Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Zdechovský už je zjevně europoslancem tak dlouho, že zapomněl, že peníze, o kterých rozhoduje, nejsou jeho. Takže pokud ho trápí, že Romové žijí v nevhodných podmínkách, nechť jim lepší podmínky zaplatí, případně zorganizuje dobrovolnou sbírku. A pak nám může být jedno, jestli jsou jeho předpoklady reálné nebo nejsou. Vymyslet, co zaplatit z nedobrovolně vybraných peněz od daňových poplatníků, umí úplně každý, přesněji řečeno, na peníze daňových poplatníků se stojí obrovské fronty, protože všech těch přerozdělovačů našich peněz je jak kobylek.

6 0
možnosti

Do romské politiky by měl mluvit pouze ten, kdo už něco skutečně pozitivního s tímto etnikem už dokázal. Nemůže to být nikdo z neziskovek, které jsou založeny za účelem obživy jejich zakladatelů a zaměstnanců ze státního, či krajského rozpočtu a pan Zdechovský, který vydělával na půjčování peněz tomuto etniku na vysoký úrok, už vůbec ne !

Jako dorostenec jsem za trest dostal na starost partu takových pracovníků a několik propuštěných vězňů. Všichni lhali a simulovali - až běda, ale měl jsem štěstí, že romská parta měla svého kápa - byl to tehdy 50 letý chlapík, který mládí prožil v dětském domově, pak se vyučil strojním zámečníkem a po té co se oženil žil se svou romskou manželkou žil poblíž romské osady a snažil se kultivovat svoje etnikum a honit ty mladé do práce a vštípit jim do hlavy, že nic není zadarmo a sami se musí přičinit o to, aby se měli dobře.

Světe div se - dařilo se nám to.

Bohužel současné programy pro pomoc tomuto etniku jsou od samého začátku špatně postavené. Začíná to pozitivní diskriminací, prakticky bezplatným bydlením zajištěným neziskovkami, snahou o získaní středního vzdělání ....

Žádný z projektů ale nepočítá s tím, že nic není zadarmo a sami se musí přičinit o to, aby se měli dobře.

Proč pracovat a myslet na zítřek jako Vietnamci, Ukrajinci ........... s trvalým pobytem, kteří pro svůj život u nás, žádné neziskovky nepotřebují ?

Ono dnes stačí jen dostatečně hlasitě vyřvávat, lhát, ohánět se lidskými právy a případně se spojit i s nějakou neziskovkou, ombudsmanem, či europoslancem ..... a o bezpracný příjem je postaráno.

:-P:-P

1 0
možnosti
Foto

J10a29n 68P39e24c46h14a

9. 7. 2020 21:37

Problémovost některých cikánských spoluobčanů nedokázali vyřešit komunisti, ani polistopadové vlády a bohužel to nedokáže ani pan Zdechovský. Ono se tak nějak musí chtít na obou stranách, jinak to nepůjde.

3 0
možnosti

Ono to vyřešit jde, ale není to moc demokratické !!!

;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

R^ Super rozbor článku R^

Ač jsem blog pana Zdechovského přečetla třikrát, nějak jsem byla s pochopením jeho návrhů v úzkých.

A jeho příspěvek o zdemolované garsonce jsem už vůbec nedala!

2 0
možnosti
Foto

dokud nebudou chtít ONI, MY s tím nic nesvedeme.

5 0
možnosti
Foto

Čím déle bude začleňování občanů romské menšíny za nemalé státní peníze probíhat /a zatím vesele probíhá od roku 1997!!/, tím lépe pro všechny - jednak pro samotné začleňované a také pro stovky začleňovatelských organizací. ;-)

0 0
možnosti

Připadá mi absurdně komické - V 21 století někoho někam, začleňovat a učit jej žít ! Zkusil jsem si, doporučuji - Kdybych měl pravomoc, jak bych to řešil ? Pochopitelně přes jejich mládežníky - Vzděláním. Je to v demokratických podmínkách reálné ? Není ! Proč ? Protože to došlo již neuvěřitelně daleko ! Práva přetekla přes povinnosti, vše generačně zakonzervováno . (Jistě neplatí 100%) ...

U mne 100% platilo - Výchovu zajišťoval ranní, drnčící blatník jízdního kola ! Otec vyrazil do práce a bouchly venkovní dveře - následně matka. Pak se vrátili a cosi šudlali na zahradě - chatě. Běžný model - běžného okolí mých kamarádů ...

První záznamy kronik Rožmberků = První popravy cikánů - Kradli, rozrušovali a táhli dále. Od M. Terezie a syna - Povinné a bezplatné školství - dodnes ! Co se změnilo ? Neuvěřitelnost, kdy cikáni dávají pracovní příležitost majoritě - Asistentové, specialisté, úředníci. Kdybych se ráno v domácnosti zjevil - "Vstávej, mám pro tebe práci", jak bych uspěl ? Generační, drnčící blatník tam prostě chybí ! Opravdu, až neuvěřitelná sveřepost - houževnatost, odolnost. Výsledky, pravda jsou ! Kocáb v komisi s Abbasovou - zplodili syna ! Jednali skutečně úsilně a pilně ! Obávám se, že řešení , za dodržení demokratických pravidel - Neexistuje ... :-)

9 0
možnosti
Foto

R^R^R^. Pan Zdechovský ve svém blogu omlel téma, které tu bylo a je a "řešili" ho už mnozí. Bolševici se kdysi bohatýrsky rozmáchli a v Chanově u Mostu těmto postavili celé sídliště. Cikáni dostali funglovky a jejich jedinou povinností bylo alespoň platit režii svého nového bydlení. Jak to dopadlo se všeobecně ví (pan Zdechovský asi ne), možná by mu pomohlo, kdyby se zajel podívat, a to už tam ty největší hrůzy, které z toho obyvatelé dokázali udělat, nejsou. Město Most je nechalo, za další milióny, zdemolovat.

A kdyby se někdo pokoušel operovat tvrzením, že je to vyjímka a něco, co se zkrátka nepovedlo, může se kouknout k bratrům Slovákům, kteří tam mají podobný kousek v podobě sídliště Luník IX.

Všechny tyto dobrotrusné iniciativy přinášejí jistý výdělek a sociální jistoty někomu úplně jinému. My to jen, jako idioti, pořád dokola platíme.

13 0
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu, politici mívají různé nápady. Kámen úrazu ovšem nastává tehdy, když mají tito lidé na nějakém konkrétním problému, který společnost trápí, provést jeho analýzu a navrhnout nějaká praktická řešení. Jednak často postrádají potřebné analytické znalosti (což si sami neuvědomují) a nemají ani žádné zásady, kterými by se řídili. Téměř vždy tedy podlehnou určitým obecně rozšířeným omylům a jako jediné praktické řešení budou vidět nějakou státní intervenci, která omezí svobodu, způsobí řadu dalších nepředvídaných problémů a kumulativní dopad těchto intervencí nás posune zase blíže k socialismu.

8 0
možnosti

....... je to vopajcovanej Čunkův projekt ze Vsetína, enem to potřebovalo vystajlovat nálepkou EU a hodit to do placu jako Made in Brusel. Ináč bych strašně rád viděl, jak sa budou Fero s Arankou tvářit, až začnou studovat všechny ty smluvní podmínky a závazky, kerý z teho pro ně plynou?!,- ........ druhej den pročítám hafo papíru, kerý sem vyfasoval na novou pojistklu baráku,- a su v půlce!,- některý pasáže dávám opakovaně, abych vůůůbec pochopil co po mě chcou. Samozřejmě, stvrzujícím podpisem pod třístránkový manuál o GDPR (patentováno EU), sem začal!;-DR^

3 0
možnosti

Čunek řešil konkrétní průšvih jak je dostat z hrůzostrašného baráku v centru Vsetína, ne obecně "romský problém bydlení". Proto unimo buňky Poschla a město koupilo i pár chalup na vesnicích. To mu také omlátili o hlavu že jen přesouvá problém.

2 0
možnosti
Foto

A ona je ta situace špatná?

Viz článek o pohřbu Josefa Kuči v bílé rakvi. Dnes na iDNES.

Zdejší šikula zedník Franta Moro pomoc nepotřebuje. Má tolik práce, že neví kam dřív. Pravda, když nám něco opravoval na domečku, pomáhal jsem mu nosit písek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik