Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Spousta lidí se tady zjevně víc než islámskými teroristy cítí ohrožena možností, že by mezi muslimy mohli existovat vědci a umělci. Mimochodem, hezká báseň - snad jsem se teď touto větou nestal jediným diskutujícím, který tady řekl něco k věci ;-)

0 1
možnosti
LH

Islám je nenávistná středověká ideologie! V Evropě nemá místo. Bud tady zůstanou Evropané, nebo vyznavači islámu. Nic mezi tím!

0 0
možnosti
SS

To je ale škody, že východoevropští Aškenáziové se nesnažili v letech 1938-1945 pochopit krásu a bohatost německé nacionálně-sociální kultury. Jistě by sami a radostně prošli branou Treblinky či Majdanku.

Pokud pociťujete nesmírný obdiv k arabské kultuře doporučoval bych Vám se odstěhovat do Egypta. A to Vám opravdu přeji, jako stavební inženýr který v Egyptě pracoval. Pak se asi budete divit, na co se Vám ta skvělá arabská kultura smrskla.

Pro Vaši informaci, islám není náboženství, ale imperiální politická doktrína, která jako taková vznikla. Na rozdíl od křesťanství, jež se v určité fázi vývoje do tohoto stavu dostalo, aby se následně se jí zbavilo. Protože víra je v západním pojetí niterná a dobrovolná věc každého člověka. Ovšem pokud si potřebujete mastit morální ego, opravdu bych doporučoval trvalejší pobyt třeba v Magrebu. Taky je možné, že motivace je založena na jiných pohnutkách, viz Eric Berne-Jak si lidé hrají.

6 0
možnosti
JS

To jste vystihl. Největší obdiv Arabové pociťují k Amínu al Husajnímu, jeruzalémskému muftímu, který za druhé světové války organizoval genocidu statisíců jihoevropských Slovanů a Židů a dodal Hitlerovi třicet tisíc muslimských bojovníků. Jako vojáci byli naprosto neschopní, ale jako dozorci v koncentrácích "nepřekonatelní" ve schopnostech vraždit vězně všemi možnými způsoby. Před Norimberským procesem Husajní zdrhnul do Egypta, kde dožil jako národní hrdina. Jeho synovec Jásir Arafat se k němu hrdě hlásil. Sluší se připomenout, co arabský hrdina Amín al Husajní vyřvával každý den ze své berlínské kanceláře do rádia: "Arabové, povstaňte jako jeden muž a bojujte za svá svatá práva! Zabíjejte Židy, kdekoliv je naleznete! Potěší to Allaha, historii i náboženství! Sám posel Allahův pravil: Vy budete bojovat proti Židům až do té doby, dokud se neskryjí mezi skálami a kamením! Pak skála a kámen promluví – Otroku Allahův, skrývá se za mnou Žid, přijď a zabij ho!“

1 0
možnosti
JS

No tak ještě pro doplnění zbývá dodat kolik knih ze “západního” světa je ročně přeloženo do arabštiny.

Asi 300, což je zhruba pětina toho, co se přeloží ročně v Řecku.

No a za celou historii jejich chalifátu od 9 století přeložily všechny islámské státy celkem asi 100 tis. knih, což je roční číslo ve Španělsku.

Každý sám ať si udělá úsudek o vyspělosti kultury v této části světa.

3 0
možnosti
TK

Výborně, a příští blogy bych prosil na téma:

1. Co si zanícení muslimové v muslimských zemích myslí o Evropanech.

2. Jak praví muslimové respektují křesťany a bezvěrce.

3. Co si o Evropanech myslí muslimští migranti.

Určitě to ve všech případech bude něco moc pěkného. ;-)

12 0
možnosti

1) Fanatici si s Vámi mohou podat ruce (máte stejné myšlení), zanícení muslimové si myslí, že máme špatnou víru, ale jsme také lidé knihy

2) Respektují. Jsme pro ně lidé knihy, tudíž kapku pomýlení, ale respektovaní. Navíc jsme bílý.

3) Co si Češi myslí o kaprech? Zaleží na tom, koho se zeptáte

0 5
možnosti
PS

P80e72t45r 51S64o12k62o26l

7. 7. 2020 20:59

Žij a nech žít...

1 0
možnosti
JS

Jasně, oni jsou hodní a my jsme zlí;-D akorát reálně se to jeví poněkud naopak;-), stačí se podívat do historie, jak dopadly původně neislámská země, které si lehkověrně islám pustily dovnitř.

6 1
možnosti

A co teprve nekřesťanské, kam křesťané nezváni a nevítáni zavítali

1 4
možnosti
PB

Mimochodem pane autore, proč nazýváte egyptského básníka "ošklivým čmoudem"? To tady nikomu nevadí? Mně tedy ano.

6 0
možnosti
MH

Pracuji v Německu několik let. A opravdu musím konstatovat, že rozdíl mezi německým Němcem, a Němcem původem z arabského světa, je přesně takový, jaký si každý normální Evropan myslí, že bude. Kde pracují ve většině tihle Němci, je chaos, neuvěřitelný nepořádek, špína, všechno je problém. A kde jsou ve většině němečtí Němci, všechno funguje, všechno má svůj řád a pořádek, a nic není problém. A to už tady tihle Němci žijí jako druhá, někdy i třetí generace. Takže mě fakt nenapadá, proč to tak je. Vlastně napadá, ale nesmí se to říkat.

25 0
možnosti
Foto

Jak? "nesmí se to říkat" ? Jen ať se to pěkně říká!

4 0
možnosti
JD

Báseň hezká. I jsem při jejím čtení něco cítil, zarezonovala ve mě.

Ale to jen potvrzuje můj názor, že svobodomyslní lidé, lidé se smyslem pro humor, lidé schopní ostatní zaujmout, jsou si podobní napříč kulturami.

Naproti tomu lidé žijící obyčejné životy (jako třeba já) jsou kulturou, ve které vyrůstali, ovlivněni silněji.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS