Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J44o66s20e76f 83S27u94k

25. 7. 2020 18:46

Tak dlouhý článek s napadáním všech co jezdí na kole jste napsal proto, že se má uzákonit bezpečný odstup vozidel při předjíždění cyklistů? Co vám na tom vadí?

Budete muset více pootočit volantem, nebo dokonce přibrzdit? Pranýřujete bezohlednost cyklistů, ale bezohlednost motoristů s podstatně tvrdšími dopady pro cyklisty vám nevadí? Bicyklismus? Sám se stavíte do pozice vládce silnice.

11 7
možnosti
VB

Kdybyste jednoduše napsal, že se mnou nesouhlasíte, prosím. Mrzí mě ale, že polemizujete s něčím, co v textu není.

2 3
možnosti
VH

Ano, cyklisté jsou otravný hmyz a čím jim více škodíme, tím lépe...od těsného předjíždění,i když není místo, přes postříkání smradem z ostřikovačů až po vytlačení za krajnici...ONI na to přece mají právo...je mi z vašeho blogu opravdu smutno....Rv

15 6
možnosti
JK

J55a46n 88K12o64z61á98k

25. 7. 2020 23:40

Mně je smutno z vás. To, že na silnici jezdí auta, chápe každý, ale to, že po chodníku jezdí cyklisti, i když je pro ně vyhrazený pruh na souběžné silnici, nepochopím. To,že mi za zády profrčí cyklista, o kterém nemám ani tušení, neboť tam nemá co dělat. Víte, jak často musím i s pejskem, ustoupit na trávník, kvůli bezohledným cyklistům?

4 3
možnosti
Foto

I62v95o 34C33i53l75i43c61h

25. 7. 2020 18:17

Souhlasím a karmuji R^

6 12
možnosti
HD

R^ Přesvědčeni o svém útisku, cyklisté žádají pozitivní diskriminaci R^

8 4
možnosti
RK

R54a79d39e32k 74K74o38h88u17t

25. 7. 2020 20:22

Povinnost aby je auta objížděla v bezpečné vzdálenosti je v zákoně zakotvena již dnes. A je to logický požadavek. Stejně i kdyby byla přesně stanovena ta vzdálenost v nějakém předpisu tak pokud nebude chtít tak ji řidič auta nebude dodržovat. Tak jako nyní nedodržuje nějakou solidní vzdálenost nyní. Také jak přesně stanovit jestli je to zrovna 1,5 m...

2 0
možnosti
VH

Jezdím na kole hodně a chtěl bych jen trochu ohleduplnosti, všichni nejsou stejní... ani řidiči!

19 0
možnosti
OP

Co se cyklistů,týče,a odstupu 1,5m, považuji to za takovou samozřejmost, že se divím, jak to někdo může zpochybňovat hloupými vykonstruovanými argumenty. Že v tom nemají jasno naši poslanci či senátoři,to bych snad chápal - ti na kole moc nejezdí. Jenže lidem jako je autor článku chybí obyčejný selský mozek. Po přečtení prvních pár vět jsem na jeho adresu pronesl pár sprostých slov. Tady je nemohu napsat.

14 3
možnosti
Foto

J53i54r36k40a 15H85o51n25c68ů

25. 7. 2020 16:29

A jak dodržet odstup v případě, že cyklista jede téměř středem pruhu a uprostřed je plná čára? To za ním mám jed dvacítkou třeba tři kilometry? Ani náhodou!

9 6
možnosti
MK

Pane autore. Ten Váš článek se mi nezdá. Nestavěl bych oba tábory proti sobě, ale pozadoval bych vzájemnou ohleduplnost jinak se pozabíjíme. Každý má svůj.důvod proč jezdí na kole, nebo autem a oba jsou účastníci provozu a mají určité povinnosti, které je třeba důrazně vyžadovat a na to si platíme policajty.

26 1
možnosti
VB

No já nevím. V článku jsem se snažil vyjádřit, že všichni mají mít stejná práva i povinnosti a chovat se ohleduplně

6 1
možnosti
TH

Většina cyklistů nemá řidičák a nejezdí autem. Jinak by se chovali ohleduplně a předvídatelně a neriskovali kolikrát i životy svých dětí. Zatáčka, kde není vidět dopředu, dojedu cyklistu, srovnám s ním rychlost a nechám si bezpečnou vzdálenost. A čekám na rovinku, zařazenou dvojku, rychlost něco kolem 30. A víte co udělá ten .....začne zpomalovat!! Jedu a dva ..... jedou na kolech vedle sebe v družném hovoru. Jedou rodiče a za nimi na kolech jejich děti, neměli by děti být mezi nimi? A nejlepší je potkat vláček cyklo.... nenechají mezi sebou ani mezeru pro předjíždějící auta, Takže jedete, před vámi deset a více těchto géniů a vy víte, že je prostě nedokážete bezpečně předjet.

3 4
možnosti
VD

Není pravda. To, co popisujete, u nás dělají turisti. Přivezou rodinku, kola na střeše nebo na nosiči, ubytují se v penziónu a objíždějí okolí na kole. Tímto stylem. Zastaví třeba uprostřed křižovatky a hledají v mapě cestu.

2 2
možnosti
SH

Cyklisté ve městě používají kola k cestě do práce stejně jako automobilisté. Většina aut je obsazena jen jejich řidičem. Při dešti či náledí část cyklistů vyjede autem a silnice se ucpou, protože je na nich příliš málo cyklistů. Okuste život i z druhé strany a napište další blog. Porovnáme je oba.

12 3
možnosti
VD

Jezdím s oběma dopravními prostředky, ale jsem líný vypisovat :-)

0 0
možnosti
Foto

Jsem cyklista a je mi 67. Uvědomuji si, že cyklista na sinici s běžným provozem je cizí prvek, prostě tam nezapadá, i kdyby se choval jakkoliv. S tímto vědomím jezdím po silnici, pokud je to nezbytné.

Na druhé straně si uvědomte, že cyklista je nejzranitelnější účastník provozu; co si pamatuji, srazila mě tři auta (v posledních 2 letech). Proto se snažím jezdit z důvodů sebeobrany agresivně, abych zabránil střetu i za cenu rozčilení řidičů mot. vozidel. Např, jedu středem pruhu, aby nebylo možné se zařadit vedle mne a vytlačit mě ven ze silnice.

Na druhé straně registruji změnu u chování řidičů MHD (Brno), kteří jsou zpravidla ohleduplní. Řidiči OA (důchodci, ženy) jsou velmi nebezpeční.

2 11
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 1
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 22,59
  • Průměrná čtenost 2219x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik