Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Zadržet vodu v naší krajině - toť úkol dne. Rozumní takový plán mají, jen aby v říjnu se voliči správně rozhodli. Jinak se budeme dál plácat ve slibech, "projektech".

0 0
možnosti
Foto

Zadržet vodu v krajině je něco úplně jiného než splachovat dešťovkou nebo zadržovat dešťovku. :-/

0 0
možnosti
Foto

Ono by to fungovalo, na chatě máme nádrže na asi 3 kubíky dešťové vody, a i za minulých několika suchých let nám to vystačilo na veškerou užitkovou vodu.

A zde je ten problém: minimum 3 kubíky pro 2 osoby, dle odborníků 5 kubíků.

A kam chcete ty nádrže umístit?

Tady ve městě byl za první republiky dvojí rozvod vody - pitné a užitkové. Za socíku se to zrušilo, protože MY umíme vyrobit vody dost pro všechny.

Ono se dá udělat všechno, u nás je ovšem problém sehnat na to peníze, firmu která to zrealizuje a někoho, kdo to bude udržovat.

0 0
možnosti
KM

Sice bydlíme v paneláku a tam ani nevím kudy vlastně vedou okapy, ale my jako spořivá rodina se snažíme všude šetřit a tak jsme navázali na tradici našich předků a prapředků, kdy koupacím dnem byl zpravidla pátek. Tehdy se prvé vykoupou děcka, poté starká a nakonec, když si připustím trochu teplé vody tak nakonec i já. Vodu pak necháme ve vani a během týdne ji užíváme na zalévání WC, mytí podlah a podobné praktické účely použití. Během týdne se opláchnu v práci, kde také chodím s velkou potřebou na WC a děcka v průběhu školního roku ve škole. A kromě finanční úspory na vodném-štočném to má i další vedlejší efekt. Určitě v pondělí odpoledne, či nejpozději v úterý ráno mám cestou do práce, či z práce jistotu, že i když přijede tramvaj, či jiný prostředek MHD naplněny cestujícími k prasknutí, tak po nástupu kolem sebe budu mít dostatek volného prostoru a nikdo se na mne nebude mačkat a většina spolucestujících respektuje slušný diskrétní odstup. Ba dokonce řada z nich pokud to stihne hned vystupuje, nebo případně mnozí vystoupí často na další zastávce a hned je zde víc místa.

Je pravdou, že za sebou sem tam zanechám pachovou stopu, ale ta přece jenom časem vyvětrá.:-)

2 0
možnosti
Foto

Něco jako sucho je jenom mýtus. Ve skutečnosti nic nedokazuje a neukazuje, že je dnes nějaké suché období. Pamatujete nehorázné prohlášení jednoho ministra staré několik týdnů?! Tvrdil, že je letos nejhorší such za posledních 500 let. Tento blog je něco podobného, i když méně křiklavé. Různí alarmisté a hlasatelé konce světa byli a budou. A normální lidé je musí poslat do patřičných mezí.

0 0
možnosti
PK

Nejedná se o letošní rok, ale o období od roku 2015. Kolik spadlo srážek se dá poměrně lehce dohledat a porovnat. Vy jste klimatolog, nebo alepoň hydrolog nebo meteorolog?

0 0
možnosti
Foto

Další zbytečná komise

2 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 8,93
  • Průměrná čtenost 335x
Jsem architekta a matka tří malých dětí a žiju s nimi na Kladně. Chtěla bych, aby Kladno bylo skvělé místo k životu pro ně i pro mě a pro kohokoli dalšího. Město tvoří nejen velké stavby, ale i zdánlivé maličkosti a jeho celková atmosféra záleží na každém z nás.

Jsem zvolenou zastupitelkou za STAN Kladno pro období 2018-2022.

https://www.facebook.com/anicegam/