Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sme spojenci v NATO s Tureckom s ktorým máme zmluvný vzťah, takže pôjdeme na Izrael.

0 1
možnosti
Foto

Status Golanských výšin je nevyřešený, v žádném případě je nelze považovat za izraelské území. Samotný Izrael při jejich okupaci prohlašoval, že je to jen dočasné řešení. Nemůže tedy nyní tvrdit, že je tam na věčné časy a nikdy jinak.

0 1
možnosti

P10e37t46r 47M55u30n54z83a79r

10. 7. 2020 13:14

Jestli ono to nebylo jinak.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Pane Řezníku nepište bláboly.

3 0
možnosti
Foto

Kdybych psal bláboly, tak nedostanu tolik minusek, z nich je jasné, že ti minuskáři dobře vědí, o čem je řeč.

0 1
možnosti

Co na to říká náš vrchní velitel ????? Má problém Rusko, nebo Izrael ?

1 0
možnosti
Foto

Uznání Jeruzaléma USA za hlavní město Izraele vůbec nic neznamená, protože mu nepředcházelo zrušení rezoluce RB OSN vyhlášené po jeho anexi Izraelem s možnostmi uvalení příslušných sankcí, tedy konkrétně ponechání ambasád v Tel Avivu.

A dotaz: byl anexí Golanských výšin porušen princip nepřípustnosti získání území silo, nebo nebyl?

0 13
možnosti
Foto

Která to byla ta rezoluce RB OSN . Rád bych si ji přečetl.. Plán OSN na rozdělení Palestiny nepřiřkl Jeruzalém ani Arabům a ani Židům. Plán OSN předpokládal, že Jeruzalém bude pod správou OSN a to i přesto, že v Jeruzalémě žilo víc Židů a křesťanů, než Arabů. Po uplynutí. deseti let se mělo rozhodnout referendem. Židé ač neradi souhlasili, protože došli k závěru, že je lepší mít vlastní stát než žádný. Palestinští Arabové zastoupeni Vysokou arabskou komisí plán odmítli. Dne 14. května 1948 Izrael vyhlásil svou nezávislost. Dne 19. května 1948 dorazila do Jeruzaléma Arabská legie krále Abdulláha. Město Jeruzalém bylo obklíčeno a ostřelováno. Ostřelování města se zaměřilo zejména na židovské památky. V obklíčení uvízlo100 000 židovských obyvatel, kterým postupně docházela voda a potraviny. OSN neudělal nic pro ochranu města a obklíčených obyvatel, i když OSN opakovaně na situaci ve městě upozorňoval Chajim Herzog izraelský ministr zahraničních věcí. Varoval OSN, že Jeruzalém padne dřív, než přejde pod mezinárodní zprávu OSN. Marně upozorňoval, že jsou úmyslně dělostřeleckou palbou ničeny náboženské památky jako Chrám Božího hrobu, synagogy, Olivová hora. OSN nikomu nepřičetla vinu za ostřelování Jeruzaléma a ani nevyslala do Jeruzaléma mezinárodní jednotky. Přesto se podařilo Izraelských obraným silám prolomit obklíčení Jeruzaléma. Dne 28. května 1948 se vzdala Židovská čtvrť Starého města Arabské legii. Zbývající obyvatelé Starého města byli okamžitě vykázáni a bylo vypáleno a znesvěceno 58 synagog a studoven. Dne 29. května Izrael prohlásil, že neuznává rezoluci OSN č. 181, protože OSN ukázala, že není schopna obhájit své vlastní rozhodnutí a tedy Izrael jej považuje za neplatné a neúčinné. Dále Izrael uvedl, že považuje Jeruzalém za neoddělitelnou a organickou součást státu Izrael a židovský národ dva tisíce pět set let přísahal, že na Jeruzalém nikdy nezapomene a tuto přísahu ctí a nikdy se nesmíří s tím, aby byl od Jeruzaléma oddělen.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS