Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby byla obsahem vašeho článku jen jeho poslední věta, bylo by vše jasné a srozumitelné. To, co jste uvedla mezi ní a perex je jen tisíckrát omletá mantra obsahující skutečnost, že migrace je problém a podřizování se kolektivním rozhodnutím organizace, které jsme dobrovolnými členy, se nám nelíbí. Není to trochu málo na politický komentář?

4 18
možnosti
SB

Jo, až na to, že o tom, že oni přijímají migranty na svém území, rozhodují oni sami. To není kolektivní rozhodování.

V první fázi rozhodují sami, koho přijmou na svém území, a v druhé fázi si nechají schválit kolektivní rozhodnutí, že ty migranty musí přijmout i ty země, které neměly sebemenší možnost spolurozhodování v té první fázi.

Neboli jen já rozhoduji, kolik soli se dá do těsta. Ale až bude pečivo přesolené k naprosté neupotřebitelnosti, ponesete vy se mnou následky a zaplatíte část škody.

19 0
možnosti
SB

Jak už jsem v jednom příspěvku napsal, dávám vám karmu. A kvituji, že vy podobné názory píšete dlouhodobě.

Nechápu však některé jiné pravidelné blogery a účastníky těchto diskusí, kteří třeba vyjadřují svůj ostrý nesouhlas s tím, co se nyní děje v amerických velkoměstech ohledně šílenství po smrti George Floyda, zcela správně vidí, že tady už začíná jít do tuhého a že ve hře je samotný osud naší civilizace, ale přesto neustále podporují chvilkaře a Demoblok, přičemž navíc jakoukoli kritiku EU spojují s údajným rusofilstvím takového kritika apod.

Naprosto nechápou, že právě u těch chvilkařů a Demobloku to začíná a že to, co jim nahání hrůzu, je jen vyšší stupeň toho, co oni na nižším stupni podporují.

Stejně jako s klasickým komunismem nelze koketovat a předpokládat, že až se komouši dostanou k moci, zastaví své kroky v nějaké rozumné míře, tak přesně totéž platí i pro chvilkaře nebo Demoblok.

Zapomeňme na to, že by takovíto politikové pouze odstranili některé vady současnosti, ale pak by se zastavili a vzdorovali by snahám EU o to, co píše paní autorka.

Buď tyhle věci musíme odmítnout zgruntu, nebo se musíme připravit na to, že jakmile je připustíme, tak se naprosto vymknou kontrole.

34 0
možnosti
Foto

Už jsem slyšel názor, že Německé předsednictví EU nebude předsednictvím, ale protektorátem. Považuji to za velice trefné i když černohumorné.:-)

24 0
možnosti
MP

Nemyslím si to.Jsme pod dojmem Německa jako země, které začalo I.a II.světovou válku, se všemi jejími hrůzami.V Německu ale proběhla docela důkladná a úspěšná denacifikace.A v současné době je Německo úspěšným demokratickým státem a tahounem EU.Přiznejme si to.

3 6
možnosti
LB

Jistě, to nebezpečí kvót na migranty je neustále přítomno a Německo se ty kvóty bude snažit prosadit pořád, na tisíc způsobů a přitom stejně.

K smutnému úsměvu mě přiměl Váš povzdech formou variace na slova klasika, že EU v současné podobě musí být zničena. Já kolem sebe neustále slýchám lidi, kteří tedy jako Evropskou unii chtějí, ale jinou a lepší. Nedokážou si přiznat, že se jedná o nereformovatelný spolek směřující k totalitě, a že žádná nová a lepší EU prostě není možná.

27 0
možnosti
SB

Možná bych byl také takovým naivním jedincem, kdybych se nepoučil z dvou zkušeností z doby komunismu.

Z toho, jak jsme v roce 1968 chtěli reformovat komunismus.

Je pravda, že tím, že sem Brežněv poslal tanky, udělal těm tzv. reformátorům opravdu vynikající službu, protože jim vzal možnost ztrapnit se a ukázat, že to prostě nejde.

A v druhém případě, tedy tzv. přestavbě za Husáka a Jakeše, už nevěřil nikdo.

Tyhle dvě zkušenosti mi stačily a já už vím, že ani EU není reformovatelná.

14 0
možnosti
SB

Ode mne máte karmu, ale už to vidím, jak to opat schytáte od některých známých firem sluníčkářského zaměření.

12 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 37,97
  • Průměrná čtenost 4934x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik