Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Aktuální téma. Samozřejmě že člověk už ví, že není dobré psát, co cítí nebo myslí - někteří pánové, co se jim líbilo střílení někde v mešitě, už odešli od soudu s podmínkou :-). Pak jsou méně drsné příklady: například napíšete něco, co nezapadá do meanstreamu, a lidi se na vás vrhnou a začnou vás z něčeho osočovat...Například myslím si,ž e boj s oteplováním Země je víceméně, pravděpodobně marný: to ale už téměř nemůžete říct. Nebo že homosex Paráda je debilní maškaráda atd atd. Nemluvě o tom, že někde je lidí moc a je to chyba nebo že muslimové a migrační vlna do Evropy je problém. To už Brusel zvedá rákosku! Nicméně když nebudeme říkat, co si myslíme, bude to vypadat že všichni jsme zajedno v nové krásné Ideologii Zářných zítřků. A to nejsme že. ;-D;-D

19 1
možnosti

Jedině pravda a úcta k druhému člověku osvobozují!

Když se neodvážíme mluvit pravdu, probudíme se v totalitě!

:-)

0 0
možnosti
TK

Svým způsobem je to dnes o dost horší. I když jste hodně zlobil, tak na ten byt 4. kategorie a práci kotelníka jste měl právo vždy. A vhledem k tomu, jak málo se lišily platy, taková zašívárna pro spoustu povah nebyla tragédií. Navíc stále se dalo žít nadějí na změnu, spousta lidí si říkala ono "Dávám bolševikovi rok, maximálně dva.", a nebo naopak i ti komunisti mohli dlouhou dobu věřit v progres. Ale dnes? Je v dohlednu nějaká šance na změnu k lepšímu? Ani náhodou, jen se bojuje o to, jestli změny k horšímu dokážeme chvíli zpomalit, nebo ne.

A kdo už to opravdu nemohl vydržet, mohl utéct do jiného světa, na západ. Jenže kam se dá před tímhle utéct dnes? :-/

19 1
možnosti

Nesmysl! Budoucnost máme jen ve svých rukou, pokud budeme ctít Pravdu!

Bohužel, když se budeme bát, že pro Pravdu uhoříme na hranici, nebo nám dají vypít číši bolehlavu, nebo budeme zastřeleni, pak naše civilizace skončí! :-)

0 0
možnosti
MG

Hlavně že se autor nebojí veřejně napsat sáhodlouhý článek, podrobně popisující všechny věci, o kterých se člověk dnes údajně musí bát promluvit.;-D

Bože, mít tak stroj času, pošlu autora i všechny, kdo s ním souhlasí, zpátky do roku 1948, aby si ten minulý režim prožili ještě jednou. To by se jim velmi rychle začalo stýskat po té dnešní době, kdy "autocenzura" znamená nanejvýš vědomí, že za velebení zločinů (soukromých, či státních), navádění na ně, útočení na skupiny lidí, nebo obecné formy podvodů, pomluv a slovní šikany vás jádro společnosti nepřijme s otevřenou náručí, možná vás za to "dokonce" i vyhodí z práce (pokud to děláte z pozice reprezentanta firmy, která vám to neschválila) a možná vás budou i trestně stíhat, pokud naplníte skutkovou podstatu trestného činu (se všemi právy stíhané osoby, kterou dnes prý zákony chrání víc, než slušné lidi).

Obávám se jen, že by se právě těmto typům v tom bývalém režimu nakonec dařilo nejlíp.

9 17
možnosti
MS

Však píše, že V4 zatím ještě odolává.

2 1
možnosti
JS

J16o25s17e37f 91S18u93k

30. 7. 2020 12:14

až na poslední 2 odstavce bych ten článek bral..Ale nemám žádnou zkušenost s tím, že by dotace byly podmíněny povinným souhlasem s politikou EU a už vůbec nevím nic o současném hajlování za EU..Ale třeba mě poučíte..

A za obhajobu svobody slova R^R^R^

2 0
možnosti
Foto

U spousty dotačních titulů je přímo vypsaná povinnost veřejnost informovat o tom, že peníze pocházejí ze strukturálních fondů EU (to jsou ty televizní spoty, cedule u každé takové stavby apod.). Místo toho, aby tam byla cedule: tuto cyklostezku jsme postavili za peníze jiných - resp ukradených třeba kadeřnici v Německu.

1 0
možnosti
BN

Výborný článek. Děkuji R^ Zkuste, prosím, ještě podobný na téma: Jak z toho ven.

5 1
možnosti

Cesta je snad jen v Pravdě a úctě k druhému člověku! :-)

0 0
možnosti
VO

To má být zase připomenutí "omezování svobody slova", když ze soukromých prostorů jsou vykázání ti, co nedodržují pravidla? ;-) Jinak - říkat, že všichni věděli, je velmi odvážné tvrzení. Skutečně všichni? I děti školou povinné? Přirovnávat současný stav k situaci uprostřed socíku je úplně zcestné. Ani se nepřibližujeme.

Znáte někoho i ze vzdáleného okolí, který by měl problémy, když SLUŠNĚ projeví svůj názor, který je odlišný od mainstreamu? Já ne a mám kolem sebe spoustu lidí, kteří nesouhlasí s přijímáním ilegálních migrantů, nebo s BLM nebo s meeToo nebo se antiBabiš, proBabiš, antiZeman, proZeman... Je to o nich všeobecně známo a žádné problémy nemají. Možná je to tím, že se vyjadřují korektně - žádné urážky, žádné výkřiky, žádné hnaní do konfliktu a vždy respekt k druhým. Prostě mají svůj názor a nechávají ostatní, ať mají svůj.

2 9
možnosti
JS

J21o54s54e10f 82S74u12k

30. 7. 2020 12:19

těch případů je bohužel celá řada..i vy sám jste ostatně pod slovem korektně uvedl pořádně širokou oblast, kterou vám nevadí cenzurou potlačit. A s tím já naprosto nesouhlasím..

0 0
možnosti
LM

Proto je extremne dulezite volit lidi, kteri te masinerii nepodlehli a bojuji za cenu obrovskych utoku, mimoradneho nepohodli a pokusu o svrzeni proti temto silenostem. U nas je to president Zeman a premier Babis, nebo i mlady Klaus z Trikolory. V zahranici Donald Trump, Andrej Duda, Viktor Orban, Vladimir Putin, Jairo Bolsonaro a dalsi!

14 2
možnosti
Foto

Teď nevím, jestli je to ironie, nebo není

2 0
možnosti
PC

Výborný, neboť naprosto pravdivý článek. Bohužel však, smutná realita.

Vzpomínám si, že velmi krátké období svobody tu bylo také v období tzv. Pražského jara, které však bohužel skončilo okupací naší země v srpnu 1968. V té době jsem byl ještě dítětem, přesto si živě pamatuji, jak byl dáván všude, včetně našeho rozhlasu a televize, prostor pro svobodný projev různorodých názorů.

Mrzí mne, že kýžená svoboda, která nastala pak až o více než 20 let později, trvala zase jen dočasně, tedy, jak píšete, cca 10 let po 1989. A pokud by to chtěl někdo zpochybňovat nebo popírat, pak toto období buď nezažil, nebo byl tehdy ještě malým dítětem, nebo je důkladně proprán mediálni masírkou, což je asi ze všeho nejhorší.

Za Váš článek karma R^

27 1
možnosti

Na západě se vyhazuje z práce a profesně likviduje za názory stejně jako za komunismu..u nás to má podobný trend...

25 1
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik