Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S Vaším názorem nelze souhlasit.

Tvrdíte, že existují dva pohledy na sociální sítě, ale zcela pomíjíte právní rovinu, kdy je zodpovědnost za obsah přenesena na provozovatele aplikace a on je pak zodpovědný v trestně právní rovině. Dále pomíjíte zneužívání sítě tím, tím že popřete její zásadní funkce. To přesně dělá lhář Okamura (tak mu říkám vždy), na otevřené diskusní platformě potlačuje otevřenost. Navíc existují i jiné možnosti jak můžete vyjadřovat své názory (anebo i lži), Aeronet je toho jasným důkazem.

Taky mě vždy poněkud překvapí jak různí lidé píší o cenzuře zcela volně na jiných platformách (viz Váš blog) a nikdo je nemaže.

P.S. Osobně se mi také nelíbí mazání příspěvků a uživatelů, šel bych jinou cestou. Spíše bych byl pro zdůraznění osobní zodpovědnosti (i právní) za zveřejněné příspěvky.

1 2
možnosti
Foto

Jestliže skončí svoboda slova a názoru, byť i nesprávného, na sociálních sítích, pak skončila svoboda ve společnosti obecně a momentálně vládnoucí budou jen dále utahovat šroub.

Sociální sítě jsou dnes jedinou možností, jak vykřičet svůj názor způsobem, který má nějaký dopad, protože dokáží oslovit širší masu. Je to dobře i špatně zároveň. Dává možnost normálním a přemýšlivým uvažovat a polemizovat, ale zároveň je příležitostí pro tisíce vyšinutých bláznů s názory mimo společenské mantinely.

Pokud má ale naše společnost zůstat svobodná, není cestou tyto názory mazat, ale vychovávat dorůstající generace v systému, který je učí přemýšlet, třídit a analyzovat, pak naprostá většina těch hlásaných volovin propadne sítem a provozovatelé sítí nemusí zaměstnávat armádu cenzorů a vymýšlet, co je správné a co ne, to stejně nikdo nedokáže vymyslet a definovat tak, aby tomu každý porozuměl.

2 0
možnosti

Ten poslední odstavec, prosím, zašlete Tomiu Okamurovi, ab se dle něj zařídil při diskusi u svých příspěvků (příspěvků SPD).

Samozřejmě je otázka co je správný a co nesprávný názor (a co je čistá vypočítavá lež lež a manipulace, což by mělo zaznít pod článkem o facebooku SPD) a druhá strana je i právní odpovědnost provozovatele.

Jinak se taky třeba může stát, že budeme na internetu oslavovat narozeniny Adolfa Hitlera, protože ten pán prý maloval pěkné obrazy.

2 0
možnosti
Foto

Jaké konkrétní příspěvky byly příčinou takového postupu? Jaká konkrétní zveřejněná pravidla porušily? Mohli tomu předejít? Pokud k čemukoliv podobnému dojde, musí toto být jasné. A jasné to patrně nikomu není. Nikdo z nás neví, kdy mu co (i zde) mohou smazat, kdy tzv. přestřelit a na základě čeho bude hodnoceno... Toto je politika EU,kde privileguje nějaké proevropské nejasné hodnoty.

Pokud kdokoliv vytvoří Fb profil a používá ho na veřejně dostupné platformě, není možné jen tak profil nebo příspěvky smazat jak koho napadne. Pak je ve hře náhrada škody, vytvoření profilu a příspěvků něco stálo a smazáním škoda vzniká. Jsou známy případy, kdy byly smazány (prý omylem) i profily obchodní.

Za chvíli bude i T-Mobile jako soukromá společnost kecat do toho, co si píši? Pod kontrolou jsou i soukromé zprávy na WhatsApp, i zde již ve světě došlo k odstranění zpráv... .

Takovou totalitu chceme? To se obrátí proti všemu a všem jen dle toho, jaká politika bude zrovna u moci a pod jakým tlakem budou sociální sítě.

Já z toho mám dost nepěkný pocit a kdo s tímto souhlasí, tak (promiňte mi), nepřemýšlí jinak, než že zrovna nemá rád Okamuru. Ale to přeci není vůbec o Okamurovi, to je o všech nepohodlných kdekoliv v EU i v USA...

10 0
možnosti

Je to vlastně jednoduche : soukromá firma nastavuje pravidla. Pokud uživatelům nevyhovují, mohou přejít jinam, případně realizovat firmu vlastní. Pokud uživatele pravidla porušují, musí počítat se sankcemi. Nic na tom nezmění skuhrani podobné tomu Vašemu. Chceš užívat sociální sítě - chovej se podle nastavených pravidel. I blog má svůj kodex, kterym je třeba se řídit.

5 1
možnosti

Né že bych Tomiovi fandil, už nad tím jeho domem kroutím nejen hlavou, ale tady těm "pravidlům" někdo "pomohl". To není z Zuckerbergovy, tedy majitelovy hlavy.

5 0
možnosti
Foto

Když budete chtít poslat poštou špinavý a zapáchající balík, tak vám ho také vyloučí z přepravy. A přesně tak je to s Okamurou.:-)

2 3
možnosti

A kdo bude určovat, p.Jandová, zda je ten balík skutečně špinavý a zapáchajicí?8-o

7 0
možnosti
Foto

Tuhle proběhla zpráva, že podle BIS a MV je SPD považována za stranu silně extremistickou, xenofobní a já nevím, co ještě. Nějaký její člen už byl kvůli svým výrokům stíhán, takže se nedivím, jestli se někdo naštval.

Já bych ovšem doporučoval jinou reakci, než zákaz, ale na FB nejsem a co tam kdo píše za sprosťárny mě tudíž uniká.

Okamura může nakonec dál vozit plyšáky na dovču. ;-D

2 0
možnosti

Můj dojem je, že Okamura proti minulým létům vyměkl. Zase z něho uděláte mučedníka.

1 0
možnosti
Foto

Závažný politický krok?To má být vtip?Pokud vím tak má Okamura vlastní stránky, tam může ty svoje lži a bláboly provozovat dál.O nic nepřijdete...

5 4
možnosti

Jsou jisté druhy krátkozrakosti, na které brýle nepomohou.

5 0
možnosti

P59e59t36r 96S25i71m44a

14. 7. 2020 18:48

Chudaci vsichni provozovatele socialnich siti..Myslim ze vsem je fuk co si tam kdo pise ..tedy az na neprekrocitelnou hranici nazoru-Fasismus-brutalita-pedofilie -atd ..to jiste mazali i v minulosti a bez kecu..Jenze dnesni doba je takova ze prakticky kazdy nazor muze byt prohlasen za nenavistny -jen je treba pockat na ten spravny cas a urcite skupiny hajici ten svuj spravny nazor maji hodokvas ..Vzdyt si to vemte napadlo by vubec pred 10 lety nekoho ze se budou opet strhavat sochy -nevydavat knihy a trezorovat filmy ..popripade ze vedecke kapacity budou za svuj nazor -propousteny -dehonestovany a lidsky likvidovani? nepripomina to dobu tady pred 40 roky?;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 34,79
  • Průměrná čtenost 2743x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik