Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak když autor svou myšlenku spatlá se skutečnými a správnými důvody odmítnutí a společenského opovržení, stává se tám opačným extrémem, než který kritizuje. Kdyby místo Gibsona jmenoval např. Jamese Gunna, vyznělo by to mnohem lépe. Spousta kritiky je totiž oprávněná.

0 4
možnosti
Foto

V tomto případě se na kdyby nehraje. Mohl jsem uvést desítky jiných jmen, kdy vy byste mohl oponovat, že jsem měl uvést jména jiná.

6 0
možnosti

Skupinka zoufalců, kteří stejně už byli na listině a kteří nepochopili, že plavou proti příliš silnému proudu. Teď už můžou jen doufat, že dostanou šanci to odvolat a podepsat nějakou Antichartu. ;-)

Ale tak jako tak, důvěru černého lidu (nemá smysl psát "dělného") už získají těžko. :-P

1 7
možnosti

Jistěže nemá smysl psát dělného lidu. A vůbec, každé slovo ve vašem příspěvku mi zježilo vlasy. Je to doslova jako z padesátých let. Jelikož nejsem zrovna nejmladší, i když padesátá léta nepamatuji osobně, ale značnou část svého života jsem prožila za tzv. socializmu, skoro komunizmu, tak si ze všech těch budovatelských filmů, co jsem viděla, pamatuji úplně stejné věty, jak jste napsal vy. Budu z toho mít noční můry. Fakt doufám, že už nikdy nebudu muset něco podobného číst, nebo dokonce opět zažívat, tentokrát na vlastní kůži.

0 0
možnosti

J32a80n 20P36a87v89e43l

9. 7. 2020 9:01

S vyzněním souhlasím, ale proč jste jako příklady uvedl zrovna tyhle dva? Názory Mela Gibsona jsou takové, že slušná společnost by s ním skutečně jméno spojovat neměla. Když někdo bude vykřikovat "Židi do plynu", tak ne, nedám mu reklamní smlouvu a ani ho nezaměstnám. Taktéž u Kevina Spacyho nejde o žádnou diskriminaci. Co vím, sám obtěžování přiznal a upřímně řečeno, kdyby manažer v nějakém podniku využíval svého vlivu k sexuálnímu obtěžování, letěl by také a pokud by to vešlo ve známost, měl by velké problémy sehnat zaměstnání na vyšší pozici.

1 4
možnosti
Foto

Stejně byste se mě mohl zeptat, kdybych zvolil jiná jména. Byl to jen příklad. Soudit bychom měli na základě faktů a nějakých oficiálních rozhodnutí. Pokud vím , ani Spacey ani Gibson nebyli dosud za nic odsouzení a i kdyby byli, tak pokud součástí toho rozsudku není zákaz vystupovat před kamerami, nevidím pro něj důvod. Divák má možnost jejích filmy ignorovat. To je ale vše.

9 0
možnosti
Foto

Je fajn, že v článku zaznělo, že to hromadné blbnutí postihlo opozici Donalda Trumpa, který není populární ani v našich sdělovacích prostředcích Rudé právo hadr, což určitě není náhoda. Klobouk dolů před těmi, co podepsali a uvidíme, jak se k tomu postaví mlčící většina ve volbách.

24 0
možnosti

Díky.

Kéž by se ta kapka v moři zvětšila alespoň na pořádnou louži.

13 0
možnosti
Foto

Smutné je, že i podepsání podobného dopisu vyžadovalo dost velkou osobní odvahu a jeho signatáři byli poté vystaveni mediálnímu lynči ze strany různých "pokrokových aktivistů".

30 0
možnosti

Aktivistických demokratů stalinského typu.

5 0
možnosti

J51a32n 48R45á75ž

8. 7. 2020 17:12

Mám důvodnou obavu, že současnému blbnutí směřujícímu do konečného zblbnutí, už nezabrání a změní se svět, který poněkud nabubřele považujeme za "náš". Civilizace u které převážily dekadentní prvky nad přirozeným řádem, byla vždy v historii nahrazena civilizací pro budoucnost lidstva perspektivnější. Nic nového se tedy neděje, jen se změně zatím marně bráníme v domnění, že se z dekadence dá bezbolestně "vyléčit".

3 0
možnosti
Foto

Jak víte, že třeba rozlišování jenom na dvě pohlaví je právě tím přirozeným řádem. O něm neví nikdo nic. Všechno to jsou umělé konstrukty. Ono přece ani neplatí, že všechny ženy menstruují, pokud berou antikoncepci. A nebo si mění barvu pleti jako Jackson.

0 4
možnosti

S tim Gibsonem to vyznelo trochu zahadne - mel by od nekoho dostat pat facek, ale nebyt likvidovan profesne? Cili uprednostnujete fyzicky trest nebo jak tomu rozumet?

0 0
možnosti
Foto

Pane Záturecký, pokud mi někdo řekne to co vykřikoval Gibson, tak jej buďto pošlu tam, kam to zde nesmím explicitně napsat anebo, pokud to bude moc urážlivé, mu prostě jednu na místě fláknu. To je staletími prověřená léčebná metoda a nic na ní není špatného. A ani to není žádná propagace násilí. Facka v pravou chvíli udělá více užitku nežli nějaké domluvy a napomínání. Zvláště pak u dospělého chlapa.

Jestliže jej ale na základě jeho vlastní stupidity začnou diskriminovat v jeho profesi, tak to je pak hloupost na druhou. Komunisti vás vyhodili z práce jen proto, že jste si dovolil něco proti ním říct a dnes to vypadá, že se tyhle manýry vrací, s čímž já nemohu souhlasit.

27 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS