Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V souvislosti s tvrzním, že snaha o normalizaci diplomatických vztahů s izraelským státem i kritika oficiální komunistické politiky nutně slouží jejím protagonistům ke cti - tedy alespoň v očích každého, kdo vyznává hodnoty svobodné demokratické společnosti.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=754360

by mě zajímalo, jak to Ladislav Mňačko myslel, pokud v rozhovoru s redaktorem Svobodného slova při u ̈úvahách o svém návratu do ČSSR pronesl, že hodlá napsat knížku o tom, že boj Izraele s Araby je stejně tak spravedlivý jako boj vietnamského lidu s americkými imperialisty.

0 0
možnosti

Cetl jsem kdysi, pred mnoha lety jeste za za panstvi stranovlady knihu "Zide ve Svobodove armade" vydanou v exilovem nakladatatelstvi. Velmi zajimava a informujici. Jak rikaji Anglani, "Eye opener".

0 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti

Za socialismu se v edici Magnet vydávali celkem zajímavé knihy,detektivky,reportáže, cestopisy i EK přispíval. Dobré připomenutí.R^

0 0
možnosti

I19v47o 81C31e47r90m49a57n

14. 7. 2020 10:02

Velmi cenné připomenutí této kauzy, ty věci , které píšete, jsem ani sám v této šíři neznal. bohužel ted Ústav na obhajobu totalitních režimů AVČR řeší grant Kateřiny Čapkové o vztahu české společnosti k Židům za socialismu, který to všechno staví na hlavu Dle Čapkové tady zřejmě cílená antisionistická agitace skončila se Slánského procesem, pak se asi nic nedělo a "antisemitismus" si pěstovali lidé sami, protože je Čechům vrozený..- dle spolupracovníka grantu Petra Hallamy prý nebyly židovské obce vůbec izolované od západního světa, ani pronásledované, naopak v nich kypěl čirý kulturní život..

1 0
možnosti
Foto

Přiznávám, že jméno E. Kulka jsem doteď neznal.

V každém případě si poctu zaslouží.

Dík R^.

1 1
možnosti
Foto

Výjimeční lidé, o nichž se neví.

R^

0 0
možnosti
Foto

Opravdu, já ten důkaz o objektivitě předlistopadového soudnictví čtu už nejméně po osmé.

0 0
možnosti

Byl jsem na jeho přednášce v Ostravě a mám jeho knihu Továrna na smrt, velká osobnost, odvážný muž.R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS