Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, lze přijmout myšlenku, že nic v našem životě není chyba nikoho, ale důsledek naší nedostatečné bdělosti. Otázka je, jsme na světě proto, abychom byli bdělí a nad čím vším? Já myslím, že hlavně sami nad sebou. Každý živočich má na světě něco dáno. Ne všem je dáno bdít nad chybami. My jako lidi dostali do vínku mozek schopný myslet, tak i naše bdělost je daná jeho kapacitou. Pokud o tom jako druh mohu sama za sebe rozhodovat, pak se kloním myšlence, že ani tak moc nebudu nad sebou bdít, jako snažit se prostě chyby nedělat, a v ušetřeném čase něco tvořit. Ti, po kterých skutečně zůstala v lidstvu stopa na velké rozumování nad chybami neměli čas. A myslím, že tím nejlépe zhodnotili své nadání. Tím nechci říci, že bychom měli svou bdělost sami nad sebou zlehčovat, anebo úplně zatratit. Ale neměla by být omezujícím faktorem v tvorbě. Jinak VELMI ZAJÍMAVÉ TÉMA pane Chalupský. Děkuji za ně. Krásný čtvrtek přeji. :-)VR^

1 0
možnosti
MB

Dano, dovolte dodatek - Je dobré pozorovat zvířata, např. kočku domácí - psa. Jakkoliv jsou v domácím prostředí - u své pravidelné misky - Ony instinkt bdělosti NEZTRÁCEJÍ ! Naberou žrádlo a pravidelně se rozhlížejí ! Co kdyby se blížil zavilý predátor ? Mé zkušenosti ze života a praxe - Čím více člověku vytvoříte přijatelnost poměrů - On ty instinkty ochotně ZTRÁCÍ ! Dokonce se objeví nové pojmy - Nárok - právo ... Člověk se uvede do stavu naprosté bezbrannosti - Pak logicky potřebuje jakéhosi Vůdce ! ... :-)

0 0
možnosti
MB

Životem nelze projít bez chyb. Pak jsou vítanou - doprovodnou sudičkou a ukazovatelem směru zároveň. Jsou NEVRATNÉ - Nejlépe někoho přejet v opilosti. Jsou VRATNÉ - veselá studia, s nezbytnou ostudou. Řešení chyb je velice snadné - Poučit se a tak posílit. Nejlépe obrátit v žert - "Ano, chybil jsem, PROMIŇTE ! Nicméně, vy - kteříž jste nechybili - Hoďte po mne kamenem = Ověřeno - ventil páru upustí a žádná hornina nepřiletí ! Naopak, uznání, pochopení a podpora ...

Sláva mému rodiči ! Když mi bylo nejhůře, šel jsem pro útěchu - Pravil = "Synu, cokoliv se ti v životě nepodaří - Je to tvoje vina ! Měl jsi se lépe zajistit, postupovat. Nu stalo se, běž konat" ! Mne to nesmírně dožralo = nespravedlnost ! Následně jsem to do života přijal. Měl na 99% pravdu. Pravda, žije se s tím blbě. Už mi zbývá pouze ta Lampárna k útěše ! ... :-)

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za pěkný příspěvek. Rozumím Vám, a zároveň opět říkám, že není snadné přijmout myšlenku, že nic není špatně, nikdo není vinen. Chápu, že v osobní rovině je těžké, ne-li nemožné přijmout myšlenku neviny u vraha apod. Vše je ale součást životní hry. On je vinen z našeho zemského pohledu. Z pohledu lidského trestního práva. Ale Vesmírného,,,,? I tohle bylo součástí naší životní hry. Měl jsem možnost poznat životní příběh matky, které zemřelo dítě. Jedno z dvojčat. Pochopitelně se trápila. Jakmile přijala myšlenku, že i tato tragedie je určitým vzkazem pro celou rodinu, přijala to a život se všem změnil.

1 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 12,31
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik