Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ve Vašem článku, pane Hornere, jsem si všiml ještě jedné závažné skutečnosti. Vy vpodstatě preferujete princip pomsty. Jenže pomsta není spravedlnost. Vy doslova píšete, cituji: "bílí by měli zakusit, jaké to je být jen nějakou rasou". Proč? Kdo si může přát, aby se běloši stali obětí rasismu? Proč komukoli přát nějaké zlo? Proč si přejete, aby někdo trpěl? Je to normální?

Také ve svém článku píšete, cituji: "bílí se prostě bojí, že s nimi bude nakládáno, jako bylo nakládáno s Černochy, s Romy, se ženami, s LGBT...". Vám se líbí, že se někdo bojí, že s ním bude zle nakládáno? Myslíte si, že je v pořádku, aby se běloši báli? Po jaké společnosti toužíte? Kde se jedni lidé bojí druhých jen na základě barvy pleti?

Vy paradoxně chcete nyní trestat současné bělochy, jejichž přímí předkové prosadili moderní pojetí lidských práv, v němž rasismus nemá místo. Vaše myšlenky, pane Hornere, jsou naprosto děsivé.

15 0
možnosti
ZH

Je mi úplně jedno, jak se zesměšníte při zkreslování smyslu. Vtip je v tom, že ani ženy, ani Romové či Černoši natož LGBT+ neusilují o světovládu. Píšu o strachu těch, kdo se bojí, že o světovládu usilují. Navzdory faktům k žádnému trestu nedochází, pokud ovšem nepovažujete za trest omezení dosavadní suverénní absolutní moci nad společností.

0 5
možnosti
Foto

Pane Hornere. Logika (a nejen ta) je Vám zcela cizí. O otrocích mluvíte až v souvislosti s jejich "dovozem na zcela jiný kontinent" a úmyslně pomíjíte, že otrokářství je staré snad jako lidská civilizace sama. Nebo snad chcete tvrdit, že v Mezopotámii, Persii, staré Indii či v Egyptě nebyli otroci a všichni si byli rovni? Vaše Alma Mater na Vás musí být patřičně pyšná.

2 0
možnosti
JS

Pane Hornere, jen těžko lze chápat, jak někdo může sepsat stanovisko, ve kterém sám sobě zásadním způsobem odporuje. Vy v podstatě říkáte, že lékem na rasismus je rasismus. Dokonce Vám vadí i to, že Markéta Šichtařová rasismem opovrhuje, protože Vy samozřejmě rasismem opovrhujete mnohem lépe. Podle Vás je nutné nahradit rasismus pozitivní diskriminací. Jenže pozitivní diskriminace je forma rasismu – ať se Vám to líbí nebo ne.

Čtenáře, kteří souhlasí s názorem Markéty Šichtařové, odsuzujete slovy, že mají "těžkou naivní poruchu vnímání". Všichni jsou blázni, jen Vy jste letadlo?

17 0
možnosti
PN

P80e93t48r 97N44e21m28e80c

11. 8. 2020 21:18

na husitské teologické fakultě logiku a zdravý rozum nepotřebují

9 0
možnosti

Holt humanitní obor... :-)

1 0
možnosti
PN

Snad by to spravil obklad.

9 0
možnosti

Ovšem obklad z lithia, podávaný nitrožilně na uzavřeném psychiatrickém oddělení, při přikurtování k posteli ;-D

2 0
možnosti
ZH

Pecka! Tento článek stoupá na žebříčku čtenosti. Dle reakcí v diskuzi je vidět, že se autor až na snad jednu výjimku nesetkal s pochopením čtenářů. Tak teď dumám nad důvodem, proč se tento článek dostal na titulku? Snad chtěli admini udělat autorovi celostátní ostudu? Jinak si totiž neumím vysvětlit, proč by tak nehorázný a lživý blábol podporovali. :-)

19 0
možnosti
JU

J44o85s34e74f 57U88l14m50a54n

11. 8. 2020 18:58

Admini se snaží dát prostor různým názorům. To samo o sobě považuji za kladnou věc. Co už tak dobré není, je, že si z obou stran vybrali pár oblíbenců, jejichž články se dostanou do výběru téměř automaticky na úkor jiných autorů, aniž by za tím stála kvalita (a teď ani nemyslím konkrétně Hornera).

5 0
možnosti
MK

Tak tento výplod páně Hornera se snad ani nedá slušně komentovat! Typický příklad člověka - absolventa humanitních, tedy v podstatě neužitečných studií, který je naprosto odtržen od reality!! Možná by se autor měl porozhlédnout po světě (osobně) a zjistit na vlastní kůži, jak bude jako běloch diskriminován třeba na africkém kontinentu! Doporučuji JAR (Rhodésii - Zimbabwe, atd.) a zkusit tam třeba farmařit - tím myslím dělat něco užitečného. A na závěr by si autor měl přečíst něco o historii otrokářství, možná by prozřel. A doporučil bych pravidla českého pravopisu - zatím se u nás lidské rasy píší ve větě s malým písmenem - např. černoši, běloši, asiaté, atd.

9 0
možnosti
MS

Zdenek Horner by neměl tolik hulit tak silnej matroš. :-P Evidentně mu to gumuje mozek a má „poruchu vnímání“. Jeho článek prokazuje, že je zamindrákovaný Chudák (s velkým Ch), co nesahá paní Šichtařové ani ke kotníkům a jejím okopáváním si asi potřebuje něco dokázat.

3 0
možnosti

Ten ani na její kotníky nedosáhne - tak vysoko nedokopne ;-D

0 0
možnosti
MA

Autorovi doporučuju změnit psychiatra nebo pilulky.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,53
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik