Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Někde se pokazila výchova v rodinách. Jinak by tito mladí ekolidé nemohli takhle blbnout s levicovým myšlením. A pravdou je, že to opravdu nejsou žádní dělníci nebo rolníci, ale rozežranci, kteří v životě žádnou normální práci nedělali. Oni si totiž myslí, že chleba se peče v 3D tiskárně. Autorka má samozřejmě pravdu. Bohužel ve všem. Kapitalismus je dneska sprosté slovo.

42 0
možnosti
PR

P73e87t68r 39R23e78z93e46k

10. 7. 2020 22:12

Ale ony jsou i 3D tiskárny na chleba. A kapitalismus tady naštěstí nikdy nebyl a doufám, že ani nikdy nebude.

0 1
možnosti
OS

O83l21i29n 97S71u97k87u15p

10. 7. 2020 16:27

Jedna věc je víceméně jasná, dobře už bylo. Tisk nekrytých peněz, kvoty EU, pohrdání řemeslnou, manuální prací, politická korektnost, rozpad rodin, sobecká nechuť plodit děti atd. Opravdu si pan Šik myslí, že tyhle věci vytvoří lepší společnost než kapitalismus? Já vidím úpadek na všech frontách. Spíš než vytvoření něčeho nového, lepšího než kapitalismus to bude o převálcování naší upadající západní civilizace jinými kulturami.....

36 0
možnosti
SB

Smutně souhlasím.

A to slovo "smutně" píši proto, že i já jsem Evropan a i já budu převálcován.

4 0
možnosti
JR

J34a93n 68R20á95ž

10. 7. 2020 16:11

Diskutuje se pod články paní Šichtařové o ledasčem, ale jest pravdou, že dnešní doba "vyrábí" paradoxy, na které tato dáma poukazuje. Tiskárny peněz, neb jinou úlohu dnes centrální banky nemají, vrhají do oběhu biliony všech možných peněz a při tom se inflace nijak nezvyšuje. Otázkou je, kdy to bouchne.

V USA i Evropě je krize, roste nezaměstnanost, dost podniků je na pokraji bankrotu, ale burzovní indexy (Dow Jones i Eurostoxx) stoupají. Takže otázkou je, kdy to bouchne.

To jen tak na okraj!

26 0
možnosti

Vývoj společnosti: Feudalismus, Kapitalismus, Socialismus, Komunismus8-o

2 5
možnosti
VD

:-(Ano, tak jsme se to učili na základce. Ale nějak to nevyšlo

6 1
možnosti
Foto

Abychom mohli mluvit o konci kapitalismu, musela by se cena zlata začít blížit k nule, abychom z něj mohli dělat ty záchodky, prozatím dosahuje nejvyšších historických hodnot, jinak řečeno, jednotlivci očekávají, že na jeho vlastnictví ještě více vydělají.

0 3
možnosti
LP

Už ma u tejto autorky unavuje to jej bipolárne videnie sveta.

Ako keby každý pravičiar mal byť okamžite konzervatívec a naopak liberálne a ekologicky zmýšľajúci človek by mal byť automaticky socialista...

0 13
možnosti
Foto

Toužil bych velmi pečlivě ozdrojovat, kdo kdy a kde mluví o konci kapitalismu? A v jakém smyslu.

0 0
možnosti
SB

Proč by paní autorka musela uvádět zdroje?

Může psát vlastní úvahy, které nikde nečetla a ke kterým dospěla sama.

Kdyby lidé měli ke všemu psát zdroje, tak by nebyl žádný pokrok, protože kdo s něčím novým a pokrokovým přijde, ten s tím prostě přišel a neměl na to žádný zdroj.

16 0
možnosti
EH

Na druhou stranu růst se nedá do nebe. Restart je nevyhnutelný. A lepší restart po nějaké koronavirové krizi s minimem obětí než po atomové válce.

Jsem zvědavá, jestli nás čeká horký konflikt ve válce velmocí (3. světová) nebo vzpoura proti diktátu menšin. Obojí by bylo ošklivé.

7 0
možnosti
JR

J67a57n 75R75á41ž

10. 7. 2020 16:14

Ekonomická síla se stěhuje do Asie a pro budoucnost je opravdu důležité, jak se s tím americké elity psychologicky vyrovnají.

1 0
možnosti
Foto

My se zachráníme, máme přeci Rusko kde vše funguje skvěle a světlé zítřky září modrým blankytem ;-)

5 13
možnosti
PS

Pokud se podíváte na ten šílený kolotoč zadlužení. Kdy se raketovým tempem zadlužují nejen státy ale plánuje se zadlužit i celou EU. Když víte že sanace bank(navzdory nařízení EU) už probíhala dávno před koronavirem. Pokud chápete že tištění peněz a následný odkup bezcenných akcií/dluhopisů je špatně. Tak pochopíte že tu problém existuje. A hlavně existoval dávno před virem. Svět se pomátl hodnota podniku klesá ale akcie jdou nahoru.

Když ECB začala s kvantitativním uvolňováním většina ekonomů říkala že to bude obrovský průšvih. Odpověď zněla jedná se o mimořádné opatření do mimořádné doby. No dnes už je to standart bez kterého se EU zasekne.

Vše výše popsané začne dávat smysl jen ve třech případech. Pokud se počítá s tím že dluh se nebude muset splatit. Nebo se počítá že dluh bude splácen budoucí generací která se bude muset opravdu hodně uskromnit. Nebo čistá fikce někdo si myslí že peníze lze tisknou donekonečna.

3 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,40
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články