou pacienti s příznaky, bez příznaků jsou falešně pozitivní, (5% ? Nebo i víc?).

2) PCR test má 30% falešnou negativitu. Takže naopak spousta nakažených vesele roznáší dál bez karantény.

Proč to všechno - protože nemáme testy na protilátky a už vůbec ne na buněčnou imunitu. Vláda místo testů Euroimun metodu ELISA (jihočeská studie) rozesílá rychlotesty INOVITA, které nerozpoznají ani všechny pacienty s chorobou v nejrozběhlejším stádiu.

Rychlý výpočet pro dnešek: Provedeno 15686 testů, z toho 784 falešně pozitivních 5%. Pozitivních testů 1677, rozdíl 893. Falešně negativní neznáme, to bychom museli vzít ty s příznaky kterým vyšel negativní test.

To všechno ovšem pokud zapomeneme na narativ rychle se šíříci urban legend: "Můj kamarád šel na testy. Zaregistroval se, ale protože fronta nepostupovala, odešel domů. Večer mu přišel email, že je pozitivní...." Zprávy z praxe potvrzují, že evidence se nestíhá.

Zázrak slovenské nízké nakaženosti je podvod při "orientačném testovaniu". Zázrak Německé nízké nakaženosti jsou Elisa testy na protilátky, které nepokrývají buněčnou imunitu a tak jim spousta pacientů propadne.

Rady: Skutečně funkční roušky v MHD, místo do hospody na zahradu nebo na procházku. Testovat jen příznakové a to opakovaně PCR. Co nejrychleji vyvinout test na kompetentní T-lymfocyty. Grr... přesně toto jsem psal už začátkem dubna.

11 0
možnosti
Foto

souhlas, ale co dělat, aby se něco změnilo

2 0
možnosti

Jejda už to bylo na mě dlouhý, tak snad jen upozornění na překlep v titulku, kde Friedrichovi vypadlo zetko - Nietzsche. Jinak když už weekend, nebyl ten turnaj ve volleyballu?;-D

0 0
možnosti
Foto

jo, děkuju, je to dlouhý.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2349x
Lékař a konzultant pro klinický výzkum, bývalý člen strany Svobodní. Vzorný manžel a pyšný otec čtyř skvělých dětí.

Seznam rubrik