Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Jituš, tak toto se moc nepovedlo, že ?

Příště tedy lépe - a raději zase něco o vaření !

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Tak zas příště do černého a pěkně celou plochou nohy na kuří očko. ;-D;-)

0 0
možnosti
Foto

Náhodou, když poslouchám lidi kolem sebe, tak slev na jízdném starší lidé využívali a využívají stále dost. Navíc se podpoří veřejná doprava. Mně to přijde jako dobrý tah a těm starším lidem to přeji, sama ještě nárok nemám. Zrovna dnes jsem měla na návštěvě paní, která si může dovolit cestovat za kulturou právě kvůli slevě na jízdném. Žije sama, z jednoho důchodu, zdraví už nic moc, ale aspoň si může dovolit to, co si možná celý život dovolit nemohla, nebyly na to peníze a nebyl ani čas. Až teď v důchodě. Povídačkám, že to někde bude chybět, nevěřím. Vždycky přece platilo - chceš-li vyšší zisk, tak zlevni.

3 3
možnosti
Foto

Takže Vy jdete za zvukem té píšťalky Rv

Mne osobně se ty slevy týkají. A nadávám na to. A všichni kolem mne taktéž. A známých a kamarádů mám fakt dost.

Na první pohled to možná vypadá líbivě. Ale je to nespravedlivá sprostota.

Mnoho seniorů je upoutáno na lůžko. Pak jsou ti, kteří preferují dopravu autem. Dále je mnoho těch, které o nějaké cestování nestojí. Takže zbývá hrstka, která to využije. Tak je to správné?! Když už, tak se má každému přidat nějaký ten zlaťáček.

A to nemluvím o tom, že dopravci účtují státu za tyto slevy hausnumera, která se těžko dají nějak seriozně dokázat.

8 0
možnosti
JL

Živnostníci a podobně sociálně zařazení lidé, ale i mladí kritizují Babiše jako jakéhosi démona a vinu házejí i na nás staré (jsem 65+), ale protože si dobře pamatuju, co se tady dělo za posledních 30 let - musím mladé paní sdělit, že to za tzv. pravice žádná velká sláva nebyla, zejména za jistého Klause, pak přišel jistý Zeman a aby to završili, spojili se..Nečasovu éru si pamatuju jako seriál korupčních afér, takže mu pak nešťastníkovi dali někteří policajti ránu z milosti...Babiš přišel a řekl, že bude lépe a lidi ho zvolili stejně jako Zemana na Hrad. Takový je tento národ. A ještě bych dodal: je to někde nějak dalekosáhle lepší? Dnes čtu, že Francie se zadlužením blíží Itálii, která má dluhy ve výši asi 160% HDP. Jistě Babiš kecá a lže, jako všichni politici, ale babičky a dědečkové potřebují peníze na nájem, jídlo, šaty a nějaké povyražení (pivo či zmrzlina, nějaké dárky vnoučatům). Buďme trošku v nadhledu: za všechno si může český národ sám. Jaký národ, taková elita. Prosím vás, proč je strašný problém přečíst si zasvěcený a inteligentní článek v novinách nebo v časopisech? Nebo slyšet něco originálního v rádiu? Je tu snad nějaká diktatura? Nikoli, jen diktatura průměru a stupidity. ;-)

3 1
možnosti
OU
KK

V posledních letech jsou důchody ve vztahu k průměrné mzdě na nejnižší úrovni v historii Česka. Postupné narovnávání by snad mělo být v zájmu všech stran. Navíc ČSSD navrhuje daleko razantnější přidávání, tak proč pořád jen Babiš?

1 1
možnosti
JS

Nevím proč zvyšovat důchody. Jena moudrá paní doktorka, asi poslankyně ODS, už před lety prohlásila, že ti stařečci a babičky jsou zvyklí se uskrovňovat.

0 0
možnosti
OU
DH

Pane Konrád, že jste si zde nedávno pletl kosmetické pojmy jako "deodorant" a "antiperspirant" bych u Vás jako muže (pokud jím tedy skutečně jste) pochopil.

Ovšem, přestože autorka přímo v perexu jejího článku uvádí poznámku o literární, či pohádkové postavě Krysaře, a Vy zde do diskuse zapletete jisté menší psí plemeno známé pod jménem Krysařík, o němž není v celém jejím článku ani nejnepatrnější zmínky je skutečně k zamyšlení jak na tom vlastně jste. A myslím, že i Vy byste se nad sebou měl zamyslet a pokud možno ve svém vlastním zájmu vyhledat odbornou pomoc.

A pro Vaši informaci :

Pražský krysařík nebo libeňský srneček, hovorově ratlík, (slovensky Pražský potkaniarik, anglicky Prague Ratter, německy Prager Rattler) je společenské plemeno psa původem z dnešní České republiky. více Wikipedie

2 1
možnosti
ZD

Hodně slov a hodně blbostí.

1 7
možnosti
ZH

To není moc moudré vyjádření. Dejte si prosím trochu víc práce s pochopením textu, ANO?

6 0
možnosti
Foto

Myslela jsem, že i v době vlády Babiše zůstaneme na území ČR. Opravdu mě nenapadlo, že nás kdokoliv povede do nějaké zaslíbené země (podobně jako kdysi Mojžíš své věrné). Ale chápu, že ten, kdo očekával nějaké zázraky, musí být zklamán.

2 2
možnosti
ZH

No jo, když on je Bureš slibuje. A nic...

4 0
možnosti
Foto

Nevím, proč se každý naváží do slev na jízdné důchodcům. Zkuste cestovat za dětmi, vnoučaty kus cesty z průměrného důchodu za normální jízdné. Sám této výhody nevyužívám.

3 1
možnosti
Foto

Protože jsou to vyhozené peníze, které se k důchodcům mnohdy ani nedostanou, jelikož vlakem nejezdí. Dejte jim miliardy do nějakého rozumného důchodového systému a je na nich, co si za to koupí. Někteří jízdenky, jiní potraviny. A samozřejmě stejně nesmyslné je to i se zvýhodněním pro studenty. Víte, ono to lidem zalepí ústa, protože řeknete, že jste jim dal slevy, ale nikdo mi nevymluví, že lepší je vymyslet smysluplnější důchodový systém a dávat rovnoměrně podle nějaké logiky. Jenže to bolí, není to jako jeden výstřel do prázdna, chce to pořádně promyslet a hlavně víc miliard, ne jen zob před volbami.

6 3
možnosti
Foto

Tak já hlavně čekám. Pan Harvan Vám tu, Jitko, mistrně nandal, že píšete...blá blá blá...a já jsem velmi na trní, zda svá slova omamně a sofistikovaně doloží, aby si tohleVaše ohodnocení mohl dovolit, ...či zda to nakonec nebude on, kdo je v blá blá blá jako doma;)

hezký den:):-)

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Radko. Nějakou dobu jsem tu zase nebyla, ale tyhle komentáře mě nerozhodí. Však já nikoho nenutím, aby mé „blábláblá“ četl. ;-D Na sociálních sítích si člověk přečte kolikrát větší hrůzy a urážky. Díky tomu se brzy naučí, jaké konverzace rozvíjet a které nechat ladem jako bezobsažné. ;-D Mějte se krásně!

5 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2278x
Nekonfliktní člověk píšící mnohdy o konfliktních tématech, ale vždy s neuvěřitelnou dávkou nadsázky, a pokud je to možné, tak i humoru, protože bez něj je život černobílý...

Seznam rubrik