Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co říkáte na tohle?

https://www.osel.cz/11314-rozptyl-fotonu-na-fotonech.html

Jak to zapadá do Vaší teorie? Nebo je to blud?

0 0
možnosti
Foto

Pane Trunečku to, o co se tam někdo snaží, se nedá nazvat ani bludem. Jsou to naprosté nesmysly. Ten autor ani neví co je vlnění.

Pozorovat foton jiným fotonem, který má vysoký náboj, nemá cenu ani komentovat. Zapomente, že jste něco tak stupidního četl. Nemá to ani hlavu ani patu, nemohl jsem to ani dočíst do konce. Je mě líto, ale to nezapadá do ničeho, snad do sci-fi.;-D

0 0
možnosti

Viete, že vzorec na výpočet kinetickej energie je nesprávny? Skutočnú kinetickú energiu predstavuje hybnosť a preto sa výchylka balistického kyvadla dá vypočítať iba z hybnosti.

Viete, že platný vzorec na výpočet kinetickej energie je v rozpore z Newtonovým zákonom zotrvačnosti? Sila 1 N predstavuje množstvo práce ktorú treba vykonať, aby teleso o hmotnosti 1 kg dosiahlo za 1 s rýchlosť 1 m/s. Prácu nieje možné násobiť dráhou, ale iba časom.

Ja nepoznám človeka. ktorý by za 2 s dokázal vykonať 4 krát viacej práce ako za 1 s, ak bude počas celej doby používať rovnakú silu, ale podľa dnešných vedcov je to možné.

0 0
možnosti
Foto

Pane Dugo, já nemám žádné vlastní vzorce, nýbrž používám rovnice od starých mistrů fyziky a doposud jsem neobjevil žádnou chybu v rovnicích, nýbrž v premisích, podle kterých byly tyto rovnice vytvořeny.

Nevím jak ste k takovému závěru dospěl, že hybnost představuje energii. Ano byli tady takoví, že mě přesvědčovali že v hybnosti se skrývá energie, ale to sme si již vysvětlili

Člověk, který vykoná za dvě sekundy práci, co jiný za jednu sek, tak vykoná poloviční páci. Takové vědce jsem znal, byli úderníci ze Sovětského svazu.;-D

0 0
možnosti
Foto

Takže podle Vás je Maxwell blbec. Jakož i další.

O magnetických anténách jste slyšel? Ta vysílá pouze magnetickou složku, což se měřením zjistilo, a o kus dál už se k tomu nějak sama od sebe přidá i elektrická. A ta potvora je na ní kolmá. Na tom je založen třeba oblíbený hon na lišku - zaměření vysílače poměřováním magnetické a elektrické složky.

A co kruhová polarizace, užívaná pro satelitní přenosy?

0 0
možnosti
Foto

Pane Dvořáku, proč mě podsouváte něco co jsem nikdy neřekl a dokonce si to ani nebyslím.

Pan Maxwell, je můj nejoblíbenější fyzik, protože to co tady popisuji, objevil již daleko před Einsteinem a celou svoji teorii založil na éteru, protože věděl, že bez éteru nemůže existovat žádná elektromagnetická vlna.

Teprve poté, se spustil hon na lišku, aby se potvrdil éter.

Jelikož celý Michelsonův pokus byl postavený na špatné premisi, že vlna může ovlivnit jinou vlnu, tak se nepodařilo éter prokázat. Pokus měl být postaven na tom, že éter může ovlivnit hmotu látkovou (látku) a také ji ovlivnuje.

Děkuji za zajímavý příspěvek do diskuse.

0 0
možnosti
Foto

No, já si stejně myslím, že v tom všem hraje velkou roli Dunning-Krugerův efekt...

3 0
možnosti
Foto

No to si moc fandíte, zatím jste toho tady moc nepředvedl, aby se dalo o nějakém efektu mluvit.;-D

0 0
možnosti
Foto

Ano, už zase a nebudu vás mazat, aby si mohl každý přečíst, na co jste se zmohl, protože by to tady vypadalo jako v diskusi "geniálního" pana Fikáčka, kde jsou jen samé šedé pasky, takže se tam dozvíte jen výplody přesahující genialitu Alberta Einsteina.;-D

0 0
možnosti

Uz sem se bal ze v blogu nebude zminen gravitonovy eter.

2 0
možnosti
Foto

Pane Januško, to bych vám nemohl udělat. Vím, že se pokaždé na můj gravitonový éter těšíte, jako děti na vánoce.;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS