Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy jste mistr v psaní ptákovin a obhájce komunistických zločinů. Je zde podstatný rozdíl. Komunismus a nacismu jsou ideologie založené na zlu. Křesťanství ne. Za druhé Jan Hus nebyl k přiznání nucen mučením a týráním. Obvinění proti němu nebylo vykonstruované, ale zakládalo se na základě předložených listinných důkazů. Hus měl možnost se svobodně ke všemu, co mu bylo předloženo vyjádřit a svá tvrzení obhájit. Část z toho popřel a k další části se odmítal vyjádřit se slovy, že jen Ježíš Kristus jej může soudit. Podle tehdejší práva byla kacíř a byl by i kacířem v době komunismu. Protože tvrzení, že pokud vrchnost žije v hříchu není ji třeba poslouchat. To by nezkousli ani komunisté. Po odsouzení měl možnost to, co hlásal odvolat. Odvolání bylo založeno na principu, aby Hus a jeho osoba moc neutrpěla na své prestiži. . Hus to odmítl a šel na smrt s vědomím, že se na věčnosti setká s Ježíšem a ten jej vyslechne. Hus zemřel jako katolík a katolický kněz. Už chápete rozdíl mezi Horákovou a Husem. Ten, kdo byl členem KSČ, ať to byl Zátopek, nebo kdokoliv jiný svým členstvím podporoval zločiny komunistů.

11 2
možnosti

Přesně. A byli to právě i řadoví komunisté, kteří na pracovištích organizovali souhlasné rezoluce s postupem tehdejších soudů.

3 0
možnosti
MB

Už jsem zažil ledacos - Srovnávat procesy Husa s Horákovou, to zde ještě nebylo ! Kolem Mistra Hana je již tolik informací. Pomluva, že Zikmund věrolomně svým glejtem slíbil Husovi bezpečný návrat, je již dávno vyvrácena. Dobře, pořád to byl středověk. Proč byl ovšem obnoven v 50 letech, to věru netuším:-)

11 0
možnosti
Foto

Středověk trvá, jak praví jedna píseň. Ono se ve středověku lépe vládne.

1 0
možnosti
Foto

Mnohem blíž než srovnávat Kostnický koncil s procesem Milady Horákové ( jeho hlavní náplní rozhodně nebyl Jan Hus) a nejen blíž, hlavně mnohem férovější by bylo, když chcete rozkrývat hodné a zlé komunisty, rozkrýt hodné a zlé nacisty. Rovněž by bylo fajn zmínít, že ti nacisté nejsou společností tolerováni, někteří komunisté ještě očekávají za účast ve straně potlesk.

8 0
možnosti
AL

Jak vystřižené z Rudého práva. Možná by stačilo se seznámit s výsledky zkoumání husovské komise z let 1991-2000 a tím by už nebylo potřeba papouškovat husovská klišé pocházející z 2.poloviny 19.stol.

9 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 23,79
  • Průměrná čtenost 1979x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik