Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdokoliv, kdo varoval za komančů před krvavou nadvládou a řízení našich poskoků z Ruska, tak dopadl dost blbě, žalář a nucené práce byla ještě výhra. Kdokoliv kdo nadával na zpropadený západ a USA byl hrdina i když bylo jasné, že nás předbíhají o několik délek. Zaostalost naší ekonomiky se po revoluci jasně ukázala.

Rusáci se netají tím, že nás pořád považují za svoji kolonii a použijí všechny možné prostředky, aby nám zase vládli a těmhle Rusákům svěříme strategickou výrobu elektřiny, aby nás mohli vydírat. Někteří nešťastníci jsou stále zhypnotizovaní minulým totalitním režimem a hledají další totalitu, ke které by se upnuli. Neplácejte nesmysly z pohodlí České kotliny a jeďte si zkusit běžný život Rusa aspoň na pár let.

Jaderná fúze je zatím v plenkách, teoreticky je problém vyřešen, prakticky je to ale jiné kafe. ITER je reálný experiment s potenciálem řešení energetického pokrytí spotřeby v budoucnu. Proto si mnoho států tvrdě platí svoje místo u zdroje výzkumu a informací. Bohužel o jaderné fúzi jako zdroje v rámci ČR nebudeme ani uvažovat minimálně do 2050, v dnešních plánech s ní počítat nelze.

1 1
možnosti
Foto

Šmahem se odsuzovalo všechno na západ, teď zase všechno na východ. Jak jsem napsal v článku - tehdy i teď je to pouze výlev hlouposti.

0 0
možnosti

Při rozhodování o takto ohromných projektech hraje roli spolehlivost, cena, zkušenosti, osvědčený projekt, možnost zapojení našich firem do akce, ideologie a někdy taky úplatky. Těm prvým bodům rozumí odborníci, o těch posledních bodech se vedou jen dohady.

0 0
možnosti

J45a57n 21R47á50ž

1. 8. 2020 23:22

Při rozhodování o stavbách jaderných elektráren, zavádět ideologické kritérium je nejpitomější nápad. Zásadními kritérii je bezpečnost, záruka dodržení termínu spuštění a cena. Vše ostatní je vedlejší.

0 0
možnosti
Foto

Tam, kde chybí rozum, nechybí ideologie.

0 0
možnosti

I70v17o 33B14o47u16š61e

1. 8. 2020 11:44

Mámdojem,že takto trefně jste článek ohodnotit snad ani nechtěl.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS