Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

ekonom Kovanda v této souvislosti mluví o "socialismu pro bohaté"

5 0
možnosti
Foto

A jé, volby se blíží. Začne předháněčka kdo že to s námi myslí nejlíp ;-)

1 9
možnosti
VD

Paní Šichtařová, "naše vlády přece nezasahují do ekonomiky, aby zjednaly větší rovnost", jak uvádíte. To je přece zavádějící a zjevně tady šíříte demagogii.

Naše vlády jsou přece loutkou finanční oligarchie, nadnárodního kapitálu a zahraničních mocností. Dělají vše pro to, aby plnily především jejich zájmy, aby naše země jako kolonie si odváděla svoje jak domácím oligarchům, tak především těm zahraničním, finančním institucím, bankám, ...... .

Uvádíte sice dobrá a zajímavá čísla a data, ale obhajujete jimi neobhajitelné. Tady není primární zájem o prosperitu a blaho naší země, ale o to, aby především dobře sloužila a plnila si ..... .

Sama v článku potvrzujete, že Covid je de facto jen "fíkový list", kterým se zakrývají problémy velké světové ekonomické krize, drancování veřejných rozpočtů a extrémní zadlužování a tím také zotročování země i pro příští generace.

Vy zjevně nikdy nepřekročíte svůj stín.

:-)

10 10
možnosti
JD

J54i12r48i 31D53o89b13r15ý

16. 9. 2020 11:49

Financni oligarchie a nadnarodni kapital je z prominutim blbost. Z vice duvodu. Napriklad ten "nadnarodni kapital" jsou z vetsi casti investice stredni tridy jako napriklad duchodove fondy, protoze ty procenta ktere vlastni tech "10%" tlustych kapitalistu s doutnikem v clanku je asi spravne. Takze zasah proti "mezinarodnimu kapitalu" je totez, jako se strelit do vlasni nohy. A druhy duvod jsou volby. Vlada, ktera se chce udrzet u moci musi byt predevsim za dobre s podstatnou casti volicu a az pak s oligarchy.

Ale to, ze Covid je "fikovy list" pro obri narust verejnych dluhu bych podepsal.

7 0
možnosti
JD

Takže problém je monetární politika. A co s tím dělat?

0 2
možnosti
JS

problém je, že ve svazku EU s tím na národní úrovni neuděláte prakticky vůbec nic, můžete jen něco málo korigovat daňovou politikou

1 1
možnosti
PK

Karma jako obvykle R^,volil jsem dobře.

4 2
možnosti
JP

Bytů je málo? Omyl bytů je dost. Na vesnicích je prázdných baráků, jen je opravit. Ale to se nikomu nechce, to je moc práce. A taky dojíždět se už nikomu nechce. Je lepší bydlet na ubytovně a brblat. Jak za těch komunistů. Ti sice stavěli tisíce bytů (někdy sice jen na papíře, aby byly prémie, že), ale bytů bylo pořád málo. Proč? Protože měřítkem není počet NOVĚ postavených bytů, ale bytů celkem, tedy i bytů opravených a rekonstruovaných.

7 3
možnosti
JD

J56i85r27i 18D70o53b84r40ý

16. 9. 2020 11:57

Na vesnici s barakem neprezijete bez auta. Nejde o dopravu sve malickosti (i kdyz je nekde obsluznost o vikendech spatna), ale predevsim o dopravu veci.

A soucasna snaha, ba primo valka vuci automobilismu od investice do "venkovskeho domu" odradi.

2 0
možnosti
PL

P30e24t67r 44L17o33r50e44n49c

16. 9. 2020 10:10

Tak se mi zdá, že Koronakrize v Česku velmi urychlila rozevírání příjmových nůžek. Roste počet lidí "dole", na které doléhají nebo dolehnou finanční stresy a současně roste počet lidí "nahoře", kteří se díky novým šancím v Koronapodnikání mohou prohánět v nejnovějších modelech méďů či poršáků. Taky jste si všimli, kolik luxusních aut v nejpestřejších barvách na našich silnicích letos přibylo? Dealeři od trojcípé hvězdy by mohli vyprávět...

4 1
možnosti
PS

Jen další paralela mezi komunismem a dnešní dobou. Komunisté se také snažili vše regulovat. Mladší jen mávnete rukou a řeknete že to bylo jinak. NE bylo to naprosto stejné. Komunisté přesně věděli co člověk potřebuje a co ne samozřejmě vše bylo skryto za dobrým úmyslem. Dnes novodobí komunisté naprosto přesně vědí že SUV je zlo a budou za to bojovat a světe div se bojují jen s nejlepším úmyslem. Komunisté měli informátory tito lidé hlásili závadné názory mi máme elfy ti hlásí závadné názory. Kdo rozhodl že názor je závadný?? Není svoboda slova o tom že každý může říci svůj názor?? Komunisté potřebovali utlačované za které mohli bojovat. Za komunistů to byl utlačovaný dělník kterému bylo slibováno modré z nebe. Teď se do role utlačovaných staví různé menšiny. Opět naprosto stejné.

Každá regulace každé potlačení názoru vede k totalitě. A pokud to nechápete přečtěte si Orwella. Každý rudozelený přepisovač historie by si měl přečíst knihu jenž napsal pan Orwell. Až narazí na ministerstvo pravdy určitě se poznají. A z tria: Válka je mír; Svoboda je otroctví; Nevědomost je síla bych speciálně pro tyto novodobé svazáky vypíchl moto "v nevědomosti je síla"

PS: za nálepku rudozelený se omlouvám ale on je to naprosto přesný popis oni jen komunistické ideály spojují s ekologií a samozřejmě vše s nelepším úmyslem.

36 2
možnosti
MB

Orwell byl socialista jak Brno, pane Skřivane.

0 0
možnosti
MB

Mezi solidaritou a vykořisťováním je nesmírně tenká hranice. Stále je to střední třída, která nese své břemeno. Ti nízkopříjmoví moc daní neodvádějí - v kombinaci jsou i příjemci. Je neuvěřitelné, že podobně je tomu tak u oli zbohatlíků ! Klasickým modelem je pan Bureš. Dlouhé roky, jako 2 nejbohatší člověk nefiguruje v TOP 20 podporovatelů kasy ČR ! Aby byla sranda ještě větší - Bohatec č. 1, p. Kellner, pro jistotu daní v Holandsku ... !

Každý národ je něčím specifickým. My jsme chalupáři, houbaři - zahrádkáři a neúnavní reptalové. Pozor, nicméně i majitelé vlastního bydlení ! Neuvěřitelná skutečnost, kdy za 31 let cca 75 % našich spoluobčanů dokázalo vyřešit své bydlo ! Nájemné se pak dotýká zbytku populace a vláda skutečně vytváří vše proto, aby rostlo ! Péče o výstavbu, obecně proinvestování se ze současní krize - To je samostatné téma. Zejména poté, kdy naše stavebnictví prokazuje další pokles - O 10% ! Nevím, tož tak asi bude líp ! ... :-)

6 2
možnosti
OT

protože tu proběhla rozsáhlá bytová privatizace...

2 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,58
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články