Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P74e75t65r 79M38u19n17z93a92r

10. 7. 2020 12:39

Doteď jsem si myslel pane Stejskal, že máte něco v hlavě. Teď už si tím nejsem jistý.

Za prvé Janoušek provedl ÚMYSLNÝ (pro vás ještě jednou ÚMYSLNÝ) trestný čin a to znamená naprosto správně vyšší sazbu trestu. Jen připomínám, že u úmyslných trestných činný se hodnotí nejen to, co se stalo ale i to co mohlo stát a jen díky vnějším vlivům nestalo. Nevím proč to chcete porovnávat s neúmyslnými činy - to prostě nejde. Jakmile na někoho úmyslně najedete autem, bere se to naprosto správně jako smrtící útok zbraní - může být rád, že to soud nebral jako pokus o vraždu.

Co se týká toho recidivisty - co tedy navrhujete? Aby se na něj udělalo ty, ty ty kluku ošklivý už to nedělej? Jakýkoli jiný trest než basa nemá pro takové lidi význam. Osobně bych byl taky radši, kdyby se něco takového řešilo třeba baštonádou do 48 hodin a ne několika měsíčním vězením. Prostě recidivista v podmínce kradl během výjimečného stavu. Navíc jsem přesvědčen, že jídlo se dalo získat i nekriminální cestou. Prostě mě to přijde naprosto spravedlivé.

0 0
možnosti

P89e76t45r 40Č81e70j38k72a

9. 7. 2020 20:50

Tady se ale ukazuje, jak společnost "myslí" v nekonzistentních vlnách. Jednou horuje pro "třikrát a dost" (přičemž uvedený bezdomovec je podle článku zjevně recidivista) a chce za opakované krádeže právě i zavírat natvrdo, protože jiné tresty se míjí účinkem (z bezdomovce pokutu za přestupek nedostanete a podmínka jak vidíte, taky nefunguje) a najednou je pohoršena z toho, že z podmínky se stane skutečně trest vězení. Na základě společenské poptávky se někdy litují chudáci prodejci, kteří proti zlodějíčkům nemají žádné efektivní páky (protože jak říkám, pokuty nevyberete, podmínka je pro některé pro srandu) a když narazí kosa na kámen a dojde skutečně k potrestání (a v některých těchto případech je otázkou, jestli to vězení spíš odsouzenému nemůže pozitivně pomoci, protože předpokládám, že nepůjde do vězení k vrahům a násilníkům....), je to zase špatně. ;-) A když je to tedy zase špatně, to jako chcete jít do režimu, když je na tom bezdomovec blbě, tak ať si beztrestně ukradne, co potřebuje? 8-o

1 0
možnosti
Foto

Z hlediska spravedlnosti bylo zbytečné Janouška zavírat, protože oběť svého skutku odškodnil.

0 1
možnosti
Foto

Ale ten schizofrenik může být rád, že se dostane do basy a ne do léčebny, neb v base se mnohem lépe vaří. Dříve to byl klasický trik "krajánků", hlavně před zimou - zajistit si střechu nad hlavou a jedno teplé jídlo denně. :-)

0 0
možnosti
Foto

To, že to byl schizofrenik uvádějí media. Tisková zpráva soudu uvádí, že o sobě tvrdil, že je schizofrenik. Pokud někdo při trestním řízení uvede, že je schizofrenik a nezáleží, zda je to ve stavu nouze, musí jej vyšetřit soudní znalec a potvrdit, zda je schizofrenik a zda je tím pádem schopen chápat smysl trestního řízení, zda je trestně odpovědný. Osoba trpící schizofrenií rozhodně není trestně odpovědná a musí léčit nejdříve uzavřeném oddělení a po zlepšení stavu ambulantně a po celý život je odkázán na prášky.

2 0
možnosti
FD

Proměněna podmínka.Co se divíte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal