Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak si tak všímám, tak všude to začíná stejně.

1 člověk s COVIDEM přímo nakazí za den cca 8 lidí - zpravidla v zaměstnání - protože tam stráví nejvíc času.

K zavření pracoviště dochází se značným zpožděním, protože to mnohdy trvá až týden, než se zaměstnavatel dozví, že některý ze zaměstnanců je nakažený.

Podle mých informací lze zítra očekávat nový nárůst v Olomouci, kde se to náhodou objevilo u 3 zahraničních zaměstnanců, kteří se testovali před odjezdem z ČR. Kdoví jak dlouho před testováním to měli.

:-(

0 0
možnosti

Zbytečně se děsíte! Invazivní čílo R není 8, jak tvrdíte, ale je menší než 1! Bráníme promořování společnosti, čímž zbytečně prodlužujeme svoji nejistotu, pokud zdravotnický systém zvládá léčbu! :-)

0 0
možnosti

Pane Strádale, dík!

Nevím, proč nefunguje poděkování pod vaším příspěvkem! :-)

0 0
možnosti

R^ Velká karma. Napsal jste to velmi výstižně.

1 0
možnosti
Foto

Ke dni 15. června bylo celosvětově potvrzeno 11 304 534 případů nakažených, z toho se jich 6 111 195 vyléčilo a 531 659 zemřelo. K 1. 7. 2019 na Zemi žilo 7,7 miliardy lidí. To je pandemie jako hrom.;-D;-D

1 1
možnosti

Pane Kindle! Slouží Vám ke cti, že sledujete zprávy o koronaviru velmi pečlivě, ale chybí Vám profesionální nadhled. Zjistil jste, že i ten medicínský nadhled se liší u lékařů podle oboru, ve kterém mají své zkušenosti. Navíc můžeme mít různé osobní zkušenosti s koronavirem.

Pandemie není otázka současných čísel, ale interakce infekčního agens s člověkem ve světě.

:-)

1 2
možnosti

P51e84t60r 41B66u17r90i43a90n

12. 7. 2020 15:58

Mně se líbil premiér Babiš v TV, když se zbavoval odpovědnosti za promoření horníků. Prý vláda nic nenařizovala, neřídila ani nezaváděla sama od sebe. To všechno imunologové a jiní lékařští poradci. To oni určovali co se má kde dělat, vláda ta nařízení jen uvedla ve skutek. Takže horníci jsou chyba těch doktorů.

Heky se toho zbavil. Až na to, že ještě před 14 dny, ale i jindy vykřikoval, že jen díky JEMU a JEHO vládě byl Covid v ČR zkrocen. Že to on sám zachránil tisíce "mrtvých".

A jeho voliči mu to odjuchali tak samozřejmě, jako mu hltavě odkývou i toto prohlášení ve zcela opačném znění. Jsou už zkrátka takoví.

3 1
možnosti

Stát je vlastník dolu Darkow. Proto vláda nemůže ze sebe zhodit odpovědnost za horníky, protože je její zákonnou povinností dbát o zdraví svých zaměstnanců. Informace o nutnosti řešit hornické problémy pro specifické pomínky, měla vláda od půle března! Řešení jsme se dočkali nedávno! Odpovědnost za zdraví zaměstnanců má řada subjektů popsaných v článku, ale nikdo z nich nezačal specifické podmínky řešit.

Také jsem slyšel Andreje holedbat se, kolik tisíců občanů zachránil před smrtí. Posoudit pravdivost výroku je pro každého myslícího zřejmá. Ale je také zřejmé, že jeho voličům to nevadí.

3 2
možnosti

Dík za návštěvu. :-)

0 1
možnosti
Foto

Vy jste to asi stále nepochopil. Státy se chopí každé možnosti, která jim umožní navýšit svou moc vůči svým občanům. Nejlepším prostředkem je vyvolání strachu ve společnosti a pak nabídnou řešení ve formě státních zásahů.

Přečtěte si, jaké témata se řešila před koronou a budete si myslet, že jste na jiné planetě. Také šlo o strašení ale korona to je jiná káva a dají se zavádět podobná opatření jako ve válečném stavu.

Loajalita se státní mocí je směšná. Rozhodující je držet se evolučně osvědčených principů spravedlnosti založené na vlastnických vztazích.

2 0
možnosti

J25a26n 54R30á43ž

12. 7. 2020 11:34

Takhle rozumně napsaných článků na aktuální koronavirové téma je publikováno bohužel málo. Operováním jmény mnoha odborníků, kteří účinnost nošení roušek zpochybňují, má ve skutečnosti nulovou vypovídající hodnotu, neb není doplněno informací, který typ roušky je vhodný jen pro jednorázové a kratkodobé nošení, na jejichž delší nošení výhrady sedí, a který typ je možné nosit i celodenně, aniž by se účinnost ochrany podstatně snížila. Takové roušky k mání nebyly, ale teď už jsou a mají prokazatelně vysokou učínnou antivirovou ochranu i při delším použití a dýchání nadměrně nestěžuji . Zavrhnout nošení roušek ad hoc, zvláště pro rizikové skupiny, je naprostá hloupost!

Já jednu mám v autě a jednu nosím neustále při sobě a preventivně si ji nasazuji všude, kde nelze dodržet hygienicko sociální odstup, zejména v nákupních centrech, zdravotních zařízeních a dopravních prostředcích. Že pro některé jsem komik, ignoruji. Patřím totiž mezi nejvíce rizikovou skupinu jak věkem, tak chronickým onemocněním dýchacího ústrojí.

PS. K názorům t.zv. odborníků jsem skeptický, zvláště při vzpomínce jak mnozí, v příspěvku p. Kindla jmenovaní, vychvalovali "švédský model" řešení pandemie a jaké katastrofální důsledky aplikace tohoto modelu můžeme dnes ve Švédsku pozorovat.

1 0
možnosti
Foto

Jak řekl prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., NBA. nošení roušky během dne, je to samé, jako se vysmrkat do kapesníku a pak si to matlat po obličeji. Manželka je astmatik a tak roušku nosí minimálně, jenom tam, kde je to přikázané. Protože v ní nemůže dýchat. Uvědomujete si, že vše co tělo z vás vyloučí jako škodlivé, a vy to vydechujete se zachytí do roušky a vy pak to vdechujete opět zpět do těla ???Já neznám u nás žádného odborník, který by vychvaloval švédský model ??? Vy ano ??? U nás se o žádnou p a n de m i i nejedná. Jde o nákazu.

1 1
možnosti
Foto

je jen dobře, že se pravici během 30ti let životnosti tohoto režimu nepovedlo zavést tzv. minimální stát, to bychom se v tom dnes plácali sami a hory mrtvol by se kupily v márnicích !!Rv

0 3
možnosti
Foto

Mluvte za sebe Rv

Vy se v tom plácáte - pravice/nepravice Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!