Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66i43r43i 95T15i89c77h34y

11. 8. 2020 15:28

Na torontske universite byla kariera profesora Petersona znicena v dusledku jeho odmitnuti nazyvat pmatenou studentku "neutralne" (ze?), protoze ona prohlasila, ze neni ani ona (she), ani on (he).

5 0
možnosti

Zasloužená smutná karma :-(

4 0
možnosti

J41a82n 80P23a29v25e34l

11. 8. 2020 9:39

S tímhle mají univerzity problémy už asi 1 100 let. Názorová pluralita vždy dostávala na frak skrytě a nebo otevřeně.

Tím nechci říct, že je to dobře či že bychom se neměli ozývat. Jen to, že to není výdobytek dnešní doby.

0 0
možnosti

Jestli ono to nebude tím, že většina zaměstnanců univerzit snad na celém světě je levicově orientovaná. Tak s ním zatočili tak nějak po bolševicku.

13 0
možnosti

No nevím sice o tom případu více, ale z Vašeho textu ani z vyjádření univerzity nikde nevidím, že ten člověk byl vyhozen čistě je kvůli tomu, že zpochybnil něčí výsledky výzkumu nebo odborný názor. Ve vyjádření univerzity jsou uváděny jiné důvody. Jak lze ověřit, že byl vyhozen opravdu jen kvůli odlišnému názoru na odborný problém?

0 5
možnosti

Je to podobné jako u nás za reálného šokializmu. Je nutné umět číst mezi řádky.

5 0
možnosti

No proti USA je to čajíček. Bývalý profesor Newyorské univerzity v Binghamtonu Ota Ulč a jeho popis co se na univerzitách děje:

"Ještě víc alergický jsem ale byl na aktivistky, jimž se časem dostalo zaslouženého označení „feminazi“. Intolerantní, zarputilé, permanentně zasmušilé (málem jsem napsal že nas..), nezřídka fyzicky pramálo atraktivní postavy, s očividnou nenávistí vůči všemu mužskému."

"Feministky mi akutně připomínaly soudružky svazačky ze studentských let - podezíravé, stále ve střehu, buzerující, na brigády a na schůze nahánějící."

"charakterizace „feminazi“ a jejích argumentů. Za prvé, vycházet z premisy, že muž běloch je veřejným nepřítelem číslo jedna. Za druhé, podrobit důkladné kritice tradiční rodinu - čili otce, matku, děti, žijící pohromadě. Za třetí, heterosexualita je předmětem posměchu a politování. Za čtvrté, základní hodnoty kapitalistického systému jsou odporné."

23 0
možnosti

J16i22r39i 55T88i30c57h84y

11. 8. 2020 15:32

Take jsem slysel, ze profesor Ulc mel prusvih, protoze dal nedostatecnou cernemu studentovi, ktery mel chabe znalosti.

2 0
možnosti

Jsem pro intelektuální svobodu, ale je bohužel porušována všude, kam se podíváme. Co třeba vyhazov pana Fajta z čela Národní galerie?

2 10
možnosti

vy si pod inelektuální svobodou představujete, že sám se sebou uzavře smlouvu za milion?

12 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS