Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naše civilizace samozřejmě vykazuje – dle mnohých – všechny znaky kolapsu, ovšem ne kvůli nějakým muslimům, nýbrž kvůli všudypřítomné ekologické devastaci, neudržitelnému hromadění majetku 1 % tzv. elit a s tím souvisejícím sociálním a geopolitickým problémům, včetně válek o zdroje (a setrvačné propagace fosilních technologií) atd. Pokud vím, křesťané nadělali v historii daleko víc zvěrstva než muslimové. Ovšem podobné věci se v konzervativních kruzích neříkají, takže to sem píšu zbytečně.

Mimochodem, pokud v „demokracii“ existují vysoce postavené entity, které si samy vytvářejí zákony, a navíc jsou vlastníky oficiálních informačních zdrojů, pak se ve skutečnosti o žádnou demokracii nejedná. Nicméně stokrát opakovaná lež se stává pravdou a lidi tomu nakonec uvěří.

Pěkný den.

1 4
možnosti
Foto

S většinou souhlas. Hledal jsem číslo, kolik procent lidí, kteří táhnou za jeden provaz je schopno povalit demokracii. O koncentraci kapitálu a vniku celosvětové oligarchie mám napsané blogy " v zásobě". Zatím je učesávám a zdrojuji čísla.

0 0
možnosti
Foto

Nechodím polemizovat s hlasateli blížícího se konce světa, to je už od dob Mistra Jana Husa taková naše pěkná tradice. Ale spekulujete o konci křesťanské Evropy... Ta skončila víceméně před sto lety a vše dobré i špatné jde již tak dlouho na vrub tohoto faktu. Až na pár ostrůvků, neexistuje již dávno. to že se někteří jedinci v touze po hlasech voličů chápou její záchrany je spíš tragikomedie, než cokoli jiného, když sami podle jejich zásad nežijí.

0 0
možnosti
Foto

Nepredikuji konec Světa, ale jedné z civilizačních větví. Podle prof Bárty vykazuje naše civilizace všechny znaky kolapsu. Sám tvrdí: nebojte, po každém takovém kolapsu vznikne něco nové.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik