Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pana profesore,

teď pro některé budete panikář.

0 0
možnosti

Měl byste zalézt hlouběji. Ještě Vám koukají boty.

Myslím, že současná situace je vynikající studijní prostředí pro psychology, jak se chovají zpanikaření lidé a jak jejich oponenti. Takovou příležitost jen tak mít nebudou.

3 5
možnosti
MB

Hezky sepsáno, docela souhlasím. To otevření hranic a umožnění cestování vnímám celkem negativně, jak píšete - možnost importu virulentnějšího kmene. Mám možná naivní představu, že třeba chorvatský koronáč je jiný než náš koronáč, protože se vyvíjí na trochu odlišném vzorku hostitelů. Takže bůh ví, jakou paseku nám chorvatský virus nadělá.

Nechejme se překvapit, chovejme se rozumně, nevystavujme se zbytečnému riziku nákazy a hlavně, zachovejme si zdravý rozum a nenechme se moc vyděsit.

7 1
možnosti

Tady jde o dvě věci.

1) Já osobně hodlám cestovat a vždy se najde nějaká zem, kam budu moct. Nicméně, i díky článkům pana Flegra chápu rizika, proto si dám dobrovolnou karanténu a pak test

2) Není důvod mít zavřené hranice se zeměmi, které mají podobné opatření jako my. Tj. není důvod, podle mě, mít třeba uzavřené hranice třeba s Japonskem či Indonésií. Z mého pohledu to dává stejný smysl jako uzavírat hranice mezi jihočeským a severočeským krajem. Z mého pohledu. Samozřejmě, třeba v USA si pěstují jiné kmeny, takže tady uzávěrka smysl má.

2 0
možnosti
LH

Obávám se realismu Vašeho scénaře.....

18 3
možnosti

Vědci, experti a lékaři mají různé, často protichůdné názory. Ale myslím, že čas ukazuje , že pravdu měli spíše zastánci optření proti viru. A pokud se k nám přes cizince dostávají hodně smrtné varianty, tak umírat mohou nejen důchodci ale i běžní lidé

9 1
možnosti
PT

P76e66t94r 19T42o17m61e63k

29. 8. 2020 19:18

A důchodce není běžný člověk?

5 1
možnosti
Foto

Co? Přeci podzim.

Ale jak to bude u Vás doma, bych zažít nechtěl. ;-D

2 5
možnosti
MK

Dokud se lidé báli, byli ochotní snášet restrikce. Čas strachu už však pominul. Proto si myslím, že restrikce = občanská neposlušnost + nepokoje. Opravdu si myslíte, že vlády do toho půjdou?

3 0
možnosti

Maďarsko zavřelo minimálně na měsíc hranice, británie zavádí karanténu pro cesty do země atd.

5 1
možnosti
LM

S červnovým "rozvolněním" jsme se vydali "švédskou" cestou a tak čím dříve jsme roušky odložili, tím dříve je zase budeme muset nosit. Na další vývoj mám stejný názor. Co se týče vakcinace, tak myslím, že bude stačit proočkování cca 35 % populace, především seniorů, chronicky nemocných a osob v exponovaných profesích.

6 4
možnosti
AT

Obdivuji váš exaktní a kvalifikovaný výpočet procenta potřebných k vakcinaci

0 0
možnosti
KS

Jestli se zase zastaví ekonomika, tak je jedno, kdo se nakazí jakým virem, protože budou statisíce lidí bez práce a celé rodiny budou padat do chudoby.

20 3
možnosti
DS

Budou se zvyšovat počty lidí, kterým bude na sliznici detekován Covid 19. Jelikož o interakci tohoto viru s naším imunitním aparátem nevíme nic, a to nejspíše záměrně, protože mnozí z toho mají bussiness, nevíme ani, jestli je nárůst lidí, kteří se s nemocí potkali, dobře nebo špatně. Mnozí parazitologové, také pop, se domnívají, že za civilizační nemoci může právě nedostatek interakcí s patogeny. :-)

Covid 19 odhalil zcela jasně nejen, že neumíme testovat na buněčnou imunitu a že o slizniční imunitě máme minimální ponětí, ale i to, že mnohé testy protilátek jsou na vyhození do koše.

Kvůli naší neznalosti vyloučíme ze vzdělávání polovinu dvou populačních ročníků. No žúžo. Mnohem lepší, než psát hysterické články, by bylo jít do laboratoře a měřit. Já alespoň vyvíjím metody.

19 4
možnosti
DS

.. "Nepodceňoval bych, že se populace promořuje. Primární imunita na virovou infekci je buněčná, ale testování na buněčnou imunitu nikdo nedělá, protože je to velmi komplikované. Není to o protilátkách, které změříme," .....

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/potlacit-u-pacientu-s-covidem-imunitu-je-extremne-nebezpecne-mini-lekar-40334740#seq_no=2&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.hp&dop_req_id=PQxLMPmQIuC-202008291425&source=clanky-home

2 0
možnosti
Foto

Bohužel špatné vyhídky. Díky za Váš článek... :-/Rv.

14 0
možnosti
Foto

To máte za to, že se nemodlíte! ;-D

3 5
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik