Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Ono je tezke zit v tomto umelem nebo pokrivenem state, plnem korupce, lzi a ocekavat nejake zavratne vysledky. Tak jak to Masaryk a jeho naslednici nastavili, tak to dnes po zasluze mame. Nic jineho v tom neni.

0 0
možnosti
AK

Třicetiletý odstup by mohl stačit na klidnou diskuzi a srovnání kladů a záporů bez emocí.

Ale asi je to málo - nestačí to. Starý Husákův režim pořád vyvolává bouřlivé emoce.

Vadí někomu dřívější úkolování z Moskvy? Kdepak, každý z diskutujících hravě zdůvodní proč nutně potřebujeme protektorát Německa, Bruselu nebo Washingtonu.

Cenzura? Kdepak cenzura se v současnosti podporuje.

Vyhazování z práce za nepohodlné názory? Také ne, to praktikují dokonce vysoké školy - bez ohledu na akademické svobody.

Asi to bude spíš podpora tradiční rodiny, pěstování národní hrdosti, vysoká úroveň technických dovedností, vysoká úroveň inkluzí nedevastovaného školství.

Byl to svět bez exekucí, hypoték a nuceného odkládání dětí. A tedy i bez korporátních zisků, mnohamiliardových dotací. Byl to opak současného globalismu. A tak je třeba diskreditovat myšlenku národní suverenity poukazem na zápory minulého režimu.

Nebylo jich málo: Šikanování nezávislých umělců. Smrt politického vězně Pavla Voňky v roce 1988. Občasné výpadky zásobování. Zákaz cestování do některých zemí. Střelba na hranicích. Nemožnost sehnat některé knihy. A riziko, že si na vás zasedne nějaký zakomplexovaný režimní funkcionář.

Ale asi to na zdiskreditování myšlenky národní suverenity nestačí.

4 0
možnosti
Foto

Vadí někomu dřívější úkolování z Moskvy?

Vadilo by, kdyby bylo nějak prokázáno. Tedy je, ale pouze v r. 1968: Svoboda: Úkoly jsme neplnili, a proto je možné pochopit, že přišla vojska.

0 3
možnosti
PS

Dal jsem karmu a přidávám reakci na tohle:

Pomalu se formuje vlastenecké podhoubí, ale nevidím lídra a nosnou vizi.

Zdroj: https://daviddvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755466

Vlastenecké podhoubí se formuje sice pomalu, ale již od roku 2002, víte? Pomalu, ale jistě. Stačí si všímat a nechat se informovat o NEparlamentních stranách. Např. "Rozumní" mají 18 let nosnou vizi, z níž vládnoucí opisují. Uvádíte o sobě, že Vám vadí zlo páchané na dětech. Takže by jste měl vědět, že pan Petr Hannig od počátku své "Strany zdravého rozumu" (rok 2002 a dále Rozumní) měl v programu zrušení tzv. "letního času". LČ totiž ubližuje dětem, které musí, ano musí denně od konce března vstávat o hodinu dříve. A nikoho tohle nepálí. Zkuste s ním spolupracovat na dobrém díle...R^

2 1
možnosti
AK

Řekl bych, že není tak těžké uhodnout co bychom chtěli dnes.

Ať už se jedná o voliče levice nebo pravice, chtěl by se každý z nich cítit bezpečně ve své zemi, ve svém městě, ve svém domě.

A chtěl by mít zaměstnání se kterým je spojeno určité společenské uznání a schopnost uživit sebe a svou rodinu.

Problém vidím v tom, že tohle jim v dnešní době může slíbit jedině populista.

4 0
možnosti

Obvyklá a standardní sbírka hovadin, "potravinová soběstačnost, vševojsková armáda, Sorosovy peníze"....škoda takovou pitomost komentovat....Rv

6 5
možnosti
JK

J42a38n 94K58o24z47á79k

9. 8. 2020 23:00

Taky nereaguji na ty hovadiny, ale na hovadiny některých diskuterů, a ti jsou na obou stranách.

0 0
možnosti
JF

Pan Zeman svoji předvolební kampaň 1998 stavěl na definici spálené země. O.K. Vy mluvíte o zdevastované a rozkradené. O.K. Co jste měl za vůz v roce 1988 a jaký vůz/vozy máte dnes Vy a Vaše rodina? Kam jste jezdil na dovolenou v roce 1988/do roku 1989 a kam jezdíte dnes? ;-D

3 0
možnosti
Foto

Vzhledem k stále nižšímu podílu populace do 55 let lze předpokládat, že dlouhodobě klesá poptávka po vozech i ježdění na dovolenou. I kdyby v absolutních číslech rostla, výhled je neúprosný. Poslední zhasne.

0 0
možnosti
MK

Tvrzení, že za bolševika platilo, že průměrná mzda=mediám mezd, je prachsprostá lež.

6 0
možnosti
Foto

No a platilo by vaše tvrzení, kdyby všichni dostávali průměrnou mzdu? A netvrdilo se něco o mzdové nivelizaci?

0 1
možnosti
Foto

Jistý posun bych viděl, ještě po roce 1989 televize šířily reklamu na Pampersky, dnes na plenky proti inkontinenci a Argin Max. Toť vše.

0 2
možnosti
JB

J15i80r87i 66B56o79r

9. 8. 2020 18:05

S tohle demagogií můžete hájit i pobyt v koncentračním táboře.Jeden starý a vážený doktor,který tam byl 3 roky, mě říkal, že tam prakticky neexistovaly civilizační choroby,jako je cukrovka nebo vysoký tlak. Tak že dobrý, ne?Rv

4 4
možnosti
JB

J24i29r94i 59B85o70r

9. 8. 2020 18:06

S touhle.

0 0
možnosti
JT

J69i95r62i 82T39i26c33h73y

9. 8. 2020 17:17

Co bude? Pritlaci nam ze zapadu liberalni fasismus s nadvladou levicaku, anarchistu, socialistu, uchylkaru, nemakacenku, lumpenproletariatu, barevnych, nepohlavnich a pomatenych. Kdokoli s rozdilnym nazorem bude priveden pred soud lidskych prav a odsouzen z sireni nenavisti.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS