Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Trestuhodné je komunistické pronásledování válečných hrdinů! Souhlas!

Ano, musíme rozlišovat skutečné vlastenectví od prázdného nacionalismu okamurovců, komunistů a klausovců!

:-)

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VB

Nejdřív Sověti umožnili nacistům obohatit se, např. zabrat význam. část Polska a dělat si tam cokoliv, vč. vybíjení inteligence (a z druhé strany ji vybíjeli Sověti), po válce se Sověti zase obohatili mj. na náš úkor: pod nátlakem své vojen. síly nám sebrali možnost Mashallova plánu a pak si hráli na naše "zachránce" s tím, že i posl. Horáková tušila, že smlouva s nimi je pro nás nevýhodná. Doporučuji mj. knihu Doufám, dokud dýchám: názor. ukázka, jak byli hned po válce komunisti u nás připraveni např. na zabírání majetku židům, kteří se vrátili z koncentráku (někdy původně nacistic. správce majetku se stal pak komunistic. správcem téhož majetku), a na vybíjení odvážných Čechů, kteří se postavili nacistům a komunisté potřebovali paralyzovat jedince schopné odporu. Beneš na to bohužel nestačil, musel by mít západ. spojence, ale ti tehdy primárně museli řešit vlastní problémy. Našim emigrantům ale pomáhali.

7 0
možnosti
PB

Naprosto přesně.R^

7 0
možnosti
Foto

Je ale nutno připomenout úspěchy československých pilotů v odporu proti lidově demokratickému režimu, tedy jejich únosy letadel, použité k útěku na Západ, a to při jasně vysloveném rozkazu vedení, že nesmí k letadlům ani čuchnout.

1 18
možnosti
PK

A položil jste si otázku, proč ti letci utíkali na západ? Určitě to nebylo proto, že by se chtěli vytahovat a předvádět.

15 0
možnosti
JD

je to tak ... komunisti navíc i aktivně podporovali nacisty .. v GB organizovali stávky v docích či klíčových továrnách .. a zmínil bych i dodávky naopak .. nacisti dodali do SSSR obráběcí stroje, vzorky bojové techniky a dokonce nejmodernější těžký křižník Petropavlosk dostali v roce 1940 byla to třída admirál hipper

10 0
možnosti
JB

Výborný článek, pravdivý a objektivní. Zasloužená karma! R^

10 0
možnosti
JJ

J48a46n 49J71a90n76u48š63k66a

14. 7. 2020 21:25

U tohodle blogera vsechno mozne jen ne pravdive a objektivni. Jako vzdy zaujate a prekroucene pro potreby svate valky

1 21
možnosti
JF

J24i59ř66í 74F68o98g35e81l

14. 7. 2020 20:17

Divil bych se, že by komunisté vraždili Sověty.......

0 1
možnosti
JD

a to si jako myslíte, že když se chtěli zbavit nějakého toho výboru (sovětu) si přivezli bělogvardějce ?? .. ne povraždili si je sami

5 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 27,03
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz