Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Strach je u nás oprávněný, nakonec několik kauz proběhlo i médii, takže u nás je to už bohužel na kriminál, říkat na plnou hubu co si člověk myslí. Znovu nabytá svoboda se začala po roce 2000 pomalu, ale jistě opět ztrácet salámovou metodou a dnes by už asi nikdo nenatočil Českou sodu a další věci, kterými jsme se vesele a beze strachu bavili v době porevoluční.

23 0
možnosti
LD

V podstatě souhlasím až na popis 90.let. Není pravda, že Sladkovy projevy nikomu nevadily. Vadily Havlovym, havlistum a vládnoucím stranám. Sládek byl za své názory několikrát soudně popotahovan, soudci o něj měli zvýšený zájem a čas na něj málem obden. Policie vždy hlídala jeho mítinky a mnoho starostu mu je neumoznilo. Přiznat v práci, že jste jeho volič či člen jeho strany bylo velké riziko, bylo lepší to zatajit, obzvlášť byl-li člověk vysokoskolak. To samé platilo pro komunisty, kteří zůstali v KSČM. Zatímco ti, kteří odložili legitimace, těm to prošlo. V práci rozhodně nerozhodovala kvalifikace ani kvalita odvedené práce. Spousta nekvalifikovanych vykonávala lepší práci, než na jakou měla kvalifikaci, protože je prostě nějaký obor bavil, myslela si, že ho ovládá a tak to tedy chtěla zkusit. Někomu to vyšlo, někomu nikoli. Na kvalitu práce se leckde nehrálo, nebyla definována. Člověk si mohl jen velmi omezeně zjistit, které firmy jsou kvalitní a které nikoli. Využití služeb byla hotová ruleta. Hlavně u cestovních a realitních kanceláří, autoškol, jazykovek, ubytování a pohostinství, kterých bylo na trhu jako much.

11 1
možnosti
PC

Paní Dolejšová,

tak ačkoli považuji 90. léta za vcelku svobodná, v tomto máte naprostou pravdu. Osobně jsem s tím (zpočátku!) neměl naštěstí zkušenost, ale dle mediálního honu na Sládka a toho, co jsem se posléze dočetl v dokumentech (samozřejmě dost málo dostupných) a posléze již pak poznal i z běžného života, tak je evidentni, že se zde ta svoboda opravdu snad ani neohřála.

Nastoupily tytéž praktiky, jaké tu byly předtím....

P.S. Krásně to (a nejen to) popisuje ve své knize Kronika zániku Evropy spis. K. Vondruška. Vyšla myslim koncem r. 2019.

12 0
možnosti
LH

Říká se, že komunisté rádi lhali o sobě, ale pravdu sdělovali o Západě. Dnes mejnstrím informuje o minulosti polopravdivě nebo lže a dnešek zahltí mlhou marginalit, zábav a strachů, přes které nemáme vidět realitu, a většina pro jistotu raději mlčí.

8 1
možnosti
VH

Skvělý a pravdivý článek. Děkuji!

21 0
možnosti
PC

Jeden "ctěný lékař" tu rozdává moudra, jako by žil přes 30 let mimo realitu. Úsměvné? Spíš naprosto tragické....Rv

P.S. Kdopak nad komunisty a predevším převlečenými komunisty stále držel ochrannou ruku?!!?

5 2
možnosti
IM

I48v75a33n 38M68i37n90á19ř

30. 7. 2020 15:28

Autor má naprostou pravdu a jako pamětník celé 40leté totality se s ním názorově ztotožňuji - i na přítomnost současné cenzury.

Tento novodobý režim začal křivit pohled i na - původně krásnou demokratickou výsadu lidských práv. Zapomíná, že jejich součástí je také respekt a dodržování občanských poviností.

Zkusme se jakkoli slušně a v rozmezí nezvratných skutečností, kriticky vymezit třeba k chování romské komunity, či expanzi nezákonné migrace. Vzápětí budeme ve škatulce xenofobů s tendencemi k rasismu. Naše jakkoli oprávněné připomínky a názory budou nekompromisně odstraněny s odůvodněním: " Neslušné a vulgární ". Ironií cenzorského zásahu však je, že jste se ani jednoho z obvinění nedopustili. Cenzor tak zcela záměrně - zaměňuje pravou příčinu odstraněného příspěvku.

Všimněme si, jak je nám "jaksi nenápadně" podsouván rasismus, kterým na rozdíl od kdysi otrokářské Ameriky naše společnost nikdy netrpěla. Přesto jsme za něj novodobými a neolevičáckými tendencemi západních zemí - preventivně káráni.

Vlastní autocenzura obecného vyjadřování, které začínáme trapně podléhat, abychom nepopudili Brusel a všemocné Německo s Francií - až příliš připomíná někdejší vazalský poměr k Sovětům.

40 0
možnosti
Foto

A vy jste měl nějaký vazalský poměr k Sovětům? Vazalem je ten, kdo se cítí být vazalem.

1 6
možnosti

Rv

Je mi líto, žil jsem také v totalitě 48 let a vnímám to naprosto jinak!

V Listopadu jsme žili nadějí, že se konečně těch komunistických lží a manýrů zbavíme. Pro samé jásání jsme si nevšimli, že politickou moc převzala elita komunistické společnosti z Prognostického ústavu řízeného ruskou tajnou službou KGB. A ti předali veškerý majetek, ukradený schopným lidem na začátku komunistické éry, do rukou elitářských soudruhů. Tito elitáři většinu provozů zastavili a rozkradli. Tak tu vznikla struktura postkomunistické politické elity, struktura postkomunistické ekonomické elity a struktura postkomunistické masmediální elity.

Záhy do toho zasáhla hybridní válka v rozvracení naší polistopadové společnosti k odklonu od Evropské unie, od USA, od NATO a ke zpětnému příklonu ke komunistům (od nichž se lehce odklonili okamurovci) a k příklonu zpět k Rusku a Číně. Rozvracení naší společností závistí, nenávistí a lží se opíralo o vymýšlené nesmysly šířené od té doby mezi seniory a jednoduchými lidmi dodnes. Výroba těchto nesmyslů začala v ruském Petrohradu, odkud se šířila do světa nejrůznějšími kanály. Dnes u nás funguje téměř padesát různých serverů, které tuto desinformační službu provozují.

Jednou z těchto forem jsou desinformační pseudolevicové, zvrhlé myšlénky šířící se jakoby ze západní Evropy. Šíření těchto nemyslných pseudolevicových, postmarxistických myšlének mezi lidi se děje po celé Evropě a proniká i mezi politiky všech evropských zemí, do jejich zákonodárných sborů, včetně Evropské unie. Toto pronikání usnadňuje mizení židovsko-křesťanské kultury, která jediná mohla být úspěšnou korekcí těch současných, propagovaných ideologických nesmyslů!

:-)

0 12
možnosti
Foto

veškerý majetek, ukradený schopným lidem na začátku komunistické éry

- ten byl restituován, ten za komunistů vytvořený šel do kuponové privatizace, nebo prodán v přímém prodeji a nebo zahraničním vlastníkům. Za utržené peníze měl být likvidován vnitřní dluh.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
14 1
možnosti

to není cesta! Tak se nikam nedostaneme, než do područí nějaké mocnosti! :-)

0 0
možnosti
PT

Žijeme ve zvláštní době. Historická paměť je naší společnosti násilně mazána liberálním fanatismem. A to za fanfár médií hlavního proudu. Tím retušováním dějin se ale připravujeme o kus vlastního já. Zapomeneme na skutečné příkoří, které se dělo našemu národu, a budeme si pamatovat jen pohádky vymyšlené sluníčkáři. A to se nám může zase šeredně nevyplatit. Výrok někdejšího amerického prezidenta Reagana: „Až se v Americe objeví fašisté, budou si říkat liberální demokraté“.

28 1
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik