Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Docela mě pobavil váš názor, že ODS dopadne špatně, protože lže. Že se kvůli tomu od ní lidé odvrátí...

Jenže v současné postpravdivé době už pravda dávno ztratila svou moc. Důležitý je názor, ne pravda. Pokud bude ODS říkat to, co chtějí lidi slyšet, klidně to můžou být lži. Vadit to bude málokomu.

2 0
možnosti
ZZ

všichni, ať už jakkoliv vybočení z normálu, by měli zavčasu najít propast macochu, za chvíli bude plná

1 0
možnosti

Od Turinga ke Koperníkovi:-).

(Mimochodem, analogie mezi odmítáním genderu a heliocentrismu pochází od M. C. Putny).

0 0
možnosti
Foto

Zaklínat se svobodou a současně vnucovat teorii o desítkách pohlaví, to je silná káva

6 0
možnosti
ZH

Speciálně ještě jednou pro vás. Gender není pohlaví. Je to volba pohlavní identity. Proto je to otázka postoje ke svobodě a ne k anatomii.

0 1
možnosti
Foto

S vašim článkem by se dalo hodně polemizovat a na to nemám čas ani chuť. Nicméně jen drobná poznámka k té Istanbulské smlouvě. Tento dokument přestavuje bezprecedentní útok na občanské svobody. Míří přímo na nejcitlivější prvky lidské psychiky, sexuality a pohlavní identity. Ani nacisté či komunisté ve svém nejbrutálnějším období nezašli tak daleko. Z postupu, který zastánci ratifikace zvolili, je zřejmé, že si byli dobře vědomi, že narazí na odpor veřejnosti, nejsou schopni obstát v otevřené diskuzi a musí se spoléhat na zatajování, lhaní a manipulaci...

9 0
možnosti
Foto

I kdybyste se snažil své konstrukce sebevíce kudrlinkovat učenými slovy, nepopřete, že skutečná svoboda je ve svobodě volby. Ještě jednou VOLBY. Nikoliv donucení nebo povinnosti. Jinými slovy, dívka chirurgicky předělaná na muže bude sice podle vnějších pohlavních znaků mužem, nicméně chirurgický zákrok z ní ženu neudělá. Což ostatně ukazuje případ oné ženy, jejíž jméno už si nepamatuji, která podstoupila změnu pohlaví, nicméně jí to nebránilo v budoucnu povít, tuším že dvě děti. Přestože byla mužem. A platí to i naopak. Skalpel sice udělá pindíkovi dzig dzig ale to je tak asi vše.Takže se vracíme zpět k onomu kouzelnému slůvku VOLBA a k následnému faktu, že skutečně existují pouze a jenom dvě pohlaví a to vše co se děje kolem je pouze hra, divadlo, osobní volba na kterou dotyční mají mít plné právo, nicméně musí současně respektovat postoj těch, co s nimi tuto hru hrát nechtějí. A chcete li to ještě podrobnějí : Vše co je nad existenci dvou pohlaví, je jen záležitost psychická a nikoliv fyzická.

20 1
možnosti
ZD

Naprostý souhlas. Jak to často bývá, problém není to na co přijde věda, problém je co to z toho poznatku udělají lidé. Pokud se stane vstupenkou do určitých (například uměleckých) kruhů byť i hraná homosexualita je ten pravý příklad autorem obhajované "svobody". Toaleta pro třetí pohlaví je další příklad.

1 0
možnosti
KB

Gratuluji. Vám se z otroctví normality podařilo skvěle vymknout. A víc bych se v tom nenimral.

7 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,69
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik