Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Nikdo nepočítal s tak těsným výsledkem 51,2 % ku 48,8%.

Duda pronásleduje žurnalisty, od roku 2015 kdy je u moci propadlo Polsko na Indexu Reportéři bez hranic z 18. místa na č. 62. Pěkně děkuju. To je bezpříkladné a tristní pro Evropu. Měla by to být výstraha pro Česko. Duda se bude dál snažit dostat soudnictví pod svoji kontrolu a podkopávat rozdělení státní moci.

0 4
možnosti
Foto

Paní Kolářová máte smysl pro humor Kde jste ty ptákoviny vyčetla. ;-D;-D;-D Prezident Polska má volnou ruku ve výběru premiéra (zpravidla ji však nevyužívá) a může předkládat návrhy nebo dotazy k Ústavnímu soudu. Má právo vetovat zákony, jeho veto však může být přehlasováno 3/5 většinou přítomných poslanců Sejmu, je-li přítomna alespoň polovina celého sboru. To je tak vše.

5 0
možnosti
AN

A18l33e47š 11N90o36v18á55k

13. 7. 2020 15:36

Poláci nedbali na názory pana Turnera a jiných vševědů a demokraticky si zvolili presidenta, jakého chce většina.

10 0
možnosti
Foto

To bude tím, pane Nováku, že jsem svůj názor vyjádřil až po volbě, takže, jak račte uznat, nemohl jejich tím rozhodnutí Poláků ovlivnit, pročež volby dopadly, jak dopadly, ale já zase nemohu být nařčen, že jsem je zmanipuloval.

Takže je vše v pořádku a vy místo blábolů můžete stejně jako já vyjádřit svoje názory. Napovím vám, třeba o tom, že homosexualitu léčí otčenáš, antikoncepce a interrupce se mají zakázat protože jsou proti Písmu a oddělení soudní a státní moci je jen takový hloupý přežitek

1 4
možnosti
OF

Jsem také Polák. Evangelík augsburského vyznání. Nějakou dobu se učím česky.

V kostele jsem nebyl 15 let./ raději chodím do katolického, je tam lepší choreografie/

LGBT v Polsku není v popředí zájmu. Někdo vám popletl hlavu. V popředí jsou peníze, jak jinak. Proč vládne PIS ? Poučilo se z chyb Platformy obywatelské : nemá korupční aféry / Amber Gold /, Ziobro /ministr spravedlnosti/ poslal dokonce zásahovou jednotku do vojenské nemocnice aby zatkla jednoho profesora kardiochirurgie, soudí se třemi profesory kardiologie ohledně úmrtí otce po PTA koronárních tepen, PIS zavedl sociální programy pro děti, chudí dostali 500+ a snad projde i 1000+/ na každé dítě 500 zl měsíčně... stačí dělat děcka, nač pracovat..../.

PIS zvedl důchody. PIS si tímto koupil vesnici a důchodce.Kdybyste včera poslouchal

ČT 24, vše tam bylo řečeno. Je to určitá analogie k dění u nás , ODS a ČSSD

se chovaly ještě hůře než PO v Polsku a také tak dopadly. Nicméně věřím , že všechno dobře dopadne a příště už PIS volby prohraje.Zatím popřejme Polsku trochu klidu a zazpívejme si píseň, která se mohla stát polskou hymnou. Nevadí,že byla napsána k oslavě ruského cara a polského krále Alexandra I /po roce 1815- po vídeňském kongresu/ a vzorem ji byla God save the queen.... Tímto zároveň zdravím známého polonofila a kamaráde Zdeňka Matušku. ;-D;-D;-DOdkaz připojím....

3 1
možnosti
JV

J19i51r98i 40V38r67a78b76e15c

13. 7. 2020 14:27

Jako tady, stari a vesnicani rozhoduji o osudu statu. Priste musi PiS slibit 15 duchodu a maji to vyhrano. Zaplati to mlada a pristi generace.

0 6
možnosti
Foto

Konstatujete, bohuže,l smutnou pravdu

0 4
možnosti
AN

A56l78e59š 20N56o64v12á46k

13. 7. 2020 13:32

antikarma. Duda prostě vyhrál volby. Stejně demokraticky jako Zeman nebo Čaputová. Směřování země se nemění.

11 0
možnosti
Foto

Reagujete, pane Nováku, na můj článek? Opravdu? Nesplet jste se? Proč se tak ptám: v článku není ani náznakem vyjádřeno, že by volby nebyly zcela legální a demokratické a konstatuji v něm také, že se směřování Polska nezmění.

Můžete mi tedy vysvětlit, co kromě toho, že mi vyjadřujete nějakou „antikarmu“, což je reálný nesmyl, chtěl vyjádřit?

0 3
možnosti
JS

Poláci si zvolili svého prezidenta v demokratické volbě a naši progresivisté jsou z toho na větvi – buď Polákům peklo prorokují nebo je do pekla rovnou posílají. Autor článku má pocit, že Poláci opouštějí moderní, demokratický a civilizovaný svět.

Milí Poláci, až budete příště volit svého prezidenta, zeptejte se nejdříve pana Turnera, ten už vám řekne, koho máte volit. A když ho neposlechnete, tak podle něj zhynete.

10 3
možnosti
Foto

O hlouposti a nesmyslnosti komentářů, jako je ten, co jste zplodil i vy, jsem již psal panu Zavadilovi, takže jen stručně:

Jestli jste si toho nevšiml, tak vyjádřit osobní názor na jakoukoli událost doma či ve světě je naprosto normální a vůbec ničemu to neodporuje.

Rozumný člověk názor, se kterým se neztotožňuje, ignoruje, nebo proti němu postaví svůj se svými argumenty.

Co jste udělal vy? S pocitem mudrce jste si flusnul jste pár invektiv, a to je vše... Ubohé!

0 3
možnosti
LU

PIS zvíťazil, 71 ročný Kaczynski si môže naďalej plniť svoje sny.

0 0
možnosti
ZZ

ne proč, ale jakým právem? pokud se většina poláků rozhodne zavrhnout svým rozhodnutím prostřednictvím voleb homosexualitu, je to jejich svaté právo nejen proto, že homosexualita zavrženíhodná je

7 2
možnosti
LU

Voľby v Poľsku neboli o homosexualite, obidvaja majú na to taký istý názor.

"keď Duda, začal hovoriť, že homosexuálne páry si nemôžu adoptovať deti, Trzaskowski reagoval, že on si myslí to isté, ale nepokladá to za hlavnú tému, ktorou Poľsko žije."

4 0
možnosti
ZZ

Je to jen a pouze věcí poláků, koho si zvolili a my nemáme právo jakkoliv kritizovat jejich volbu !!!

:-P:-P:-P

7 0
možnosti
MV

Kde jste kritiku volby Poláků v blogu zaznamenal?

0 2
možnosti
Foto

Tak katolická církev slaví úspěch....u Poláků nad padesát let a vesničanů kde své ovečky ovládá pan farář a vede jim ruku i u voleb Duda vyhrál. Polsko si na zlomení moci církve bude ještě muset pár let počkat....Ti kdo tleskájí vítězi by se asi moc divili, kdyby církev měla i u nás nad lidmi takovou moc jako v Polsku a pochybuji,že by se jim to líbilo....

2 8
možnosti
Foto

Proč, by mělo Polsko lámat moc církve. Církev v Polsku má nějakou moc. U nás měla někdy církev nějakou moc ??? Já Polákům držím palce, aby jim ta jejich víra v boha vydržela co nejdéle. protože to je to, co drží Poláky pohromadě a to je to proč nikdo Poláky nezlomil.

6 0
možnosti