Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

k výuce .. na průmce jsme měli samozřejmě i občanskou nauku a branou výchovu .. kantor nám ukazoval fotografie zraněných vietnamců malorážovým střelivem 5,56mm (dost nechutné) a hřímal jací jsou američané dobytek, jak používáním obcházejí zákaz expanzního střeliva (dumdum) atd .. to bylo v roce 1976 .. asi za 2 roky prosáklo, že SSSR přezbrojil na ráži 5,45mm ... "bezelstně" jsem se zeptal, zda jsou sověti taky dobytek.. skončil jsem v ředitelně a fotr pro mě musel přijít z práce.. tam si vyslechl, že takhle bych mohl i na škole skončit a dostal jsem dvojku z mravů..

2 0
možnosti
Foto

Což ovšem z Vaší strany nebyla žádná nevinná otázka, ale vědomá provokace, protože dobytkem je vždy a jenom ta strana, které zbrojní systém zavede jako první. A to jste moc dobře tušil, když jste tu otázku pokládal v té formě, jaké jste jí položil.

A mimochodem se uvádí, že za většinu inovací v oblasti vojenství vděčíme Amíkům. Je tedy hezké, že jste připomněl, jak tuto jejich zásluhy pojmenovat. A to se spojencům nedělá.

Ta dvojka z chování a vyhazov ze školy by vám slušely ještě dnes. Neumíte si dávat pozor na jazyk ani dnes.

0 4
možnosti
Foto

Já ve škole jsem se dozvěděl, že byl buržoazní prezident T. G. Masaryk, který nechal střílet do dělníků. VŘSR byl úžasná věc. USA a sionisté se nás chystají napadnout. Na západní frontě žádná válka nebyla. Němci proti USA nebojovali. USA nechalo vykrvácet Pražské povstání a v Plzni si hráli golf a nepomohli. Za druhé světové války byli v koncentračních táborech komunisté, kteří jediní bojovali proti nacismus. O holocaustu a Židech ani slovo. Uměl jsem už ve druhé třídě jsem uměl malovat atomovou bombu s nápisem USA, jak padá na továrnu, to vše přeškrtnuté a přes to nápis Mír. Jediný statečný učitel byl pan Vokroj, který, jak jsem zjistil později byl Žid a přežil holocaust, tak ten nám řekl " Karel Čapek není v osnovách, protože je to buržoazní spisovatel, ale já vám tuto hodinu budu o něm vyprávět " Hodinu nám vyprávěl o něm o jeho díle.

5 1
možnosti
ZZ

Musím připustit, že na školách nechávali učit takové učitele - sám jsem to poznal.

Pokud byl hodně nebezpečný - jako např farář, kterému sebrali souhlas, tak jej přeřadili na základní školu, ale učit mohli.

Ostatně my jsme na základce měli na franštinu a němčinu právě toho faráře, co učil i děják a na střední škole byl češtinářem nějaký zarytý antikomouš!

:-)

0 0
možnosti
Foto

J41a48n 87H41o38r26n39í76k

15. 7. 2020 21:23

Tak jste měl v životě štěstí na kantory, já taky. Což těžko sejme vinu z komunizmu, coby nelidského a zvráceného režimu.

A přesto tady povídáte báchorky o Miladě Horákové. Zůstaňte raději u F. L. Věka.

2 0
možnosti
MV

Kristepane... ať jsem slušnej

3 2
možnosti
JK

J33a67n 28K94o58z43á69k

16. 7. 2020 0:04

Pane Valíčku, velice mi připomínáte komunisty, těm se také nesmělo na jejich modly sáhnout. To s Mariánským sloupem je pravda, ale to, že byla zavražděna komunisty také. Proč se nedokážete odpoutat od

1 0
možnosti
PP

Nebetycna ubohost.

3 1
možnosti
JD

BOŽE .. to je blábol .. to si autor neuvědomuje, že měl štěstí na pány kantory z první republiky ?? .. že tito byli postupně odejití ??

5 0
možnosti
Foto

Právě jsem se dočetl, že poměr komunistů a nestraníků v r. 1968 v profesorských a učitelských sborech byl tak půl na půl.

To číslo považuji sice za poněkud nadsazené, ale přece to o něčem vypovídá.

0 2
možnosti
JJ

Tak v 50 letech byly jistě mnohde učitelé a profesoři ještě z první republiky a ne nasazené bolševické rychlokvašky, překrucují vše v prospěch strany, státu a bolševiků...

8 0
možnosti
Foto

Taková byla i naše učitelka v první třídě (1950), Vyprávěla nám i o TGM ... A příští rok už tam nebyla.

5 0
možnosti
JT

J92i11r41i 83T33i32c34h91y

15. 7. 2020 16:23

Dnes je popularni prepisovat historii, svadet mnoha historicka fakta na komunisty. Utoci se nejen na husiststvi, ale i na Jana Huse, hanobi se prezident Benes, poukazuje se na nasi "zlocinnost", kdy jsme odsunuli Nemce, stale se tu omila nase zbabelost, jak jsme meli bojovat roku 1938, navzdory vsem jasnym historickym skutecnostem.

2 10
možnosti
Foto

Jde spíš o narovnání pokřiveného, než křivení. Autor sám zasažen Jiráskem je očividně ve zmatku, stejně tak celé generace...

9 1
možnosti
Foto

Dobrý den,

úplně i věřím tomu, že dobří učitelé se jako mávnuitím kouzelného proutku nepropadli ze dne na den pod zem a měl jste na takové štěstí. Zvlášť na odbornějších školách. Jenže to padesátá léta nezbavuje nálepky doby kdy byl proti mnohým vrstvám společnosti pořádán komunistický teror. A ledasco vysvětluje i ten Jirásek, on asi osobně za pomotání naší historie nemůže, ale ti kdož z romanopisce udělali historika ano.

9 0
možnosti
Foto

Někteří by z Jiráska ještě udělali komunistu. Přitom jeho význam pro národní obrození i pro národ za okupace může nevidět jen ignorant. Máme dvě vydání Starých pověstí. Prvorepublikové a okupační. A v něm tu a tam něco chybí! I nacisti vycítili, že je pro ně nebezpečný.

3 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik