Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jde o historickou skutečnost. Ježíš věřil, že stačí slovo boží, hlásání desatera a všichni se obrátí na víru pravou. Ale posluchači po něm chtěli, aby začal dělat zázraky. A Ježíš se odebral na nějakou tu horu a když se vrátil. došlo mu, že zemře na kříži. Že se bude muset obětovat.

0 1
možnosti

Souhlasím že jsou v Bibli indicie že chtěl být ukřižován.

Jenže takový ježíš se jaksi nemůže tímto způsobem obětovat za naše hříchy. neb si tím naplňuje pouze vlastní zvrácený tužby a zvolání, bože odpusť jím neb nevědí co činí, (tedy že dělají přesně to co si ježíš přeje) působí jako výsměch. :-P

0 1
možnosti
Foto

"Chtěl být ukřižován" To je ale velmi nepřesné. Ne nechtěl, ale

0 0
možnosti
Foto

Když jsem tehdy ta evangelia četl, tak jsem hledal jednoznačný důkaz historické existence Ježíše, tedy zda daný jedinec z masa a kostí se vyskytoval v Palestině, kráčel po této zemi.

Ještě k uvedenému, lidé odmítají dát nějakou důležitost těm pravdám, za něž daný jedinec není ochoten položit svůj život.

0 1
možnosti

Lidé odmítají důležitost "pravdy" než za ně daný jedinec položí svůj, a nebo což je ještě účinnější položit život dostatku jiných lidí s opačným názorem. ;-)

0 1
možnosti

I když úplně nejdůležitější je mít důkazi na své straně, pak i když si zachráníte život a odvoláte, stejně vaše pravda zvítězí.;-D

0 1
možnosti

No svými kroky k tomu směřoval.

Pokud jako syn boží, zradu při poslední večeři viděl v budoucnosti, a nejen vyčetl z tváře Jidáše.

Tak chtěl být ukřižován.;-)

0 1
možnosti
Foto

Áno, chcel byť ukrižovaný, ale bolo na voľbe ľudí, na čej strane budú. Aj pokušenie musí prísť, aj prenasledovanie, ale vy nemusíte byť na strane zlých ľudí, ktorí to budú vykonávať.

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.