Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

wow! Tak to jsem nevěděla. Asi jsem měla na břehu Baltského moře štěstí ...:-)

0 0
možnosti

Zajímavý článek.R^ Člověk by neřekl, kde všude může hrozit nějaké nebezpečí. Těch pozůstatků z druhé světové války je i u nás ještě pořád hodně. A bohužel i takových, které by tady při zachování zdravého rozumu být nemusely. Po německé kapitulaci se vojáci spousty munice zbavovali tak, že ji vysypali do první lepší jámy a zanechali nám tak tady nebezpečné dědictví.

0 0
možnosti

To jsem vůbec netušila. Moje maminka, když vzpomínala na bombardování Prahy, které zažila jako průvodčí na tramvaji tvrdila, že na Vinohradech hořely zbytky fosforových bomb hodně dlouho - až 3 dny. Dokonce podle ní hořely kamenné obrubníky. Ještě že město se uklízí, a od té doby už asi nic takového nehrozí. Aspoň v Praze. Ale že zbytky mohou takto znovu vzplanout jen zahřátím, to jsem netušila. Díky za varování Dani, zase jedna přírodní zvláštnost, která může být hodně nebezpečná. Přeji hezký den. R^

1 0
možnosti

Na čerstvě vyplavený baltický jantar každopádně pozor, ta dobrá zpráva je, že se to dá hasit pískem a toho je na pláži dost... :-) Děkuju za milá slova a návštěvu, Dani, vám také moc hezký den. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Jeden můj spolužák si v chemickém kroužku strčil do kapsy kus draslíku. Přišel o kus stehenního svalu a pár měsíců školy.

0 0
možnosti

To muselo být drsné. :-/ Člověk si často neumí představit, kolik energie v tom vězí a co se může stát...

Krásný večer a díky za návštěvu. R^

0 0
možnosti

Jako obvykle zajímavé a poučné. Díky.

2 0
možnosti

Jsem ráda, že se líbilo, já děkuju za milou návštěvu a přeju krásný večer, Vlastimile. :-)

0 0
možnosti
Foto

Fosfor se rozpouští ve vodě, jen tak na okraj.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti

Zdravím pani Dano, já se chystám již cca dva roky, že s pejsanem vyjedu k Baltu, bo na jih je to daleko a moc lidu a v reichu mám i dosti kamarádů a vy mi to takto zkomplikujete;-D;-DR^

0 0
možnosti

Říkají, že se má dávat pozor na děti a i na ty psy, ono když se takouvý kousek spolkne i když nezahoří, je to prudce jedovaté. Jinak je tam ale krásně - a momentálně naprosto vyprodáno... Corona... :-)

Přeju krásný večer, a krásný příští výlet, Petřem, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti
Foto

RvRvRvFosfor v Baltském moři nesouvisí s bombardování, protože spojenci v bombách jej používali jen ve velmi malém množstvím, sloužící k zapálení bomb, které byly naplněny benzínem a další směsí. Takže po něm po zapálení nic nezůstalo. Je to celé hloupost hodná k pousmání.

1 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

R^Díky, tak jantar radši nesbírám. Ten fosfor jednou zmizí, ale toho se už asi nedožijeme.:-)

0 0
možnosti

Nebo ho prověřujte dřív, než s ním jedete autem. Ono i když by "jen" člověku začal hořet kuft auta... nádrž... radši nemyslet.

Krásný večer, ať se vám hezky vydaří, Kláro. :-)R^

1 0
možnosti

Já donedávna také ne, až jsem o to zakopla při rešerši k jinému kameni. Krásný večer, Petře, a ́t se vydaří. :-)R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS