Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala příroda imunitu. Je to největší a nejgeniálnější dar nad všechny roušky, dezinfekce a další těžkopádné produkty, o kterých se jen můžeme dohadovat, nakolik a zda vůbec jsou účinné. Rouška jakkoliv líbivá, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co plíce usoudily vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost roušky vše umocní . Roušky jsou určeny k ochraně lidí pracujících s infekčním materiálem. Nepředpokládá se u nich fyzický výkon, tedy ani chůze. Roušku odkládají po krátkém čase užití také proto, aby se nereinfikovali. Místo přiměřených aktivit na čerstvém jarním vzduchu jsme se potili pod hadříky.

3 0
možnosti
Foto

Smysl nošení dokonce už použitých roušek některými vyděšenými jedinci je alespoň zpomalit šíření koronaviru v populaci.

1 0
možnosti
TT

Tento účel rouška splňuje, dokud nezvlhne, tedy nějakých 10 - 20 min. Ano, v obchodech nebo tramvajích smysl měly, ale když ji nějaký panikář má nasazenou celý den, má ji nasazenou naprosto zbytečně.

0 0
možnosti
VB

Je to krásná ukázka ukázněnosti mnoha Němců (i když na roušku by si neměli sahat nemytýma rukama), jenže jim to tam kazí ti neukáznění, mj. s cizím původem. Vir se ale drží na všem možném, je lepší chodit jak s rouškou, tak s rukavicemi a jíst až doma po vyhození či vyprání a vyžehlení roušky, s umytýma rukama. Hygienici u nich zdůrazňují mj. právě to mytí rukou, jenže to už asi občané žádného národa dostatečně nezvládnou, ale možná si někteří přece jen před jídlem ty ruce opláchnou (ale neměli by pak manipulovat již použitou rouškou, podle mě není dobré mít ji ani pod ústy na krku). Někdy míváme pocit, že lidé zvyklí na špínu možná vydrží víc než ti hygieničtěji založení, např. některé maminy seberou dudlík z chodníku a klidně ho vloží dítku do pusy, jenže už nevíme, jak často je toto dítko nemocné. Byl to mj. průšvih v koncentračních táborech, kdy se dobře vychovaní židé museli tísnit v nevyhovujících prostorách, nedostali šanci vyprat si oblečení, pravidelně se mýt - a pak je nacisti obvinili, že šíří infekční nemoci.

0 0
možnosti
Foto

Ruce se máme mýt, když přijdu zvenku nebo ze záchodu, to patří k naši kultuře. Zapomínáme však, že existuje slizniční imunit, která vznikla během 100 000 let evoluce. Vyvinula se tak, bychom si některé věci nepřinášeli do těla. Příklad: sáhnu na stůl pokydaný virem. Pokožka je uzpůsobená, tak, že sama začne viry žrát.

2 1
možnosti
IL

I22v77a80n84a 54L16a79n85c24e

11. 7. 2020 12:44

Nedotykat se pouzitych rousek, spravne by bylo> pouzitou rousku zahodit a nasadit si novou. Takze asi kazdych pet minut, nebo i minutu si davat novou rousku. Pokud se pouzite rousky dotknete, tak si musite 20 minut myt ruce. To nejde sundavat a nasazovat jako by o nic neslo.

3 1
možnosti
JR

J90a48n 10R31á25ž

11. 7. 2020 12:03

V článku jste ukázal, že Bavoráci mají smysl pro absurdní "cimrmanovský" humor. To bych nikdy do nich neřekl.

10 0
možnosti

U Němců jde spíše o disciplinu! :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 14,77
  • Průměrná čtenost 1577x
Jsem absolvent střední školy, který se zajímá o historii. Čtu knihy zajímající se zejména historií, které píší historici. Zejména mě zajímá historie Židů.

Seznam rubrik