Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R97a23d13e94k 74K54o86h73u62t

15. 8. 2020 17:57

Protože bílá rasa přinesla do dějin lidstva nejagresivnější formy rasismu. Rasismus totiž opravňoval velmoci ke kolonizování zemí. Podřadní lidé v podřadných zemích potřebovali spásné křesťanské vedení, tak jako dneska potřebují západní demokracii. Ti lidé byli tak podřadní, že si je přivezli na otrockou práci na jiné kontinenty.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755471

Před nějakou desítkou let jsem byl v Beninu. Tam nás provázel místní vysokoškolák. Ten říkal že příchod Francouzů byl spásou pro tento stát. Přinesli jednotný jazyk - takže se různé kmeny, které se vybíjely už tak ze zvyku najednou mohly domluvit i jinak než kyji. Přinesli možnost vzdělání, přinesli placenou práci. Přinesli možnost se vymanit z tamější bídy možností studovat ve Francii...

1 0
možnosti
Foto

Jezisimarja, to je ale blabol. Vzdyt vy jste uz od prvni vety uplne mimo...

1 0
možnosti
PS

P22e34t91r 74S90o33k30o25l

14. 8. 2020 23:02

Kdo nepracuje ať nejí, není kolektivistické heslo to je kapitalistické heslo, a v jiné podobě ho využíval i socialismus. Kolektivistické heslo je každý podle svých schopností, každému dle jeho potřeb a to propagujete zatím jen vy pozitivní diskriminací na základě barvy kůže. Barvoslepost nebyla ideální, ale nastolila nějaké dogma, které se nedalo zpochybňovat, přesto jste ho zpochybnil jako přežitek své doby. Kolektivní vina vám také není cizí, tahle generace se skutečně nemusí omlouvat za generace prapředků, Němci se také neomlouvají za Hitlera, Francouzi na Napoleona, afričané za otrokářství, Búrské války a lidojedství, ani potomci Čingischána se nám neomluvili...má to nějaké hranice? Ve vaší hlavě existují jen vaše hranice a ty se mění jak majitel potřebuje. :-P

0 0
možnosti
PV

To jsou nesutečné pindy, tak my máme rasový dluh jo a bojíme se, že s nimi bude nakládáno, jako bylo nakládáno s Černochy, s Romy, se ženami, s LGBT ... Což by dle vás očividně bylo správně aby jsme pěkně zakusili pořádný rasismus. Měli by jsme asi dobrovolně vzít bič a celý den se bičovat za historické viny našich praotců. Všechen majetek dobrovolně odevzdat menšinám a jít si vykopat hrobeček.

Na tohle vám říkám nas.... tohle kolektivní historickou vinu si strčte za klobouk. (zvlášť když mluvíte o češích kteří žádnou kolonii neměli) Historie je celá o vykořisťování silnějšími národy, jeden čas jsme to byli holt my. Předtím zase jiní. My jsme tu měli Němce, Rusy, Rakušáky a děláme kvůli tomu takový tyjátr?

Rasismus nejvíce roste právě proto kvůli takovým jako vy kteří vykopávají neskutečné příkopy a staví nás proti nim. Přičemž my jsme teď ti méněcení co mají dluh, musí pokleknout atd. Jediné co tím dokážete je že nakrknete i lidi kteří předtím rasisty nebyli.

8 0
možnosti
Foto

Vše podstatné k vašemu zamyšlení již bylo řečeno. Snad jen, že i pozitivní diskriminace je pořád jen prachsprostá diskriminace.

4 0
možnosti
ZH

A pozitivní rasová diskriminace je ukázkový rasismus.

3 0
možnosti
PK

Děkuji. Nesmírně jsem se zasmál. Nevěřím, že tohle můžete myslet vážně a tak máte palec nahoru. A pokud to opravdu vážně myslíte, tak jste dost, ale opravdu hodně moc mimo. :-)

2 0
možnosti
Foto

Inu, milý pane Hornere, pěknou slátaninu jste sesmolil. Sám sobě se divím, že jsem jí dokázal přečíst až do konce. Neinspiroval jste se při psaní náhodou něčím od Malcolma X?

4 0
možnosti
RK

R71a27d59e18k 95K16o80h57u81t

12. 8. 2020 19:19

Zajímá mě názor pana Hornera na reparace jak si je vysvětluje organizace BLM v Chicagu. Na názor, že si nemají majitelé obchodů na co stěžovat, že je mají pojištěné. A na názor, že policie se nemá co zajímat o trestné činy Černochů, protože stejně jen lže a nasazuje.

1 0
možnosti
MS

M49a51r10c76e34l 18S31u80p

12. 8. 2020 17:49

Tenhle blog vypadá na neotesaný cílený trolling, který má dostatečně vysoko nadzvihovat tlak čtenářů a přitom cílit na vysokou čtivost.

Idnes bude spokojené ! Reklamy se zobrazují jak při čtení článku, tak i při diskuzi.

3 0
možnosti
TT

Ještě ťuká, ještě ťuká...

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik